Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Dalida – La Diva, με την Όλγα Βενέτη στο Θέατρο Παλλάς

Written by on 21 Ιουλίου 2023

[ad_1]

Θέατρο – Χορός / Νέα

Με άξονα τα γνωστά και αγαπημένα σε όλους μας τραγούδια της σπουδαίας καλλιτέχνιδας Δαλιδά, ο σκηνοθέτης των επιτυχιών Γιώργος Βάλαρης δημιουργεί και παρουσιάζει μια σύγχρονη «Δαλιδά», την αισθαντική ερμηνεύτρια Όλγα Βενέτη, σε μια πρωτότυπη μουσικοθεατρική σύνθεση την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, στο Θέατρο Παλλάς. Το «Dalida – La Diva» είναι μια υπερπαραγωγή, ωδή στη γυναίκα-μύθο που σφράγισε την εποχή της με το πλούσιο και διαχρονικό της έργο και εξακολουθεί να σαγηνεύει το κοινό με την μυθιστορηματική ζωή της.

Η Όλγα Βενέτη μετράει ήδη μία δεκαετία παρουσίας στις μεγαλύτερες μουσικές σκηνές της χώρας (Εθνική Λυρική Σκηνή, Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κ.α.) σε συνεργασία με σημαίνοντα πρόσωπα της ελληνικής μουσικής. Έχοντας σπουδάσει Γαλλική Φιλολογία και ασχοληθεί επί δεκαετίες με το γαλλικό τραγούδι, πραγματοποιεί ένα όνειρο ζωής, και ενσαρκώνει στη σκηνή του Παλλάς, την μοναδική Δαλιδά, που εκτός από την παγκόσμια μουσική σκηνή, έχει σημαδέψει και την ίδια. Η αισθαντική φωνή της Όλγας Βενέτη διαθέτει έναν ιδιαίτερο τρόπο και μια αφοπλιστική ειλικρίνεια αποτυπώνοντας το συναίσθημα που μας μεταφέρει. Η μελωδική χροιά αλλά και ταυτόχρονα η βαθιά εκφραστικότητα της φωνής της, μας παρασύρει σε έναν κόσμο συναισθημάτων και μας καθιστά κοινωνούς των τραγουδιών της μεγάλης ερμηνεύτριας, Δαλιδά, που μας μαγνήτισε, μας ενέπνευσε και μας καθήλωσε, αφήνοντας ανεξίτηλο στίγμα στις ψυχές μας.

Το νήμα της ζωής και της πορείας της μεγάλης Δαλιδά ξετυλίγεται μέσα από τα πασίγνωστα και κλασικά πλέον τραγούδια (Paroles Paroles, Malade, Gigi In Paradisco κ.α.) και τα κείμενα που υπογράφει ο Γιώργος Βάλαρης -βασισμένα στη ζωή της- τα οποία πραγματεύονται κυρίαρχα θέματα της ανθρώπινης ύπαρξης, της αγάπης, του έρωτα, της απελπισίας και του θανάτου. Ένα μοντέρνο εικαστικό-οπτικοακουστικό θέαμα, με σπουδαίους συντελεστές και ένα θίασο από ηθοποιούς και χορευτές που πλαισιώνουν την ερμηνεύτρια Όλγα Βενέτη, στην εντυπωσιακή σκηνή του Θεάτρου Παλλάς.

Η Δαλιδά υπήρξε μία από τις πιο αγαπημένες και επιτυχημένες τραγουδίστριες του 20ού αιώνα, ως μια από τις σπουδαιότερες εκπροσώπους της γαλλοφωνίας. Με την ιδιαίτερη φωνή της και την εκρηκτική παρουσία της στη σκηνή, κατάφερε να κατακτήσει τις καρδιές του κοινού σε όλο τον κόσμο. Ηχογράφησε πολλά τραγούδια σε πολλές γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των γαλλικών, ιταλικών, ελληνικών, ισπανικών και αγγλικών.

Ωστόσο, πίσω από τη λάμψη της επαγγελματικής της ζωής, η Δαλιδά αντιμετώπισε προσωπικές δυσκολίες και ταλαιπωρήθηκε από κατάθλιψη. Το 1987, ένα χρόνο μετά την αυτοκτονία του αγαπημένου της φίλου, πέθανε και η ίδια, αφήνοντας πίσω της μια ανεξίτηλη επιρροή στον κόσμο της μουσικής. Η Δαλιδά παραμένει ένα αξέχαστο ταλέντο και η μουσική της συνεχίζει να εμπνέει και να αγγίζει τις καρδιές των ακροατών σε όλο τον κόσμο.

Συντελεστές

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Γιώργος Βάλαρης
Ενδυματολόγος: Ντένη Βαχλιώτη
Σκηνικά: Μαρία Φιλίππου
Χορογραφίες: Μάρκος Γιακούμογλου
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Φρίγκας
Διεύθυνση Ορχήστρας – Ενορχηστρώσεις: Ανδρέας Μπουτσικάκης
Ηλεκτρονική υποστήριξη ενορχηστρώσεων: Σωτήρης Δημητρακόπουλος
Φωτογραφίες: Πάνος Γιαννακόπουλος
Trailer & Videos: Φώτης Φωτόπουλος
Σχεδιασμός Αφίσας & Graphic Design: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς
Κομμώσεις: Γιάννα Κελμπακούρι
Μακιγιάζ: Κλιμεντίνη Παπαδημητρίου
Διεύθυνση/Οργάνωση Παραγωγής: Χρήστος Ξηρογιάννης
Βοηθός Παραγωγής: Παναγιώτης Κριεμάδι

Παίζουν οι μουσικοί
Πνευστά: Γιάννης Καραγιαννάκης
Τρομπέτα – Φλικόρνο: Διονύσης Κοκόλης
Τρομπόνι: Άγγελος Τζαμαριάς
Σαξόφωνα – Φλάουτο: Κωστής Βαζούρας
Κιθάρες: Αποστόλης Γκόλιας
Τύμπανα: Γρηγόρης Συντρίδης
Ηλεκτρικό Μπάσο: Αλέξανδρος Πάντσος
Keaboards: Σωτήρης Δημητρακόπουλος
Φωνητικά: Τζωρτζίνα Κάλαϊς, Τάκης Κουβαράς, Ειρήνη Καστραντά, Γιάννης Γιαννάτσης

Διεύθυνση Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων: Όλγα Παυλάτου

[ad_2]

Source link