Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

«Ήταν σαν να έβλεπα τον Jimi Hendrix για πρώτη φορά»

Written by on 25 Ιουνίου 2023

[ad_1]

Ο Brian May θυμάται τον Eddie Van Halen.

Ο Brian May των Queen αποκάλυψε ότι έμεινε «έκπληκτος» την πρώτη φορά που είδε ζωντανά τον Eddie Van Halen, παρομοιάζοντας την αντίδρασή του με εκείνη που είχε όταν είδε τον Jimi Hendrix.

Μιλώντας στο ολοκαίνουργιο τεύχος του Classic Rock, ο Brian May κάνει μία αναδρομή στη συνεργασία τους για τη δημιουργία του μίνι άλμπουμ «Star Fleet Project» το 1983 και θυμάται ότι είδε τον Van Halen για πρώτη φορά όταν το συγκρότημά του άνοιξε μία συναυλία των Black Sabbath στην Κολωνία της Γερμανίας το 1978.

«Πήγα εκεί νωρίς και σκέφτηκα: “Αναρωτιέμαι ποιοι είναι άραγε αυτοί οι Van Halen; Αναρωτιέμαι πώς να είναι;”» είπε.

Διαφήμιση

«Και καθόμουν εκεί και τους παρακολουθούσα και έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Όταν είδα τον Ed ένιωσα όπως όταν είδα τον Jimi Hendrix για πρώτη φορά. Ήμουν έκπληκτος», συνέχισε.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Brian May εξήγησε πώς τελικά συνεργάστηκε με τους Van Halen στο μίνι άλμπουμ «Star Fleet Project», το οποίο ήταν εμπνευσμένο από μία ιαπωνική παιδική τηλεοπτική εκπομπή.

«Ήταν ένα βήμα στο άγνωστο για εμένα», σχολίασε ο κιθαρίστας των Queen για το μίνι άλμπουμ, το οποίο κυκλοφόρησε με το όνομα Brian May + Friends. «Αλλά ήταν μία ευκαιρία να διασκεδάσω, να παίξω με παιδιά που γνώριζα και συμπαθούσα και επιτέλους είχα την ευκαιρία να παίξω με τον Ed», σημείωσε.

Όταν ρωτήθηκε τι έκανε τον Van Halen τόσο ξεχωριστό κιθαρίστα, ο Brian May απαρίθμησε τρία σημαντικά στοιχεία.

«Πρώτα απ’ όλα, το πνεύμα αυτού του ανθρώπου. Ήταν απίστευτα κεφάτος, τίποτα δεν ήταν ποτέ πρόβλημα γι’ αυτόν: “Ναι, μπορώ να το κάνω αυτό”, “Έι, μπορώ να το κάνω αυτό”. Εγώ μπορεί να πάθω κατάθλιψη για κάποια πράγματα, μερικές φορές πρέπει να αντιμετωπίσω κάτι από διαφορετική οπτική γωνία», εξήγησε.

Eddie Van Halen - Kramer

«Όσο καιρό ήμουν μαζί του, ποτέ δεν είδα τον Ed να νικιέται από τίποτα, ποτέ δεν είδα αυτό το πνεύμα να κλονίζεται», συνέχισε.

«Το δεύτερο πράγμα που είχε ήταν η απίστευτη επιδεξιότητα στον τρόπο που μπορούσε να κινήσει τα δάχτυλά του – σίγουρα πολύ μεγαλύτερη από τη δική μου», ανέφερε.

«Έφερε τις τεχνικές ενός παίκτη των πλήκτρων στην κιθάρα. Κάποιος σαν τον Rick Wakeman μπορεί να κινήσει τα δάχτυλά του τόσο γρήγορα στα πλήκτρα. Ο Ed μπορούσε να το κάνει αυτό στην κιθάρα», τόνισε.

Ο Brian May παρομοίασε για ακόμα μία φορά το ταλέντο του Eddie Van Halen, ο οποίος πέθανε τον Δεκέμβριο του 2020 σε ηλικία 65 ετών, με εκείνο του εξίσου εμβληματικό Jimi Hendrix.

«Και το τρίτο, ακόμα και όταν έπαιζε με αυτή την απίστευτη ταχύτητα, μπορούσες πάντα να ακούσεις τη μελωδία. Τραγουδούσε μέσα από την κιθάρα, όπως ακριβώς έκανε ο Jimi Hendrix», είπε.

«Και αυτός ο συνδυασμός να μπορεί να κάνει πράγματα με πολύ γρήγορο τρόπο, διατηρώντας παράλληλα την αίσθηση του χιούμορ, ήταν μοναδικός. Τα πάντα ξεκινούσαν έτσι: “Ας το κάνουμε αυτό, είναι συναρπαστικό”», θυμήθηκε.

Διαφήμιση

«Και αυτό, σε συνδυασμό με τις απίστευτες τεχνικές δεξιότητες και την επιδεξιότητα και το πνεύμα του, απλά τον τοποθετούσε σε ένα διαφορετικό επίπεδο από οποιονδήποτε είχα ακούσει ποτέ», δήλωσε.

Ο Brian May αποκάλυψε επίσης γιατί πάντα αποκαλούσε «Ed» αντί για «Eddie» των Van Halen.

«Μου είπε ότι δεν του άρεσε να τον φωνάζουν “Eddie”. Οι Van Halen γνώρισαν επιτυχία πολύ γρήγορα και όλοι οι τίτλοι έγραφαν: “Ο Eddie Van Halen κάνει αυτό, ο Eddie Van Halen κάνει εκείνο”. Εκείνος είπε: “Δεν βλέπω έτσι τον εαυτό μου. Για την οικογένειά μου είμαι ο Edward, ή είμαι ο Ed για τον αδελφό μου. Δεν μπορώ να ταυτιστώ με αυτό το “Eddie”», εξήγησε.

[ad_2]

Source link