Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Νυχτερινοί Επισκέπτες: Η ταινία του Μίκαελ Χερς για τη μεταμόρφωση μιας οικογένειας

Written by on 12 Δεκεμβρίου 2022

[ad_1]

Η One from the Heart παρουσιάζει την ταινία του Μίκαελ Χερς (Mikhaël Hers), «Νυχτερινοί Επισκέπτες» (Les Passagers de la Nuit). Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Βερολίνου, ενώ έχει προβληθεί και στα Φεστιβάλ Μελβούρνης, Ταϊπέι, Ιερουσαλήμ, Κάρλοβι Βάρι, Βιέννης, Σικάγο ανάμεσα σε άλλα, προβλήθηκε επιπλέον στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου και πρόσφατα κέρδισε το Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου στο Φεστιβάλ του Βαγιαδολίδ στην Ισπανία. Στην Ελλάδα η ταινία έκανε πρεμιέρα στο 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης παρουσία της πρωταγωνίστριας Σαρλότ Γκενσμπούργκ.

Σύνοψη

Τη βραδιά των εκλογών του 1981, οι εορτασμοί κρατούν γερά στους δρόμους και υπάρχει ένας αέρας αλλαγής και ελπίδας σε όλο το Παρίσι. Αλλά για την Ελιζαμπέτ, ο γάμος της μόλις έχει τελειώσει και τώρα πρέπει να βρει μια δουλειά για να στηρίξει τον εαυτό της και τα δύο παιδιά της που είναι στην εφηβεία. Βρίσκει μια θέση στην αγαπημένη της βραδινή ραδιοφωνική εκπομπή όπου συναντά μια μοναχική κοπέλα, την Ταλούλα, την οποία καλεί στο σπίτι της. Μαζί τους το κορίτσι θα νιώσει τη ζεστασιά μιας οικογένειας για πρώτη φορά, διευρύνοντάς την με ένα μοναδικό τρόπο.

Μίκαελ Χερς

Ο Μίκαελ Χερς βουτά στην αθωότητα της δεκαετίας του ’80 με οδηγό τις εκπληκτικές Σαρλότ Γκενσμπούργκ και Εμμανουέλ Μπεάρ, πλαισιωμένες από σπουδαίους νέους ηθοποιούς (Κουίτο Ραγιόν-Ρίχτερ, Νοέ Αμπιτά, Μέγκαν Νόρθμαν) που ήδη βάζουν τη δική τους υπογραφή στο γαλλικό σινεμά, για να καταγράψει με σπάνια ευαισθησία και συναισθηματική ακρίβεια τη μεταμόρφωση μιας ξεχωριστής οικογένειας μέσα στο πέρασμα του χρόνου, σε ένα διαχρονικό ταξίδι χειραφέτησης που θα αποδειχτεί ξεχωριστό για κάθε μέλος της. Το αποτέλεσμα είναι μια απρόσμενα νοσταλγική και βαθιά συγκινητική ματιά σε μια αγαπημένη, «αναλογική» εποχή, αναζήτησης και ελπίδας όπου, μεταξύ άλλων, η μουσική, το ραδιόφωνο και το σινεμά παίζουν το δικό τους πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ταυτότητα ταινίας
Νυχτερινοί Επισκέπτες / Les Passagers de la Nuit / The Passengers of the Night

Σκηνοθεσία: Μικαέλ Ερς
Σενάριο: Μοντ Αμελίν, Μαριέτ Ντεζέρ, Μικαέλ Ερς
Φωτογραφία: Σεμπαστιέν Μπικμάν
Μοντάζ: Μαριόν Μονιέ
Μουσική: Αντόν Σάνκο
Πρωταγωνιστούν: Σαρλότ Γκενσμπούρ, Νοέ Αμπιτά, Εμανουέλ Μπεάρ

Διάρκεια: 111 λεπτά
Χώρα παραγωγής: Γαλλία
Έτος παραγωγής: 2022

[ad_2]

Source link