Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Η μάχη με τη δυσμορφοφοβία και το μίσος για τον εαυτό του

Written by on 18 Ιουλίου 2023

[ad_1]

Η προσωπική εξομολόγηση του Robbie Williams.

Ο Robbie Williams παραδέχτηκε ότι θα μπορούσε να γράψει ένα βιβλίο για το μίσος στον εαυτό του.

Ο 47χρονος τραγουδιστής αναφέρθηκε στα κιλά που έχασε και τη συνεχή μάχη του με τη δυσμορφοφοβία, αφού οι θαυμαστές του επισήμαναν την αδυνατισμένη εμφάνισή του σε ένα βίντεο που δημοσίευσε η σύζυγός του Ayda Field νωρίτερα φέτος.

Ο Robbie Williams σχολίασε μία ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram: «Το ιδανικό βάρος – στόχος είναι οι άνθρωποι να ανησυχούν για εμένα».

Διαφήμιση

«Τι θα γινόταν λοιπόν αν ερχόταν ένα τζίνι και σου έλεγε ότι μπορείς να επιλέξεις να έχεις την υπερδύναμη να πετάς ή να τρως ό,τι θέλεις και να μένεις στο βάρος – στόχο σου;», συνέχισε.

«Εγώ θα επέλεγα να τρώω ό,τι μου αρέσει κάθε ημέρα και να παραμένω στο βάρος – στόχο μου. Εσείς τι θα κάνατε;», ρώτησε.

Ο Robbie Williams εξομολογήθηκε στη συνέχεια το «καθαρό μίσος» για τον εαυτό του και εξήγησε τους αγώνες του με τη διαταραχή σωματικής δυσμορφίας.

«Θα μπορούσα να γράψω ένα βιβλίο σχετικά με το μίσος για τον εαυτό μου όσον αφορά την εικόνα που έχω για το σώμα μου. Για το καθαρό μίσος για τον εαυτό μου, για την ασχήμια του να αισθάνεσαι άσχημος», ανέφερε.

«Έχω δυσμορφοφοβία και επιπλέον μερικές φορές μπορεί να πάρω πάνω από 18 κιλά. Οπότε μπορείτε να φανταστείτε τι βλέπει το μυαλό μου. Ή ίσως και όχι, αλλά είναι καταστροφή έτσι κι αλλιώς», συνέχισε.

Robbie Williams

Ο Robbie Williams αποκάλυψε επίσης ότι η δυσμορφοφοβία είναι μία μάχη που αντιμετωπίζει σε όλη τη ζωή του.

«Αυτή τη στιγμή είμαι αδύνατος, αλλά επειδή το μυαλό μου λέει: “Καλά Rob, κατάφερες να γίνεις αδύνατος και τώρα είσαι γέρος, συγχαρητήρια, χειροκρότημα”», σχολίασε.

«Ο αγώνας είναι υπαρκτός, η θλίψη είναι συγκλονιστική. Το είχα σε όλη μου τη ζωή. Και δεν φεύγει ποτέ», τόνισε.

«Τι είναι αυτό που είναι τόσο βαθιά ριζωμένο μέσα μας, που είναι τόσο δύσκολο, που κάνει την αποδοχή και την αγάπη του εαυτού μας τόσο δύσκολη που μοιάζει αδύνατη;», αναρωτήθηκε.

Η δυσμορφική διαταραχή του σώματος, η οποία μπορεί να επηρεάσει άτομα κάθε ηλικίας και φύλου, είναι η υπερβολική ενασχόληση ή εμμονή του ατόμου με ένα κατά φαντασία ή ελάχιστο μειονέκτημα στην εμφάνισή του, που μπορεί να οδηγήσει πολλές φορές σε αισθητικές επεμβάσεις.

Ο Robbie Williams, ο οποίος είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι είχε κάνει χρήση Botox, υποστήριξε ότι δεν «ψαρεύει κομπλιμέντα» με τη συναισθηματική ανάρτησή του και εξέφρασε την ελπίδα ότι η ειλικρίνειά του θα βοηθήσει τους άλλους ανθρώπους που νιώθουν το ίδιο.

Διαφήμιση

«Εντάξει, δεν ψαρεύω κομπλιμέντα. Το μοιράζομαι για να το μοιραστώ. Το μοιράζομαι για να νιώσω κάποια απελευθέρωση, υποθέτω», έγραψε.

«Και αν κάποιος άλλος αναγνωρίσει τον εαυτό του στα λόγια που έγραψα, ίσως αυτό βοηθήσει και τους δυο μας», σημείωσε ο Robbie Williams.

[ad_2]

Source link