Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Οι Fontaines D.C. κυκλοφορούν το νέο single «I Love You»

Written by on 18 Φεβρουαρίου 2022

[ad_1]

Το νέο τραγούδι των Fontaines D.C. είναι μία διχασμένη ωδή στην Ιρλανδία.

Τον περασμένο μήνα, οι Fontaines D.C. ανακοίνωσαν ότι το τρίτο τους άλμπουμ, με τίτλο «Skinty Fia», θα κυκλοφορήσει στις 22 Απριλίου από την Partisan Records.

Την είδηση ακολούθησε σύντομα η κυκλοφορία του πρώτου single «Jackie Down The Line», ενώ σήμερα δίνεται στη δημοσιότητα το δεύτερο τραγούδι, «I Love You», από το πολυαναμενόμενο νέο άλμπουμ.

Ενώ φαινομενικά είναι ένα ερωτικό τραγούδι, το «I Love You» είναι πολυεπίπεδο, ιμπρεσιονιστικό και εμπλουτισμένο με την ένταση που αποτελεί σήμα κατατεθέν των Fontaines D.C.

Μέσα στους φλογερούς στίχους είναι κρυμμένος ένας θρήνος για την Ιρλανδία, με τον frontman του συγκροτήματος, Grian Chatten, να περιγράφει το «I Love You» ως «το πρώτο ανοιχτά πολιτικό τραγούδι που έχουμε γράψει».

Το τραγούδι, γραμμένο από την οπτική γωνία ενός Ιρλανδού που ζει στο εξωτερικό, ξεδιπλώνεται και αποκαλύπτει ένα έντονο συναίσθημα απέχθειας. Οι στίχοι περιγράφουν λεπτομερώς τις ενοχές ενός ανθρώπου που του αρέσει να διασκεδάζει συνέχεια, που έχει μεγάλη προσωπική επιτυχία και αισθάνεται πολιτιστική υπερηφάνεια.

Ταυτόχρονα το «I Love You» αντανακλά βαθιά απογοήτευση και οργή για το σημερινό πολιτικό κλίμα, καθώς και για τις πιο ζοφερές ιστορικές θηριωδίες της χώρας, όπως οι δεκαετίες τραγικής κτηνωδίας στα Μητρικά και Βρεφικά Σπίτια στο Galway: «Αυτό το νησί διοικείται από καρχαρίες με τα κόκαλα των παιδιών κολλημένα στα σαγόνια τους».

Το κινηματογραφικό μουσικό βίντεο για το «I Love You», σε σκηνοθεσία του Sam Taylor, αποτυπώνει την αυξανόμενη ένταση του τραγουδιού. Ο Grian Chatten περπατάει μέσα σε μία γαλήνια, φωτισμένη με κεριά εκκλησία, προτού ερμηνεύσει με ένταση το δεύτερο μισό του τραγουδιού κοιτάζοντας κατευθείαν στην κάμερα με χαρακτηριστική σοβαρότητα.

«Το τραγούδι στέκεται στο κέντρο της αγαπημένης μας πατρίδας, καθώς ένα πλήθος πραγμάτων οδηγείται σε τραγικό τέλος στο πλαίσιο μιας αποκάλυψης. Έτσι μου φαίνεται και έτσι ένιωσα όταν το έγραψα», εξηγεί ο Grian Chatten.

Το «Skinty Fia» είναι μία ιρλανδική φράση που μεταφράζεται στα ελληνικά ως «η καταδίκη του ελαφιού» και στο εξώφυλλο του άλμπουμ των Fontaines D.C. απεικονίζεται ένα ελάφι, το οποίο έχει αποσπαστεί από το φυσικό του περιβάλλον και έχει εναποτεθεί στο διάδρομο ενός σπιτιού, φωτισμένο από μία τεχνητή κόκκινη λάμψη.

Το ιρλανδικό γιγάντιο ελάφι είναι ένα είδος που έχει εξαφανιστεί και οι σκέψεις του συγκροτήματος σχετικά με την ιρλανδική ταυτότητα βρίσκονται στο επίκεντρο του «Skinty Fia».

Ως μία μπάντα που η γενέτειρά της κυλάει στις φλέβες της – το «D.C.» σημαίνει «Dublin City» – το άλμπουμ συναντά τους Fontaines D.C. στην προσπάθειά τους να επιλύσουν την ανάγκη να διευρύνουν τους ορίζοντές τους με την αγάπη που εξακολουθούν να νιώθουν για τη γη και τους ανθρώπους που άφησαν πίσω τους μετά την πρόσφατη μετακόμισή τους στο Λονδίνο.

Υπάρχουν αναφορές στο καταιγιστικό rock ‘n’ roll του «Dogrel» και στις πιο ζοφερές ατμόσφαιρες του «A Hero’s Death», αλλά το «Skinty Fia», το τρίτο άλμπουμ της τριάδας, είναι πολύ πιο εξωστρεφές και κινηματογραφικό.

Οι Fontaines D.C. είναι μία μπάντα σε συνεχή εξέλιξη και αυτή τη φορά το αποτέλεσμα είναι ένα άλμπουμ με εναλλασσόμενες διαθέσεις, εκπληκτική διορατικότητα, ωριμότητα και σημαντικό συναισθηματικό αντίκτυπο.

Εν τω μεταξύ, οι Fontaines D.C. θα πλαισιώσουν τους Nick Cave & The Bad Seeds και τους Mogwai την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 στην Πλατεία Νερού στο πλαίσιο του «Release Athens 2022», σε ένα ονειρικό lineup για κάθε μουσικόφιλο.



[ad_2]

Source link