Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Οι Scorpions ταξιδεύουν στην Άπω Ανατολή με το single «Out Go The Lights» – Hit Channel

Written by on 16 Οκτωβρίου 2022

[ad_1]

Οι Scorpions ξυπνούν αναμνήσεις από την θρυλική περιοδεία τους στην Ιαπωνία το 1978.

Οι Scorpions κυκλοφόρησαν σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες το single «Out Go The Lights» από την ιαπωνική έκδοση του τελευταίου άλμπουμ τους «Rock Believer».

Το θρυλικό γερμανικό συγκρότημα ταξιδεύει με το «Out Go The Lights» στις αναμνήσεις της περιοδείας του στην Ιαπωνία το 1978.

Το «Tokyo Tapes» ήταν το πρώτο live album των Scorpions. Κυκλοφόρησε στην Ευρώπη το 1978 και στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο του 1979 και ηχογραφήθηκε κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους για την προώθηση του άλμπουμ τους «Taken by Force» του 1977.

Το άλμπουμ «Tokyo Tapes» εκτόξευσε τους Scorpions στην κορυφή των charts παγκοσμίως.

Το single «Out Go The Lights» δεν είναι μόνο ένας φόρος τιμής στο Τόκιο και στη χώρα όπου το συγκρότημα απέκτησε ευρεία αναγνώριση πριν από σχεδόν 45 χρόνια. Είναι επίσης ένας σύγχρονος φόρος τιμής σε όλους τους λάτρεις της metal.

Scorpions

Οι Scorpions δεν έχουν στεγανά: ο δυναμικός, σχεδόν επιθετικός ήχος που διέπει το «Out Go The Lights» δένει τέλεια με την χαρακτηριστική φωνή του Klaus Meine, η οποία αναδεικνύεται από τα riffs του Matthias Jab και τη flying v κιθάρα του Rudolf Schenker.

Αυτό το τραγούδι, γεμάτο κρουστά και απόλυτα ταιριαστούς στίχους, θυμίζει ότι η νυχτερινή διασκέδαση στο Τόκιο μοιάζει ατελείωτη.

«Μία μεγάλη νύχτα στο “Lexington Queen”, ένα διάσημο κλαμπ στο Τόκιο εκείνη την εποχή, μας έκανε όλους να ξεχάσουμε ότι μία άλλη συναυλία μας περίμενε την επόμενη ημέρα», θυμάται ο Klaus Meine.

«Αφού επέστρεψα στο ξενοδοχείο, ο Rudolf μου τηλεφώνησε και μου είπε: “Klaus, κοίτα την ανατολή του ήλιου, μοιάζει σαν να έχει πάρει φωτιά ο ουρανός. Εκπληκτικό…”. Το “Big City Nights” ήταν εμπνευσμένο από εκείνη τη νύχτα στο Τόκιο», προσθέτει.

«Το νέο single μας “Out Go The Lights” αποτίει φόρο τιμής στην Ιαπωνία και τις υπέροχες αναμνήσεις από τις πρώτες μας αξέχαστες συναυλίες στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου. Η διασκέδαση συνεχίστηκε μέχρι που τα λαμπερά φώτα θόλωσαν την ανατολή του ηλίου και έβαλαν φωτιά στον ουρανό», αναφέρει.

Το «Rock Believer», το 19ο άλμπουμ των Scorpions, κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο και ανέβηκε στο No. 2 των Rock & Metal Albums στο Ηνωμένες Πολιτείες και των Top Hard Rock Albums στις ΗΠΑ, αλλά και στο No. 7 στο Album Sales Chart της IFPI στην Ελλάδα.

[ad_2]

Source link