Current track

Title

Artist

Upcoming show

WebRadio

12:00 am 12:00 am

 

Upcoming show

WebRadio

12:00 am 12:00 am

 

Cinobo Film Club στην 7η Μπιενάλε της Αθήνας ECLIPSE

Written by on 24 Σεπτεμβρίου 2021


Η κινηματογραφική streaming πλατφόρμα Cinobo σε συνεργασία με την 7η Μπιενάλε της Αθήνας ECLIPSE (AB7: ECLIPSE) δημιουργούν ένα ξεχωριστό Film Club, τόσο για τους συνδρομητές της πλατφόρμας όσο και για τους επισκέπτες της έκθεσης. Από 24 Σεπτεμβρίου έως και 28 Νοεμβρίου 2021 το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να δει ψηφιακά στη συλλογή 10 ταινίες που παρουσιάζουν, όπως και η AB7: ECLIPSE, έναν κόσμο σε μετάβαση.

Η συλλογή ECLIPSE στην πλατφόρμα του Cinobo φιλοξενεί ταινίες για την επαναδιερεύνηση των ταυτοτήτων, τα όρια της εγγύτητας, την ενηλικίωση και την ελευθερία που διαμορφώνουν έναν αποκαλυπτικό κόσμο μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας.

Park

Σοφία Εξάρχου

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 τελείωσαν στην ώρα τους, τα όσα άφησαν πίσω όμως μαραζώνουν ακόμη με αργούς ρυθμούς. Σκηνοθετικό ντεμπούτο της Σοφίας Εξάρχου σε ένα εύστοχο και weird πορτρέτο μιας χαμένης γενιάς που έμαθε να θεωρεί τον όρο «κρίση» ως κάτι φυσιολογικό.

Raw

Ζουλιά Ντικουρνό

Ο κανιβαλισμός ως η απόλυτη αλληγορία ενηλικίωσης και σεξουαλικής αφύπνισης. Νεαρή χορτοφάγος σπουδάζει για να γίνει κτηνίατρος, ώσπου αρχίζει να… πεινάει. Θρίαμβος του βελγικού σινεμά του φανταστικού, για γερά στομάχια.

Moonlight

Μπάρι Τζένκινς

Ο πιο επεισοδιακός οσκαρικός θρίαμβος που έχουμε δει. Νεαρό μαύρο αγόρι μεγαλώνει κι ανακαλύπτει τη σεξουαλικότητά του μέσα από τρεις καθοριστικές στιγμές της ζωής του. Όσκαρ Ταινίας και Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον Μαχέρσαλα Άλι (“Το Πράσινο Βιβλίο”) σε μία ιστορική στιγμή του ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά.

Πέρα από το Όνειρο (The Congress)

Άρι Φόλμαν

Όταν το μέλλον γίνεται παρόν. Με εταιρίες πλέον να εμπορεύονται την ψηφιακή εικόνα παλιών διασημοτήτων και σταρ του σινεμά, ο εφιάλτης στον οποίο μπλέκει η Ρόμπιν Ράιτ δε μοιάζει πια και τόσο μακρινός.

Σταθμός: Νέα Υόρκη (Port Authority)

Ντανιέλ Λέσοβιτς

New York is burning! Η ταινία που ξεσήκωσε α λα voguing το Ένα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ Καννών, ακολουθώντας μια διαδρομή απελευθέρωσης του κεντρικού της ήρωα καθώς ένας διαφορετικός κόσμος ανοίγεται μπροστά του όταν γνωρίζει και ερωτεύεται μια νεαρή τρανς γυναίκα. Με τον Φίον Γουάιτχεντ της “Δουνκέρκης”.

In My Room

Ούλριχ Κέλερ

Ένα ερώτημα που αφορά την εποχή της πανδημίας είναι το αν οι άνθρωποι αλλάζουν όταν έχουν να αντιμετωπίσουν ασυνήθιστες καταστάσεις. Αυτό είναι το θέμα μια φιλόδοξης ταινίας φαντασίας από τη Γερμανία βάζοντας έναν ήρωα που του φταίνε όλοι, να δει τη ζωή χωρίς αυτούς. Από το Ένα Κάποιο Βλέμμα των Καννών του 2018.

Μη Με Αγγίζεις (Touch Me Not)

Αντίνα Πιντίλιε

H πιο ρηξικέλευθη Χρυσή Άρκτος των τελευταίων χρόνων θολώνει τα ρευστά όρια μεταξύ πραγματικότητας και μυθοπλασίας, ξεγυμνώνει τους ήρωές της αποκαλύπτοντας τις βαθύτερες τους ανάγκες και, παρά τον τίτλο της, αναζητά από τον θεατή την …επαφή.

