Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Για 1 εκατομμύριο δολάρια πωλήθηκε το δαχτυλίδι από την τελευταία εμφάνισή του

Written by on 27 Ιουλίου 2023

[ad_1]

Το ακριβότερο αντικείμενο του hip-hop που έχει πωληθεί σε δημοπρασία.

Το δαχτυλίδι που φορούσε ο Tupac Shakur στην τελευταία δημόσια εμφάνισή του πουλήθηκε για 1,02 εκατομμύρια δολάρια στη δημοπρασία του οίκου Sotheby’s για τα 50 χρόνια του hip-hop στη Νέα Υόρκη.

Το εντυπωσιακό δαχτυλίδι πωλήθηκε τελικά σε τιμή υπερτριπλάσια από την αρχική ανώτατη εκτίμηση των 300.000 δολαρίων.

Ο Tupac παρήγγειλε το δαχτυλίδι από χρυσό, ρουμπίνια και διαμάντια το 1996 και το φόρεσε στις 4 Σεπτεμβρίου στα MTV Video Music Awards εκείνης της χρονιάς στο Radio City Music Hall της Νέας Υόρκης, λίγες ημέρες πριν τον τραγικό θάνατό του.

Διαφήμιση

Στις 7 Σεπτεμβρίου, μόλις τρεις ημέρες μετά τα μουσικά βραβεία, ο Tupac έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης στο Λας Βέγκας και πέθανε στις 13 Σεπτεμβρίου 1996 σε ηλικία 25 ετών.

Το δαχτυλίδι πρόσφερε στη δημοπρασία η Yaasmyn Fula, νονά του Tupac Shakur.

Σύμφωνα με τον οίκο Sotheby’s, το δαχτυλίδι του Tupac σημείωσε ρεκόρ για το ακριβότερο αντικείμενο του hip-hop που έχει πωληθεί σε δημοπρασία και για το πρώτο αντικείμενο του hip-hop που ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο δολάρια.

Tupac ring
Ed Jones / AFP

Η δημοπρασία περιλάμβανε επίσης ρούχα, παπούτσια και ένα γλυπτό του KAWS, ένα εργοστασιακά σφραγισμένο αντίτυπο ενός δίσκου σχεδιασμένου από τον Jean-Michel Basquiat, διάφορα έργα τέχνης του Futura, έξι επιστολές υπογεγραμμένες από τον Tupac και μία αυθεντική demo κασέτα του πρώτου του single «Trapped».

Ο Tupac σχεδίαζε το χρυσό δαχτυλίδι επί αρκετούς μήνες αφού υπέγραψε συμβόλαιο με την Death Row Records και εξέτισε οκτώ μήνες φυλάκισης.

Η Yaasmyn Fula δήλωσε ότι ο Tupac είχε ως πρότυπο για τον σχεδιασμό του δαχτυλιδιού τα στέμματα των μεσαιωνικών βασιλιάδων της Ευρώπης, θέλοντας να «στέψει τον εαυτό του» για να γιορτάσει την επιβίωσή του από μία δύσκολη χρονιά.

Το δαχτυλίδι φέρει την επιγραφή «Pac & Dada 1996», η οποία αναφέρεται στον αρραβώνα του Tupac με την Kidada Jones.

Η χρυσή ζώνη του δαχτυλιδιού που είναι διακοσμημένη με διαμάντια και ολοκληρώνεται από ένα χρυσό στέμμα με ένα ρουμπίνι καμπουσόν στο κέντρο του, το οποίο πλαισιώνεται από δύο στρογγυλά διαμάντια και πέντε άλλα ρουμπίνια στις άκρες του στέμματος.

Ο Tupac είχε επηρεαστεί από το πολιτικό μανιφέστο «Ο Ηγεμόνας» του Ιταλού φιλοσόφου του 16ου αιώνα Νικολό Μακιαβέλι, το οποίο ενώ βρισκόταν στη φυλακή κατηγορούμενος για σεξουαλική κακοποίηση.

[ad_2]

Source link