Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Η Taylor Swift άλλαξε τους στίχους του «Better Than Revenge» στο «Speak Now (Taylor’s Version)»

Written by on 8 Ιουλίου 2023

[ad_1]

Οι αρχικοί στίχοι του «Better Than Revenge» είχαν δεχτεί κριτική.

Όταν η Taylor Swift ανακοίνωσε την κυκλοφορία του «Speak Now (Taylor’s Version)» τον Μάιο, πολλοί ήταν αυτοί που αναρωτήθηκαν αν θα άλλαζε τους στίχους σε ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα τραγούδια του άλμπουμ, στο «Better Than Revenge».

Με την άφιξη του πολυαναμενόμενου άλμπουμ την Παρασκευή 7 Ιουλίου, οι θαυμαστές της Taylor Swift πρόλαβαν να παρατηρήσουν ότι η τραγουδίστρια άλλαξε τον πιο αμφιλεγόμενο στίχο του τραγουδιού από το «Speak Now».

Λόγω των καυστικών στίχων του και της περιόδου που κυκλοφόρησε, φημολογείται ότι το «Better Than Revenge» της Talyor Swift ήταν εμπνευσμένο από τον πρώην σύντροφό της Joe Jonas και την έπειτα σύντροφο του τραγουδιστή Camilla Belle.

Διαφήμιση

«Δεν είναι αγία και δεν είναι αυτό που νομίζεις, είναι ηθοποιός, ουάου / Είναι πιο γνωστή για τα πράγματα που κάνει στο κρεβάτι, ουάου», τραγούδησε η Taylor Swift το 2010 στο «Better Than Revenge», προκαλώντας αντιδράσεις.

Το τραγούδι χαρακτηρίστηκε από ορισμένους ως «αντιφεμινιστικό», ενώ άλλοι υποστήριξαν ότι διαπομπεύει τις γυναίκες για τη σεξουαλική συμπεριφορά τους.

Στη νέα εκδοχή του «Better Than Revenge» που περιλαμβάνεται στο «Speak Now (Taylor’s Version)», η Talyor Swift διατηρεί την αρχή στον αμφιλεγόμενο στίχο, αλλά αλλάζει τη συνέχεια.

«Δεν είναι αγία και δεν είναι αυτό που νομίζεις, είναι ηθοποιός, ουάου / Εκείνος ήταν σαν νυχτοπεταλούδα στη φωτιά, αυτή κρατούσε τα σπίρτα, ουάου», τραγουδά αντ’ αυτού.

Οι θαυμαστές της Taylor Swift παραμένουν διχασμένοι σχετικά με το αν οι αρχικοί στίχοι του «Better Than Revenge» έπρεπε να διατηρηθούν ανέπαφοι ή να αλλάξουν για γίνει το τραγούδι πολιτικά ορθό.

Το «Better Than Revenge», το οποίο γράφτηκε όταν η Taylor Swift ήταν 18 ετών και κυκλοφόρησε όταν ήταν 20 ετών, καταγράφει έναν κομβικό πόνο στη ζωή μίας έφηβης κοπέλας που ενηλικιώνεται.

Η Taylor Swift απάντησε στις αρνητικές αντιδράσεις για τον αμφιλεγόμενο στίχο μιλώντας στον Guardian το 2014.

«Ήμουν 18 ετών όταν το έγραψα. Σε αυτή την ηλικία πιστεύεις ότι κάποιος μπορεί πραγματικά να σου πάρει το αγόρι σου. Μετά μεγαλώνεις και συνειδητοποιείς ότι κανείς δεν μπορεί να σου πάρει κάποιον αν δεν θέλει να φύγει», εξήγησε.

Σύμφωνα με το setlist.fm, η Taylor Swift τραγούδησε για τελευταία φορά το «Better Than Revenge» τον Μάρτιο του 2012, όταν ολοκλήρωσε την παγκόσμια περιοδεία της «Speak Now» στη Νέα Ζηλανδία.

[ad_2]

Source link