Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Η Taylor Swift προκαλεί σεισμό 2,3 ρίχτερ με τις συναυλίες του «The Eras Tour»

Written by on 28 Ιουλίου 2023

[ad_1]

Το έδαφος σείεται από την Taylor Swift και τους θαυμαστές της κατά τη διάρκεια του «The Eras Tour».

Οι θαυμαστές της Taylor Swift προκαλούν σεισμική δραστηριότητα στις συναυλίες της θριαμβευτικής περιοδείας «The Eras Tour» της τραγουδίστριας.

Οι Swifties χόρεψαν και φώναξαν τόσο δυνατά κατά τη διάρκεια της στάσης της περιοδείας «The Eras Tour» στο Σιάτλ το περασμένο Σαββατοκύριακο που δημιούργησαν αρκετή σεισμική δραστηριότητα που θα μπορούσε να συγκριθεί με έναν σεισμό χαμηλής έντασης.

Η ανακάλυψη έγινε από την Jackie Caplan-Auerbach, καθηγήτρια γεωλογίας στο Western Washington University.

Διαφήμιση

Η Caplan-Auerbach εξέτασε τα δεδομένα από τις συναυλίες της περιοδείας «Τhe Eras Tour» της Taylor Swift στο Lumen Field του Σιάτλ στις 22 και 23 Ιουλίου, όπου το Σάββατο σημειώθηκε ρεκόρ προσέλευσης.

Η καθηγήτρια γεωλογίας δήλωσε ότι ο χορός των θαυμαστών της Taylor Swift προκάλεσε σεισμική δραστηριότητα ισοδύναμη με σεισμό μεγέθους 2,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Η Jackie Caplan-Auerbach παρατήρησε την ασυνήθιστη σεισμική δραστηριότητα ενώ συντόνιζε μία ομάδα σεισμών του Ειρηνικού Βορειοδυτικού στο Facebook.

«Για την Taylor Swift, συνέλεξα περίπου 10 ώρες δεδομένων όπου ο ρυθμός προκαλούσε τη συμπεριφορά. Η μουσική, τα ηχεία, ο ρυθμός. Όλη αυτή η ενέργεια μπορεί να περάσει στο έδαφος και να το ταρακουνήσει», εξήγησε μιλώντας στο CNN.

«Πήρα τα δεδομένα και από τις δύο βραδιές της συναυλίας και γρήγορα παρατήρησα ότι ήταν ξεκάθαρα το ίδιο μοτίβο σημάτων. Όταν τα επικαλύπτω, είναι σχεδόν πανομοιότυπα», πρόσθεσε.

Taylor Swift - The Eras Tour

Η Jackie Caplan-Auerbach επεσήμανε ότι παρόμοια δραστηριότητα καταγράφθηκε στο Σιάτλ το 2011, όταν οι οπαδοί της ομάδας φούτμπολ Seattle Seahawk ξεσάλωσαν με το απίστευτο touchdown του Marshawn «Beast Mode» Lynch κατά τη διάρκεια του αγώνα εναντίον των New Orleans Saints.

Αλλά οι θαυμαστές της Taylor Swift αποδεικνύονται πιο δυνατοί από τους οπαδούς του NFL: «Το τράνταγμα ήταν διπλάσιο. Ήταν απολύτως διπλάσιο», τόνισε η Caplan-Auerbach

Συγκρίνοντας τη δραστηριότητα από τις συναυλίες του Σαββάτου 22 Ιουλίου και της Κυριακής 23 Ιουλίου, η Jackie Caplan-Auerbach δήλωσε ότι δεν υπήρχε καμία ομάδα Swifties που να ήταν αισθητά πιο δυνατή από την άλλη.

Και στις δύο το βραδιές το κοινό ήταν εξίσου ενθουσιώδες, με τη μόνη σημαντική διαφορά να είναι ότι η δεύτερη συναυλία ξεκίνησε περίπου μισή ώρα αργότερα από την πρώτη.

«Η κύρια διαφορά είναι η διάρκεια του κουνήματος», σημείωσε η καθηγήτρια.

«Ο πανηγυρισμός μετά από ένα touchdown διαρκεί για μερικά δευτερόλεπτα, αλλά τελικά καταλαγιάζει. Είναι πολύ πιο τυχαίο από ό,τι σε μία συναυλία», είπε.

Διαφήμιση

Η Taylor Swift πλησιάζει προς την ολοκλήρωση του αμερικανικού σκέλους του «The Eras Tour».

Μετά από δύο εμφανίσεις στο Levi’s Stadium στη Santa Clara της Καλιφόρνιας στις 28 και 29 Ιουλίου, η αυλαία θα πέσει με έξι συναυλίες στο SoFi Stadium του Inglewood.

Η Taylor Swift θα συνεχίσει ωστόσο τις συναυλίες, με το «The Eras Tour» να ταξιδεύει στη Λατινική Αμερική, την Ασία και την Αυστραλία και την Ευρώπη μέχρι τον Αύγουστο του 2024.

[ad_2]

Source link