Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Οι Placebo επιστρέφουν με το νέο τραγούδι «Beautiful James»

Written by on 21 Σεπτεμβρίου 2021

[ad_1]

Το νέο τραγούδι των Placebo επιδιώκει να κανονικοποιήσει τις μη ετεροκανονικές σχέσεις.

Πέντε χρόνια μετά την τελευταία κυκλοφορία τους, οι Placebo επιστρέφουν με ένα νέο single και μουσικό βίντεο και την υπόσχεση ότι θα κυκλοφορήσουν σύντομα ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ.

Κατά τη διάρκεια των 25 και πλέον ετών της πορεία τους, όπου σημείωσαν πάνω από 13 εκατομμύρια πωλήσεις albums, οι Placebo έχουν αποδεχθεί δεξιοτέχνες στην καταγραφή της ανθρώπινης κατάστασης, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι επιστρέφουν σε μια εποχή παγκόσμιας κρίσης, όπως το 2021.

Το «Beautiful James», όπως είναι ο τίτλος του νέου τραγουδιού τους, μεταφέρει ένα μήνυμα ανυπακοής που επιδιώκει να κανονικοποιήσει και να γιορτάσει τις μη ετεροκανονικές σχέσεις αγάπης.

Το τραγούδι γράφτηκε με αντισυμβατικό τρόπο. Κατά τη διάρκεια μιας περιόδου αϋπνίας, όπου το συγκρότημα άλλαξε αισθητά τις συνήθεις δημιουργικές διαδικασίες του, ο τραγουδιστής / κιθαρίστας Brian Molko και ο μπασίστας Stefan Olsdal συνέλαβαν αρχικά την ατμόσφαιρα μέσα από εικόνες και φωτογραφίες, οι οποίες συνέχισαν να τροφοδοτούν τη διαδικασία ηχογράφησης και στη συνέχεια άρχισαν να δουλεύουν πάνω στη μουσική.

«Αν το τραγούδι χρησιμεύσει στον εκνευρισμό των παλιομοδιτών και των σφιγμένων, θα το αποδεχτούμε με χαρά. Αλλά παραμένει επιτακτική ανάγκη για μένα να ανακαλύψει ο κάθε ακροατής τη δική του προσωπική ιστορία μέσα σε αυτό το τραγούδι. Πραγματικά δεν θέλω να σας πω πώς να νιώσετε», σχολίασε ο Brian Molko.

Ο μοναδικός τρόπος των Placebo να εξετάζουν τόσο τα ελαττώματα όσο και την ομορφιά των ανθρώπων, έκανε το συγκρότημα για μεγάλο χρονικό διάστημα καταφύγιο για όσους ένιωθαν ότι οι παραδόσεις και το κυρίαρχο ρεύμα ήταν μία παγίδα.

Το νέο τραγούδι των Placebo συναντά έναν κόσμο που είναι πιο διχασμένος από ποτέ, με φόντο τη διάσπαση των παγκόσμιων σχέσεων, την ανεξέλεγκτη διαδικτυακή βία και τον διάχυτο φόβο μεταξύ των στενόμυαλων για ό, τι δεν μπορούν να καταλάβουν.

Το «Beautiful James» δεν είναι εκφράζει μία διαμάχη ούτε μία συζήτηση. Είναι μια δήλωση, η  πιο σαφής και τολμηρή δήλωση που έχει κάνει το συγκρότημα.

Οι Placebo συνεχίζουν να ρίχνουν φως στις πτυχές της κοινωνίας μας που πολύ συχνά αντιμετωπίζονται από κάποιους με σκεπτικισμό στην καλύτερη περίπτωση και με μίσος στη χειρότερη περίπτωση.

Το συγκρότημα επιβεβαίωσε επίσης ότι έχει ολοκληρώσει την προετοιμασία του όγδοου άλμπουμ του, το οποίο θα διαδεχθεί το «Loud Like Love» του 2013, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει περισσότερη νέα μουσική.

[ad_2]

Source link