Obscuro Barroco

Ευαγγελία Κρανιώτη

Μια ιστορία μεταμορφώσεων με φόντο το καρναβάλι ενός μονίμως παλλόμενου Ρίο ντε Τζανέιρο και ξεναγό τα ποιητικά λόγια της εμβληματικής Λουάνα Μουνίζ. Κάπου ανάμεσα στο ντοκιμαντέρ και τη μυθοπλασία, το βραβευμένο φιλμ της Ευαγγελίας Κρανιώτη μιλά για την ταυτότητα, την ηθική και την επιθυμία.

Νεκροταφείο της Δόξας (Cemetery of Splendour)

Απιτσατπόνγκ Βιρασετάκουν

Μετά τις ”Προηγούμενες Ζωές του Θείου Μπούνμι” που του χάρισαν τον Χρυσό Φοίνικα, ο Ταϊλανδός Απιτσατπόνγκ Bιρασετάκουν επιστρέφει στο υπερβατικό σινεμά του που ενώνει την ιστορία, τη μνήμη, τα όνειρα, τους νεκρούς και τους ζωντανούς και προσφέρει μια εμπειρία που δύσκολα περιγράφεται με λέξεις.

Μετεωρίτες (Meteors)

Γκιουρτσάν Κελτέκ

Μυθοπλασία και τεκμηρίωση μπλέκονται αριστοτεχνικά σ’ αυτό το εντυπωσιακό σκηνοθετικό ντεμπούτο, που καταφέρνει να συνθέσει έναν υπερβατικό στοχασμό για τον άγνωστο ολοκληρωτισμό του τουρκικού καθεστώτος σε βάρος της κουρδικής μειονότητας και τη μαγεία μιας φύσης που αγκαλιάζει, υπομένει και στο τέλος καθιστά μάταια τα πάντα.

Σχετικά με το Cinobo

Το Cinobo είναι η ελληνική streaming πλατφόρμα και εταιρία διανομής που ειδικεύεται στον ανεξάρτητο και arthouse κινηματογράφο. Ιδρύθηκε το 2020, έχει παρουσία σε Ελλάδα και Κύπρο και όραμά του είναι να φέρει το “μεγάλο σινεμά, σε όλες τις οθόνες”, συγκεντρώνοντας προσεκτικά επιλεγμένο κινηματογραφικό περιεχόμενο από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα που είναι συχνά διάσπαρτο ή και δυσεύρετο.

Σήμερα, το Cinobo δίνει πρόσβαση στον μεγαλύτερο κατάλογο ανεξάρτητου κινηματογράφου μέσω μιας εκτενούς επιμελημένης online ταινιοθήκης για όλες τις διαθέσεις. Η πρόσβαση στην πλατφόρμα είναι δυνατή από εφαρμογή σε Smart TV, smartphone και tablet και μέσω του cinobo.com σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα δωρεάν δοκιμής για 14 ημέρες και έκτοτε με 7.99€/ μήνα, δίχως μακροχρόνιες δεσμεύσεις, έχει απεριόριστη πρόσβαση σε όλον τον κατάλογο, με δυνατότητα παρακολούθησης από 2 οθόνες ταυτόχρονα και δυνατότητα προβολής εκτός σύνδεσης.

Σχετικά με την Μπιενάλε της Αθήνας

Η Μπιενάλε της Αθήνας είναι ένα διεθνές πολιτιστικό γεγονός που διεξάγεται κάθε δύο χρόνια στην Αθήνα, παρουσιάζοντας μία μεγάλης κλίμακας έκθεση και ένα ευρύ πρόγραμμα με παράλληλες δράσεις, όπως περφόρμανς, εργαστήρια, διαλέξεις κ.ά. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή καλλιτεχνικά γεγονότα σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα και έχει αναγνωριστεί ως ένα μία από τις πιο σημαντικές και καινοτόμες πολιτιστικές πρωτοβουλίες στην Ευρώπη από το European Cultural Foundation (2015 ECF Princess Margriet Award for Culture).

Η Μπιενάλε της Αθήνας λειτουργεί ως παρατηρητήριο συλλογικών ζητημάτων και ως πλατφόρμα ανάδειξης του σύγχρονου πολιτισμού στην αθηναϊκή μητρόπολη, προωθώντας πειραματικές φόρμες και ποικίλες επιμελητικές προσεγγίσεις και συνδέοντας συγχρόνως την εγχώρια καλλιτεχνική παραγωγή με την διεθνή σκηνή της σύγχρονης τέχνης. Διοργανώνεται από τον Μη-Κερδοσκοπικό Οργανισμό Athens Biennial, ο οποίος ιδρύθηκε το 2005 από την Ξένια Καλπακτσόγλου, τον Αυγουστίνο Ζενάκο και τον Poka-Yio.

Μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει έξι εκδόσεις: AB1: DESTROY ATHENS (2007) • AB2: HEAVEN (2009) • AB3: MONODROME (2011) • AB4: AGORA (2013) • AB5to6: OMONOIA (2015 – 2017) • AB6: ANTI (2018).



Source link