Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Οι αιγυπτιακές αρχές ακύρωσαν τη συναυλία του στις Πυραμίδες της Γκίζας

Written by on 18 Ιουλίου 2023

[ad_1]

Οι αιγυπτιακές αρχές επικαλέστηκαν τα «περίεργα τελετουργικά» του Travis Scott.

Η συναυλία του Travis Scott στις Πυραμίδες της Γκίζας ακυρώθηκε από το Αιγυπτιακό Συνδικάτο Μουσικών, το οποίο επικαλέστηκε τις ανησυχίες του περί ασφάλειας και τα «περίεργα τελετουργικά» του ράπερ.

Ο Travis Scott επρόκειτο να παρουσιάσει για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της συναυλίας του στις Πυραμίδες της Γκίζας στις 28 Ιουλίου τραγούδια από το πολυαναμενόμενο νέο άλμπουμ του «Utopia».

Σύμφωνα με το Egypt Today, το Συνδικάτο Μουσικών – το οποίο είναι υπεύθυνο την έκδοση αδειών για συναυλίες – επικαλέστηκε «την ασφάλεια και την προστασία του κοινού» σε ανακοίνωσή του με την οποία ανακοίνωσε την ακύρωση της συναυλίας του Travis Scott.

Διαφήμιση

Επιπλέον, το Συνδικάτο Μουσικών ισχυρίστηκε ότι τα «περίεργα τελετουργικά» που εκτελούνται από τον Travis Scott κατά τη διάρκεια των συναυλιών έρχονται σε αντίθεση με τις κοινωνικές αξίες και τις παραδόσεις της Αιγύπτου.

Ο Δρ. Mohamed Abdullah ανέφερε εκ μέρους του Συνδικάτου Μουσικών σε δήλωσή του που περιήλθε στην κατοχή του Egypt Today:

«Όσον αφορά τη συναυλία που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 28 Ιουλίου στην περιοχή των Πυραμίδων στην Γκίζα από τον Αμερικανό ράπερ Travis Scott, το Συνδικάτο Μουσικών, ως ο φορέας που είναι υπεύθυνος για την έκδοση αδειών για συναυλίες στην Αίγυπτο, σε συντονισμό με το αιγυπτιακό Υπουργείο Πολιτισμού που εκπροσωπείται από την Αρχή Λογοκρισίας Καλλιτεχνικών Έργων και το Υπουργείο Εργασίας, τονίζει την ανάγκη να λαμβάνονται υπόψη οι πτυχές της ασφάλειας και να λαμβάνονται εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές ως ύψιστη προτεραιότητα κατά τη διοργάνωση συναυλιών».

«Αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η προστασία του κοινού», υποστήριξε.

Travis Scott - Astroworld Festival 2021

Ο Δρ. Mohamed Abdullah πρόσθεσε ότι ενώ καλωσορίζουν διάφορες μορφές τέχνης, έχουν θέσει «όρους και κανονισμούς για τη διασφάλιση των εθίμων και των παραδόσεων που κληρονόμησε ο αιγυπτιακός λαός».

Επιπλέον, ο Abdullah δήλωσε ότι για την απόφαση της ακύρωσης της άδειας της συναυλίας λήφθηκαν υπόψη των αρμοδίων τα «περίεργα τελετουργικά» του Travis Scott.

Όπως σημείωσε, η απόφαση λήφθηκε μετά την εξέταση των απόψεων και των σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και των ειδήσεων που κυκλοφορούσαν σε μηχανές αναζήτησης και πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες περιλάμβαναν «αυθεντικές εικόνες και πληροφορίες σχετικά με τα περίεργα τελετουργικά» του Travis Scott κατά τη διάρκεια των εμφανίσεών του.

Ο Δρ. Mohamed Abdullah τόνισε ότι τα «περίεργα τελετουργικά» του Travis Scott, για τα οποία δεν μοιράστηκε περισσότερες λεπτομέρειες, έρχονται σε αντίθεση με τις αυθεντικές κοινωνικές αξίες και παραδόσεις της Αιγύπτου.

Ως εκ τούτου, ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο του Συνδικάτου Μουσικών αποφάσισαν να ακυρώσουν την άδεια που εκδόθηκε για τη διοργάνωση της συναυλίας του Travis Scott στις Πυραμίδες της Γκίζας, η οποία «είναι αντίθετη με την πολιτιστική ταυτότητα του αιγυπτιακού λαού».

[ad_2]

Source link