Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Οι Foals κυκλοφορούν το νέο single «Wake Me Up»

Written by on 10 Νοεμβρίου 2021

[ad_1]

Το «Wake Me Up» είναι ενδεικτικό παράδειγμα του ήχου που θα ακολουθήσει το νέο άλμπουμ των Foals.

Οι Foals του Yannis Philippakis επιστρέφουν με το νέο single «Wake Me Up».

Φιλόδοξο σε κλίμακα και εκτέλεση, το άλμπουμ «Everything Not Saved Will Be Lost» (2019) των Foals, που αποτελείται από δύο μέρη, ανέβασε την μπάντα σε νέο επίπεδο επιτυχίας. Οι Foals έφτασαν για πρώτη φορά στο Νο. 1 του επίσημου Album Charts του Ηνωμένου Βασιλείου και κέρδισαν στα BRIT Awards το βραβείο για το Καλύτερο Βρετανικό Συγκρότημα.

Τώρα οι Foals κυκλοφορούν το ολοκαίνουργιο single και μουσικό βίντεο «Wake Me Up» και παρουσιάζουν το πρώτο δείγμα από το νέο άλμπουμ τους, το οποίο θα ακολουθήσει το 2022.

Μια λιτή αντίθεση στην τεράστια κλίμακα του «Everything Not Saved Will Be Lost, το “Wake Me Up” ξεχωρίζει για τον λεπτό ήχο της κιθάρας, τον σφιχτό και συγχρονισμένο ρυθμό τους και το πηγαίο ταλέντο των Foals για δυνατά και επιβλητικά ρεφρέν. Το “Wake Me Up” φαίνεται ως μία φυσική εξέλιξη για τους Foals, αναμειγνύοντας νέες επιρροές με αναφορές στις ρίζες τους.

Ο frontman του συγκροτήματος, Yannis Philippakis, δηλώνει: “Το συγκρότημα έχει κάνει τη δική του διαδρομή πειραματιζόμενο με διαφορετικές παλέτες ήχου. Αυτή τη φορά υπήρχε η επιθυμία να επιστρέψουμε περισσότερο στην αρχική ιδέα της μπάντας, όπου ο ρυθμός, τα grooves και οι κιθάρες αλληλοσυνδέονται αρχιτεκτονικά. Θέλαμε να αξιοποιήσουμε τη φυσική υπόσταση της μουσικής. Και θέλαμε να είχε ωραία αίσθηση”.

Οι στίχοι του “Wake Me Up”, οι οποίοι προσφέρουν απόδραση από την πραγματικότητα, είναι επίσης μια απόκλιση από το προηγούμενο project των Foals.

Ο Yannis Philippakis και οι συνεργάτες του στο συγκρότημα, Jimmy Smith και Jack Bevan, έφταναν σε μικρό και χωρίς αέρα δωμάτιο πρόβας στο Peckham νωρίς το πρωί. Μέχρι να τελειώσουν, το σκοτάδι είχε ήδη τυλίξει το Νότιο Λονδίνο.

Το “Wake Me Up” γεννήθηκε εν μέσω του ήδη ζοφερού χειμώνα της Βρετανίας, ο οποίος γινόταν όλο και πιο καταπιεστικός καθώς ο COVID έβαζε περιορισμούς στις ζωές τους. Αποδείχθηκε ότι ήταν μια υποσυνείδητη επιρροή και στους Foals, καθώς η δημιουργικότητά τους έγινε αντανάκλαση τόσο του περιβάλλοντός τους όσο και της εσωτερικής έμπνευσής τους.

Ο Yannis Philippakis εξηγεί: “Με το “Wake Me Up”, ήθελα απλώς να γράψω ένα τραγούδι που μεταφέρει τον εαυτό σου σε μια καλύτερη, ειδυλλιακή κατάσταση. Νομίζω ότι όλοι μας είχαμε την αίσθηση ότι οι τελευταίοι δεκαοκτώ μήνες ήταν σαν ένα περίεργο παραλήρημα από πυρετό που φαινόταν σουρεαλιστικό αλλά και πολύ συγκινητικό. Νομίζω ότι όλοι ευχόμασταν να μπορούσαμε να είχαμε ξυπνήσει κάπου αλλού σε διάφορες στιγμές».

Την παραγωγή του «Wake Me Up» ανέλαβε ο υποψήφιος για Grammy, John Hill (στο ενεργητικό του οποίου περιλαμβάνονται συνεργασίες με τους Portugal The Man, Florence + The Machine και Cage The Elephant), με συμπαραγωγό τον Miles James και πρόσθετη παραγωγή από τον A.K. Paul (συνιδρυτή του Paul Institute μαζί με τον αδελφό του Jai Paul).

Η μίξη έγινε από τον δέκα φορές βραβευμένο με Grammy Manny Marroquin (Post Malone, Kanye West, Rihanna).

Ο John Hill επέβλεψε την παραγωγή ολόκληρου του νέου άλμπουμ των Foals, σε συνεργασία με τον Dan Carey (Tame Impala, Fontaines D.C.), τον Miles James και τον A.K. Paul.

Το «Wake Me Up» είναι ενδεικτικό παράδειγμα όσων πρέπει να περιμένουμε από το υπόλοιπο άλμπουμ, το οποίο περιγράφει ο Yannis Philippakis ως «τη δική μας εκδοχή ενός dance ή disco δίσκου» με στίχους που «μεταφέρουν τους εαυτούς μας έξω από την καταπίεση του lockdown και τη ζοφερότητα της περασμένης χρονιάς».



[ad_2]

Source link