Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Η αποκάλυψη για το χρόνιο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Written by on 14 Ιουλίου 2023

[ad_1]

«Είναι δύσκολο να διατηρήσεις την αισιοδοξία σου όταν ο κόσμος μοιάζει να προχωράει χωρίς εσένα, αλλά η ελπίδα υπάρχει πάντα».

Η Marina Diamandis αποκάλυψε ότι πάσχει από σύνδρομο χρόνιας κόπωσης.

Σε μία μακροσκελή ανάρτησή της στο Instagram, η 37χρονη Ουαλή τραγουδίστρια ελληνικής καταγωγής ανέφερε ότι μετά από επτά χρόνια προβλημάτων υγείας, διαγνώστηκε πρόσφατα με σύνδρομο χρόνιας κόπωσης.

«Είχα συμπτώματα όπως βαθιά κόπωση, μούδιασμα, μυρμήγκιασμα, θόλωση συνείδησης, εξανθήματα, αϋπνία και ένα αίσθημα ότι είμαι “δηλητηριασμένη” για τόσο πολύ καιρό που είναι δύσκολο να θυμηθώ πώς είναι να νιώθεις υγιής», περιέγραψε.

Διαφήμιση

«Η βασική μου ενέργεια ήταν στο 50 – 60 τοις εκατό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εκτός από μερικές περιόδους ύφεσης, τα τελευταία επτά χρόνια βασιζόμουν στην αδρεναλίνη και τη δύναμη της θέλησης για να βγάλω την κάθε μέρα», πρόσθεσε.

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ιατρικής ορίζει το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, το οποία είναι επίσης γνωστό ως μυαλγική εγκεφαλομυελίτιδα, ως «σύνθετη πολυσυστηματική ασθένεια» και απαριθμεί αρκετά από τα ίδια συμπτώματα από τα οποία ταλαιπωρείται η Marina.

Μπορεί να επηρεάσει σοβαρά την ικανότητα των ασθενών να διεξάγουν τις δραστηριότητες της καθημερινής ζωής της, αναφέρει. Ορισμένοι άλλοι επώνυμοι που έχουν διαγνωστεί με σύνδρομο χρόνιας κόπωσης είναι ο Flea των Red Hot Chili Peppers και η συγγραφέας του «Seabiscuit» Laura Hillenbrand.

Πριν από δύο μήνες, η Marina παρουσίασε μία έξαρση που περιελάμβανε «πόνους που πυροβολούν και αίσθημα καύσου στα χέρια, τα πόδια και την πλάτη», σύμφωνα με την ανάρτησή της.

Αφού συμβουλεύτηκε γιατρούς και διάβασε υλικό σχετικά με την ασθένεια, η τραγουδίστρια έμαθε ότι τα συμπτώματα προέρχονται από ένα «υπερευαίσθητο νευρικό σύστημα». Το περιγράφει ως εξής: «Το σώμα μου ένιωθε να έχει κολλήσει σε κατάσταση “μάχης ή φυγής”».

Marina Diamandis - Marina and the Diamonds - Hit Channel

Η Marina σημείωσε ακόμη ότι από τότε που έμαθε πώς να ελέγχει το νευρικό σύστημά της, αισθάνεται καλύτερα: «Τα επίπεδα ενέργειάς μου είναι γύρω στο 65-70% τις περισσότερες ημέρες και οι υφέσεις που έχω είναι μικρότερες», έγραψε.

Μόλις αναρρώσει περισσότερο, είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη δημιουργία μουσικής και να επιστρέψει στις επαγγελματικές υποχρεώσεις της.

«Η θεραπεία απαιτεί πολλή από την ενέργεια και την προσοχή μου αυτή τη στιγμή, αλλά όσο καλύτερα αισθάνομαι, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσω να επιστρέψω και πάλι στη δημιουργική μου ζωή. Χθες δούλεψα για πρώτη φορά μετά από καιρό και ένιωσα τόσο καλά», ανέφερε.

«Είμαι πολύ ευγνώμων για τα μαθήματα που μου έδωσε αυτή η εμπειρία και ξέρω ότι θα αλλάξει τη ζωή μου προς το καλύτερο! Αισθάνομαι ότι μου δόθηκε η ευκαιρία να χτίσω τη ζωή μου από την αρχή, ακριβώς όπως θέλω να είναι».

Η Marina παραδέχτηκε επίσης ότι μέσα από τη δική της περιπέτεια με την υγεία της, άρχισε να νιώθει μεγαλύτερη ενσυναίσθηση για όλους τους ανθρώπους που ζουν σιωπηλά με χρόνιες ασθένειες.

«Έχω επίσης καλλιεργήσει μία βαθύτερη ενσυναίσθηση για τα εκατομμύρια των ανθρώπων που ζουν σιωπηλά με χρόνιες ασθένειες», σχολίασε.

«Είναι δύσκολο να διατηρήσεις την αισιοδοξία σου όταν ο κόσμος μοιάζει να προχωράει χωρίς εσένα, αλλά η ελπίδα υπάρχει πάντα. Οι απαντήσεις πάντα υπάρχουν. Το σώμα θέλει να θεραπευτεί – και αυτό που έχω μάθει είναι ότι πρέπει να δουλεύεις μαζί του, όχι εναντίον του», πρόσθεσε.

Διαφήμιση

Το τελευταίο άλμπουμ της Marina ήταν το «Ancient Dreams In A Modern Land», το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιούνιο 2021. Η Marina πραγματοποίησε την τελευταία συναυλία της στην Πόλη του Μεξικού τον Νοέμβριο του 2022.



[ad_2]

Source link