Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Squaring the Circle: Ντοκιμαντέρ από τον Αντόν Κορμπέιν για το εμβληματικό στούντιο τέχνης “Hipgnosis”

Written by on 2 Σεπτεμβρίου 2022

[ad_1]

Το στούντιο “Hipgnosis” απογείωσε την τέχνη στα εξώφυλλα δίσκων σε καλλιτέχνες όπως οι Πίτερ Γκάμπριελ (Peter Gabriel) , Pink Floyd, Led Zeppelin και Πολ ΜακΚάρτνεϊ (Paul McCartney).

Γυρισμένο με τη χαρακτηριστική ασπρόμαυρη κινηματογραφική τεχνική του Αντόν Κορμπέιν (Anton Corbijn), παρουσιάζεται όλο το χρονικό δημιουργίας του διάσημου studio, από τη δεκαετία του 1960 με τους γραφίστες Στορμ Θόργκερσον (Storm Thorgerson) και Όμπρεϊ Πάουελ (Aubrey Powell) και του μουσικού Πίτερ Κριστόφερσον (Peter Christopherson), σύμφωνα με το Deadline.

«Μεγαλώνοντας στα τέλη της δεκαετίας του 1960 είχα εμμονή με τη μουσική και οτιδήποτε σχετιζόταν με αυτήν – ειδικά με τα εξώφυλλα των άλμπουμ», δήλωσε ο Αντόν Κορμπέιν. «Θυμάμαι ακόμα τη στιγμή που είδα για πρώτη φορά το εξώφυλλο του Atom Heart Mother των Pink Floyd, καθώς και τα εξώφυλλα του Peter Gabriel. Με ξετρέλαναν. και αυτό με οδήγησε σε ένα ταξίδι ανακάλυψης προς την Hipgnosis, το στούντιο σχεδιασμού με έδρα το Λονδίνο που σχεδίασε μερικά από τα πιο αξιομνημόνευτα εξώφυλλα εκείνης της εποχής. Ήταν μοναδική και έθεσε τον πήχη πολύ ψηλά. Είμαστε τυχεροί που ο Πάουελ είναι τόσο καλός αφηγητής ιστοριών και όλα λειτούργησαν ομαλά παρά το γεγονός ότι γυρίστηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας», είπε χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

[ad_2]

Source link