Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Νέο album: Noel Gallagher’s High Flying Birds

Written by on 4 Ιουνίου 2023

[ad_1]

Το «Council Skies» είναι μία από τις καλύτερες δουλειές του Noel Gallagher μετά τους Oasis.

Οι Noel Gallagher’s High Flying Birds παρουσιάζουν το νέο άλμπουμ τους «Council Skies».

Από τον επιβλητικό τίτλο του άλμπουμ μέχρι το εξώφυλλο και τους ίδιους τους στίχους, ο Noel Gallagher με το «Council Skies» επαναδιεκδικεί το παρελθόν του και αποτίει φόρο τιμής στις ρίζες του στο Μάντσεστερ.

Το τέταρτο σόλο άλμπουμ του Noel Gallagher, ο πιο ποικιλόμορφος και ολοκληρωμένος προσωπικός δίσκος του μέχρι σήμερα, είναι ένα έργο που διακατέχεται από αυτοπεποίθηση, ανάληψη ρίσκων, ακλόνητη δημιουργική ελευθερία και μεγάλο συναισθηματικό βάθος.

Διαφήμιση

Το άλμπουμ «Council Skies» ηχογραφήθηκε στα Lone Star Sound Recording Studios του Noel Gallagher στο Λονδίνο, ενώ τα πλούσια ενορχηστρωμένα έγχορδα του άλμπουμ ηχογραφήθηκαν στα θρυλικά Abbey Road Studios.

Στο άλμπουμ, σε παραγωγή του Noel Gallagher και του επί χρόνια συνεργάτη του Paul «Strangeboy» Stacey, συμμετέχει επίσης ο Johnny Marr σε τρία τραγούδια, συμπεριλαμβανομένου του «Pretty Boy».

Ο τίτλος του «Council Skies» προέρχεται από ένα βιβλίο του καταξιωμένου εικονογράφου και φίλου του Noel, του καλλιτέχνη Pete McKee, που πραγματεύεται τα θέματα της νεανικής λαχτάρας και της αχαλίνωτης φιλοδοξίας.

Ο Noel Gallagher ανέφερε σχετικά με το άλμπουμ: «Είναι μία επιστροφή στην αρχή. Ονειροπολώ, κοιτάζω τον ουρανό και αναρωτιέμαι πώς θα μπορούσε να είναι η ζωή… Αυτό είναι τόσο αληθινό για εμένα τώρα όσο και στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Όταν μεγάλωνα μέσα στη φτώχεια και την ανεργία, η μουσική με έβγαλε από αυτό».

«Το “Top of the Pops” στην τηλεόραση μετέτρεπε το βράδυ της Πέμπτης σε έναν φανταστικό κόσμο, και αυτό πιστεύω ότι πρέπει να είναι η μουσική. Θέλω η μουσική μου να εξυψώνει και να μεταμορφώνει με κάποιο τρόπο», συνέχισε.

Το εξώφυλλο του άλμπουμ «Council Skies» το φωτογράφησε ο γνωστός φωτογράφος Kevin Cummins από το Μάντσεστερ.

Στη φωτογραφία, ο μουσικός εξοπλισμός των NGHFB έχει τοποθετηθεί στο σημείο που βρισκόταν κάποτε το κέντρο του ποδοσφαιρικού γηπέδου Maine Road, καθώς φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του γηπέδου που ήταν η πρώην έδρα της αγαπημένης ομάδας Μάντσεστερ Σίτι του Noel Gallagher.

Σε όλες τις φωτογραφίες του άλμπουμ, ο Cummins απαθανατίζει τοποθεσίες σημαντικές για τα χρόνια που διαμόρφωνα τον Noel Gallagher, με αποκορύφωμα μία εντυπωσιακή φωτογραφία του σιδηροδρομικού σταθμού Piccadilly του Μάντσεστερ, που υπενθυμίζει τη στιγμή που ο Noel εγκατέλειψε την πόλη του για το Λονδίνο.

Αυτή η εικαστική αναπαράσταση αποτυπώνει τέλεια τα θέματα, τη διαδρομή και το συναισθηματικό πυρήνα του «Council Skies».

Το «Council Skies» κυκλοφορεί σε CD, LP βινύλιο 180 γρ. με bonus δίσκο 7 ιντσών που περιλαμβάνει μία αποκλειστική ακουστική έκδοση του «Pretty Boy», picture disc LP βινύλιο καθώς και σε διάφορες ψηφιακές μορφές HD, συμπεριλαμβανομένης μίας έκδοσης spatial audio Dolby Atmos.

Θα κυκλοφορήσουν επίσης deluxe εκδόσεις περιορισμένης έκδοσης, όπως 3LP και 2CD που θα περιλαμβάνουν remixes από τον Robert Smith των The Cure, τους Pet Shop Boys και μία εκπληκτική εκδοχή του «Live Forever» από το BBC Radio 2.

https://www.youtube.com/watch?v=videoseries

Ακούστε επίσης το άλμπουμ στο Spotify.

[ad_2]

Source link