Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

More Films for Freedom: Βλέπουμε online 3 ταινίες που αφορούν LGBTIQ+ ιστορίες

Written by on 17 Ιουνίου 2020

[ad_1]

Το More Films for Freedom ανοίγει με το Nowhere του σκηνοθέτη Christopher Manning, ακολουθεί το The Men Who Speak Gayle του Andrew Brukman και το Let My Body Speak της Madonna Adib.

Η πρωτοβουλία διευρύνει το Five Films for Freedom την πιο επιδραστική διαδικτυακή καμπάνια διεθνώς για LGBTIQ+ ταινίες, την οποία τρέχουν το British Council και το BFI. Από το 2015, πάνω από 14 εκατομμύρια θεατές σε 200 χώρες έχουν παρακολουθήσει τις ψηφιακές αυτές προβολές, ακόμα και σε χώρες όπου η ομοφυλοφιλία παραμένει παράνομη.

Το More Films for Freedom προσπαθεί να καλύψει το κενό που υπάρχει στην προβολή προγραμμάτων και αφηγήσεων από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Οι τρείς ταινίες είναι αποτέλεσμα διαπολιτισμικών συνεργασιών ανάμεσα σε LGBTIQ+ κινηματογραφιστές με έδρα τη Βρετανία και αφηγητές από χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Θα είναι δωρεάν διαθέσιμες για ένα μήνα η κάθε μία στο ψηφιακό κανάλι British Council Arts και στο BFI Player σε διάλογο με το Pride.

Οι τρείς νέες ταινίες πραγματοποιήθηκαν από Βρετανούς σκηνοθέτες που εργάστηκαν αναξάρτητα, με Παλαιστίνιους, Νοτιοαφρικανούς και Σύριους συναδέλφους τους. Διερευνούν την καταπιεστική πραγματικότητα των LGBTIQ+ ατόμων μέσα από τις θεματικές του φύλου, της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων:

Nowhere, 15 Ιουνίου – 14 Ιουλίου  (Βρετανία και Παλαιστίνη)

Σκηνοθέτης: Christopher Manning

Μία νεαρή Παλαιστίνια γυναίκα περνά τα Ισραηλινά σύνορα για να βρει το χαμένο της αδελφό, ο οποίος ελπίζει ότι θα είναι το εισιτήριό της μακριά από τη Δυτική Όχθη. Όταν ανακαλύπτει την αλήθεια για την εξορία του, τα όνειρά της για μία ευτυχισμένη επανένωση γκρεμίζονται και πρέπει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες.

Ο Christopher Manning είναι βραβευμένος Άγγλος συγγραφέας, σκηνοθέτης και παραγωγός μυθοπλασίας. Η πρώτη ταινία μικρού μήκους JAMIE επελέγη το 2017 για την καμπάνια Five Films for Freedom και η πιο πρόσφατή του έκανε την πρεμιέρα της στο BFI London Film Festival το 2018.

 The Men Who Speak Gayle, 15 Ιουλίου – 14 Αυγούστου (Βρετανία και Νότια Αφρική)

Σκηνοθέτης: Andrew Brukman

Ο νεαρός drag performer Nathan και ο συνταξιούχος αεροσυνοδός Louis έχουν ένα κοινό: την μυστική γλώσσα Gayle, την οποία αναγκάστηκε να εφεύρει η gay κοινότητα την περίοδο του Apartheid στη Νότια Αφρική.

Ο Andrew Brukman είναι κινηματογραφιστής που γεννήθηκε στη Νότια Αφρική και έχει συνεργαστεί σε διάφορα project ως παραγωγός και σκηνοθέτης με τον προτεινόμενο για Όσκαρ στην κατηγορία του ντοκυμαντέρ Mark Hopkins. Φέτος θα ξεκινήσει τα γυρίσματα για το πρώτο του ντοκυμαντέρ μεγάλου μήκους για τη βιομηχανία του καφέ στη Γουατεμάλα.

Let My Body Speak, 15 Αυγούστου – 14 Σεπτεμβρίου (Βρετανία και Συρία)

Σκηνοθέτης: Madonna Adib

Τα σώματά μας θυμούνται και διαφυλάσσουν τις εμπειρίες μας. Το σχολείο στη Δαμασκό δεν ξέφυγε από την κοινωνική και πολιτική καταπίεση στη Συρία. Για χρόνια, πίστευα ότι είχα μια κανονική παιδική ηλικία εκτός από τις επισκέψεις σε ψυχολόγους. Μετά ήρθε η Συριακή επανάσταση και ερωτεύτηκα μία γυναίκα…και επιτέλους ήμουν έτοιμη να αφουγκραστώ το σώμα μου.

Η Madonna Adib είναι Σύρια σεναριογράφος και σκηνοθέτης, της οποίας τα ντοκυμαντέρ κινούνται γύρω από τα LGBTIQ+ δικαιώματα, την ταυτότητα και τη μετανάστευση. Δύο ταινίες της βρίσκονται σε εξέλιξη: μία μικρού μήκους για την LGBTIQ+ κοινόηττα κατά την αρχή της Συριακής επανάστασης και ένα ντοκυμαντέρ μεγάλου μήκους για τέσσερεις Σύριες γυναίκες που επαναστατούν.

Οι ομάδες κάθε ταινίας επιλέχθηκαν για τη μοναδική τους διεθνή και συνεργατική κινηματογραφική προσέγγιση και ως προαπαιτούμενο της ανάθεσης ήταν η συνεργασία τους με την βραβευμένη από το BFI Vision, Loran Dunn σε ρόλο Παραγωγού.

Λίγα λόγια από τους συντελεστές του προγράμματος:

Briony Hanson, Director Film, British Council

“Η καμπάνια μας More Films for Freedom είναι μοναδική επειδή συνδέει τους Βρετανούς κινηματογραφιστές με τις υποεκροσωπημένες περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής και δίνει τη δυνατότητα να αφηγηθούν τις LGBTIQ+ ιστορίες τους. Με τόσες εκδηλώσεις του Pride να έχουν αναβληθεί φέτος λόγω Covid-19, τί καλύτερο από το να συνδέσουμε τις παγκόσμιες LGBTIQ+ κοινότητες μέσα από τη δύναμη του σινεμά.”

Michael Blyth, Senior Programmer, BFI Flare: London LGBTIQ+ Film Festival

“Τα τελευταία έξι χρόνια, το Five Films for Freedom έχει δώσει την ευκαιρία στο BFI Flare να μεταδώσει το μήνυμα της αγάπης και της ελπίδας σε εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο μέσα από τις ταινίες που μοιράζεται. Με το More Films for Freedom, είχαμε μία μοναδική ευκαιρία να μεγαλώσουμε το πρόγραμμα, βοηθώντας κινηματογραφιστές να δημιουργήσουν νέες και δυνατές ιστορίες, αντιμετωπίζοντας ζητήματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική αλλαγή που ήταν πάντα αναπόσπαστο κομμάτι του Φεστιβάλ μας.”

[ad_2]

Source link