Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Έλενα Παπαρίζου και Νίκος Παναγιωτίδης διασκευάζουν το «Τι Τι» – Ακούστε το νέο τραγούδι τους

Written by on 11 Απριλίου 2022

[ad_1]

Η πρώτη κυκλοφορία των Antique μετά από 19 χρόνια.

Η δισκογραφική επάνοδος των Antique είναι γεγονός.

Η Έλενα Παπαρίζου και ο Νίκος Παναγιωτίδης δημιούργησαν τον Απρίλιο του 1999 τους Antique και μέσα σε διάστημα τεσσάρων ετών κατάφεραν να διαπρέψουν σε όλη τη Σκανδιναβία (Σουηδία, Νορβηγία, Δανία, Φινλανδία), όσο και στην Ελλάδα, στη Γερμανία, στην Πολωνία, στην Ιταλία και στην Κύπρο.

Το 2000, οι Antique έγιναν οι πρώτοι που έλαβαν μία υποψηφιότητα στα σουηδικά Grammis στην κατηγορία Σύγχρονο Dance Τραγούδι με ένα ελληνικό τραγούδι («Opa, Opa»).

Οι Antique βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις τόσο στα επίσημα charts πωλήσεων όσο και στα ραδιοφωνικά airplay, ενώ με το αξέχαστο τραγούδι του «(I Would) Die for You» τερμάτισαν στην τρίτη θέση στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 2001.

Φέτος, 19 χρόνια μετά την τελευταία κυκλοφορία του η Έλενα Παπαρίζου συναντά ξανά τον Νίκο Παναγιωτίδη για μια σειρά από καλοκαιρινές συναυλίες στη Σουηδία.

Με αφορμή αυτή τη νέα συνεργασία τους, οι Antique διασκευάζουν το «Τι Τι», την ελληνική έκδοση του τραγουδιού «Didi» του Khaled το οποίο ακούσαμε αρχικά στα ελληνικά από τον Γιώργο Αλκαίο το 1992, σε στίχους της Εύης Δρούτσα.

Το τραγούδι αναμειγνύει τους ανατολίτικους ήχους με τη δυτική pop, όπως ακριβώς έκαναν και τα πρώτα τραγούδια των Antique, το «Opa Opa» (επίσης δια χειρός Γιώργου Αλκαίου) και το «Δυνατά Δυνατά».

Το remake του «Τι Τι» επιμελήθηκαν οι C&N Project, οι μουσικοί παραγωγοί οι οποίοι δημιούργησαν τους Antique το 1999.

Το νέο single των Antique κυκλοφορεί σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις υπηρεσίες streaming από τη Minos EMI, a Universal Music Company.

[ad_2]

Source link