Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Monday: Η ταινία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου για την Αθήνα έρχεται στον κινηματογράφο Ίριδα

Written by on 26 Απριλίου 2023

[ad_1]

Από τα στενά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, μέχρι τα μπαρ των ελληνικών νησιών και από εκεί στην ατμοσφαιρική και πολυπολιτισμική Κυψέλη, το «Monday» παρουσιάζει την ιστορία του dj Μίκι (Σεμπάστιαν Σταν) και της δικηγόρου Κλόι (Ντενίζ Γκοφ), δύο Αμερικανών που ερωτεύονται στην καρδιά του ελληνικού καλοκαιριού. Η γνωριμία της με τον γοητευτικό Μίκι ωθεί την Κλόι να εγκαταλείψει την καριέρα της στην Αμερική και να μείνει μόνιμα στην Αθήνα. Όλα ανατρέπονται, όταν το καλοκαίρι τελειώνει και η παθιασμένη αυτή σχέση καλείται να επιβιώσει κόντρα στην καθημερινότητα και τους συμβιβασμούς της συμβίωσης. Η ταινία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Τορόντο 2020, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές.

Η ταινία αποτελεί την τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη και την  πρώτη του αγγλόφωνη. Έκανε την πρεμιέρα της στο φεστιβάλ του Τορόντο το 2020. Το σενάριο υπογράφουν οι  Rob Hayes και Αργύρης Παπαδημητρόπουλος ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βλέπουμε την Denise Gough και τον Sebastian Stan.

Ταυτότητα ταινίας
Monday

Σκηνοθεσία: Αργύρης Παπαδημητρόπουλος
Σενάριο: Ρομπ Χέιζ, Αργύρης Παπαδημητρόπουλος
Φωτογραφία: Χρήστος Καραμάνης
Μοντάζ: Ναπολέων Στρατογιαννάκης
Μουσική: Αλέξης Γράψας
Πρωταγωνιστούν: Ντενίζ Γκoφ, Σεμπάστιαν Σταν, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Ντόμινικ Τίπερ, Ελλη Τρίγγου, Ανδρέας Κωνσταντίνου

Διάρκεια: 100 λεπτά
Χώρα παραγωγής: Ελλάδα
Έτος παραγωγής: 2020

Πληροφορίες προβολής

Η είσοδος στον κινηματογράφο Ίριδα, θα γίνεται από τη πλευρά της Ακαδημίας με την επίδειξη του email προκράτησης θέσης και παραλαβή του δωρεάν εισιτηρίου.

Η προκράτηση θέσεων ξεκινάει 2 μέρες πριν την προγραμματισμένη εκδήλωση και ώρα 11:00 π.μ. Η προκράτηση ισχύει έως 15 λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Στην συνέχεια η είσοδος γίνεται με σειρά προτεραιότητας.

Την ημέρα της εκδήλωσης θα υπάρχει και αριθμός δωρεάν εισιτηρίων που θα διατίθενται στην είσοδο μέχρι την εξάντληση τους.

Για περισσότερες λεπτομέρειες και προκρατήσεις θέσεων παρακαλούμε δείτε εδώ.

[ad_2]

Source link