Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Η Rosalía παρουσιάζει το νέο single «Saokο»

Written by on 4 Φεβρουαρίου 2022

[ad_1]

Η Rosalía εμφανίζεται στο music video του «Saokο» στο ρόλο της αρχηγού μίας γυναικείας συμμορίας μηχανόβιων.

Η Rosalía παρουσιάζει το επόμενο single από το νέο άλμπουμ της «Motomami» που θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα.

Ενώ έχουμε ήδη ακούσει το bachata τραγούδι «La Fama» σε συνεργασία με τον The Weeknd, η Ισπανίδα pop star μοιράζεται σήμερα το νέο single «Saoko», ένα ιδιαίτερο rap τραγούδι που αναδεικνύει την πολυδιάστατη καλλιτεχνική φύση της.

Το «Saoko» βασίζεται σε ένα sample από τη διάσημη reggaeton επιτυχία «Saoco» των τιτάνων του είδους Wisin και Daddy Yankee.

Η Rosalía εξηγεί σε δήλωσή της: «Το γεγονός ότι ονόμασα το επόμενο κομμάτι μου “Saoko” και χρησιμοποίησα ένα sample από τους Yankee και Wisin είναι για μένα ο πιο άμεσος φόρος τιμής που μπορώ να κάνω στο κλασικό reggaeton, ένα είδος που αγαπώ και που αποτέλεσε σταθερή και μεγάλη έμπνευση σε όλο το project του “Motomami”».

«Ξεκίνησα το beat του “Saoko” παίζοντας στο όρθιο πιάνο στο Studio B των Electric Lady Studios στη Νέα Υόρκη, το θυμάμαι σαν να ήταν χθες. Ήταν νύχτα και η δημιουργία αυτού του beat έμοιαζε τόσο διασκεδαστική όσο και η οδήγηση μιας Lambo», συνεχίζει.

«Στη συνέχεια παραμόρφωσα τον ήχο του πιάνο και πρόσθεσα μερικά κλασικά reggaeton ντραμς από μία βιβλιοθήκη που μου είχε στείλει ο NaisGai πριν από λίγο καιρό, η οποία παρεμπιπτόντως είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο για μένα γιατί περνάει από τη μία γενιά παραγωγών στην άλλη εδώ και πολύ καιρό», περιγράφει.

Rosalía - Met Gala 2021

«Πριν ξεκινήσω σκεφτόμουν συνέχεια ότι ήθελα να δω κάποιες τζαζ πινελιές σε ένα reggaeton κομμάτι και η επιλογή του εμβληματικού τραγουδιού των Wisin και Yankee μου φάνηκε ο καλύτερος τρόπος για να διευρύνω αυτό το τραγούδι. Ευχαριστώ επίσης τον Noah (Goldstein), τον David (Rodriguez), τον (Sir) Dylan και τον Uzi (Michael Uzowuru) που συμμετείχαν σε αυτή τη δημιουργική διαδικασία», προσθέτει.

Σύμφωνα με τη Rosalía, το «Saoko» επικεντρώνεται στην έννοια της μεταμόρφωσης.

«Αν το παρατηρήσετε, οι στίχοι περιστρέφονται γύρω από την ίδια έννοια: τη μεταμόρφωση. Κάθε φράση είναι μία εικόνα μεταμόρφωσης. Γιορτάζει τη μεταμόρφωση, γιορτάζει την αλλαγή. Γιορτάζει το γεγονός ότι είσαι πάντα ο εαυτός σου, παρόλο που βρίσκεσαι σε συνεχή μεταμόρφωση ή ακόμα και ότι είσαι ο εαυτός σου περισσότερο από ποτέ τη στιγμή που αλλάζεις», αναφέρει.

Το «Saoko» συνοδεύεται από ένα νέο music video σε σκηνοθεσία Valentin Petit στο οποίο η Rosalía πρωταγωνιστεί ως αρχηγός μίας γυναικείας συμμορίας μηχανόβιων.

Το νέο άλμπουμ της Rosalía με τίτλο «Motomami» θα κυκλοφορήσει από την Columbia Records / Sony Music στις 18 Μαρτίου.

[ad_2]

Source link