Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Μειώνονται οι υποψήφιοι στις κορυφαίες κατηγορίες των βραβείων

Written by on 16 Ιουνίου 2023

[ad_1]

Ο αριθμός των υποψηφιοτήτων είχαν αυξηθεί αιφνιδιαστικά από δύο χρόνια.

Τα Βραβεία Grammy μειώνουν από 10 σε 8 τον αριθμό των υποψηφιοτήτων για το Άλμπουμ της Χρονιάς, το Τραγούδι της Χρονιάς, την Ηχογράφηση της Χρονιάς και τον Καλύτερο Νέο Καλλιτέχνη.

Αυτές οι κατηγορίες συχνά αποκαλούνται ανεπίσημα οι τέσσερις μεγάλες κατηγορίες των Βραβείων Grammy.

Όπως κάνει κάθε χρόνο, η Ακαδημία Ηχογράφησης ενημέρωσε τους κανόνες της μετά την εξαμηνιαία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της.

Διαφήμιση

Ενώ ανακοινώθηκαν τρεις νέες κατηγορίες στα Βραβεία Grammy νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, σήμερα παρουσιάστηκε μια σημαντική αλλαγή ανάμεσα σε αρκετές λιγότερο σημαντικές: η μείωση των υποψηφίων στις τέσσερις κορυφαίες κατηγορίες της διοργάνωσης.

Επίσης, εισήχθη ένας νέο κανόνας που σχετίζεται με την τεχνητή νοημοσύνη και ορίζει ότι δικαίωμα συμμετοχής στα βραβεία έχει μόνο η μουσική που έχει δημιουργηθεί από ανθρώπους.

Όμως, όπως όλα όσα σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη, απαιτείται μια εκτεταμένη σειρά από όρους για να αντιμετωπιστούν οι τεράστιες αλλαγές που έχει φέρει η ανάπτυξη της τεχνολογίας.

Grammy Awards - trophy

Ο αριθμός των υποψηφίων για το Άλμπουμ της Χρονιάς, το Τραγούδι της Χρονιάς, την Ηχογράφηση της Χρονιάς και τον Καλύτερο Νέο Καλλιτέχνη επεκτάθηκε αιφνιδιαστικά από 8 σε 10 τον Νοέμβριο του 2021, λίγο πριν από την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τα Βραβεία Grammy 2022.

Ήταν μία αναπάντεχη τροπή των γεγονότων, καθώς τέτοιες αλλαγές πραγματοποιούνται συνήθως μετά τις ετήσιες συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου της Ακαδημίας Ηχογράφησης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ακαδημίας Ηχογράφησης, Harvey Mason Jr., δήλωσε τότε στο Variety ότι η αλλαγή ήταν «μια απίστευτη ευκαιρία για εμάς να τιμήσουμε περισσότερους καλλιτέχνες και να αναδείξουμε περισσότερη σπουδαία μουσική, και ενδεχομένως να προσφέρουμε μεγαλύτερη ευκαιρία σε περισσότερα είδη μουσικής να τιμηθούν».

Παρ’ όλα αυτά, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μετά από δύο χρόνια, έγινε σαφές ότι οι δέκα υποψηφιότητες στις τέσσερις κορυφαίες κατηγορίες των Βραβείων Grammy ήταν τουλάχιστον δυσανάλογες.

Η κίνηση αυτή αντανακλά το μεγαλύτερο άνοιγμα της Ακαδημίας Ηχογράφησης στις αλλαγές τα τελευταία χρόνια, το οποίο αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα της θητείας του Harvey Mason Jr.

Ενώ στο παρελθόν χρειάζονταν χρόνια, αν όχι δεκαετίες, για να γίνουν σημαντικές αλλαγές, το συμβούλιο είναι τώρα πολύ πιο πρόθυμο να αναπροσαρμόσει – και, στην προκειμένη περίπτωση, να αναιρέσει – τις πολιτικές που θεωρεί ότι δεν λειτουργούν.

Τα 66α Βραβεία Grammy είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν στις 4 Φεβρουαρίου 2024.

[ad_2]

Source link