Jazz Tribute to Manos Hadjidakis με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων & το Κουαρτέτο του Δημήτρη Καλαντζή στο Ολύμπια
Written by admin on 10 Μαρτίου 2026
Μια ιδιαίτερη μουσική συνάντηση φιλοξενεί το Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» την Τρίτη 24 Μαρτίου στις 20:30. Με τίτλο “Jazz Tribute to Manos Hadjidakis”, η συναυλία προτείνει μια σύγχρονη ανάγνωση στο έργο του μεγάλου Έλληνα συνθέτη. Πρόκειται για έναν ζωντανό διάλογο ανάμεσα στον jazz αυτοσχεδιασμό και τα κλασικά ηχοχρώματα, που αναδεικνύει την οικουμενικότητα και τη διαχρονικότητα των μελωδιών του Μάνου Χατζιδάκι.
Η συνάντηση αυτή βασίζεται στο δίσκο «Mano’s» (Verve-Universal), ο οποίος κυκλοφόρησε το 2011 και αποτέλεσε σπάνιο φαινόμενο για την jazz σκηνή, κατακτώντας τον τίτλο του πλατινένιου. Μετά το Ηρώδειο, τη Νέα Υόρκη και μεγάλα διεθνή φεστιβάλ, αυτή η ιδιαίτερη μουσική εμπειρία έρχεται στην καρδιά της Αθήνας για να φέρει το κοινό πιο κοντά στο παγκόσμιο ιδίωμα της jazz, διατηρώντας παράλληλα απόλυτο σεβασμό στην αισθητική των πρωτότυπων έργων.
Συντελεστές:
- Μουσική διεύθυνση: Μίλτος Λογιάδης
- Ενορχηστρώσεις / πιάνο: Δημήτρης Καλαντζής
- Ενορχήστρωση εγχόρδων: Γιάννης Αντωνόπουλος
- Σολίστ: Ανδρέας Πολυζωγόπουλος (τρομπέτα), Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης (τύμπανα), Γιώργος Γεωργιάδης (μπάσο)
Διαβάστε επίσης:
Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας»: Το πρόγραμμα της καλλιτεχνικής περιόδου 2025-2026