Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Χρήστος Δρούγκας- Συνέντευξη: «Η μουσική είναι βαθύτερη εσωτερική ανάγκη»

Written by on 2 Μαρτίου 2022

[ad_1]

Για την αγάπη του για το τραγούδι, το ξεκίνημά του, τα βιωματικά του τραγούδια, που υπογράφει τους στίχους και τη μουσική, αλλά και για τη νέα του δυναμική μπαλάντα, με τίτλο «Χάνομαι», μίλησε στο “estage”, o Χρήστος Δρούγκας. Μία σπουδαία φωνή, με μοναδική λαϊκή χροιά, που τα τελευταία χρόνια, γράφει τη δική της ιστορία, στο ελληνικό πεντάγραμμο. 

Πότε ανακάλυψες το «μικρόβιο» του ερμηνευτή, του δημιουργού;

Όταν ήμουν μικρός, σχεδόν 2-3 ετών, ήμουν ο εφιάλτης του πατέρα μου.  Όταν με έπαιρνε στο studio, σκάλιζα όλα τα μηχανήματα, που βρισκόταν στο χώρο και ότι μουσικό όργανο υπήρχε εκεί. Γενικά, ήμουν παιδί ζιζάνιο, και πιστεύω πως από τότε,  ξεκίνησε να γεννιέται, το μικρόβιο μέσα μου.

 Σύστησέ μας, τι κρύβεται στη ψυχή του καλλιτέχνη, Χρήστου Δρούγκα;

Αγάπη για την δουλειά την οποία  κάνω, λύπη για όσα συμβαίνουν γύρω μας το τελευταίο διάστημα. Όμως, πιστεύω  πως  με αισιοδοξία και  θετική ενέργεια,  όλα θα περάσουν…. Γι’ αυτό μόνο χαμόγελα. 

Όλα τα τραγούδια σου, είναι βιωματικά, σε στίχους και μουσική. Μίλησέ μας, για το πώς «γεννήθηκε» το καθένα του;

Όλα μου τραγούδια είναι βιωματικά, όχι από κάποια συγκεκριμένη περίπτωση,  αλλά γενικά μέσα από την ζωή μου. Το πρώτο τραγούδι που έγραψα, ήταν σε ηλικία περίπου 15 ετών, με τίτλο” Αγάπη είναι “, το οποίο εμπνεύστηκα, από έναν παιδικό έρωτα….

Το τραγούδι με τίτλο “Ένα σου σημάδι”, γεννήθηκε στην διαδρομή μου, για Αθήνα καθώς οδηγούσα….Γενικά το συνηθίζω αυτό, εκεί που οδηγούσα μου ήρθε στο μυαλό η μελωδία και στην συνέχεια οι στίχοι και αμέσως το ηχογράφησα στο κινητό, έτσι λοιπόν  ανυπομονούσα να επιστρέψω από τις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις και να ξεκινήσω να το δουλεύω.

Πολλοί φίλοι μου, μου έλεγαν πως ήθελαν να με ακούσουν και σε κάτι διαφορετικό, ίσως ένα χορευτικό ερωτικό τραγούδι και μου ήρθε στο μυαλό, ο τίτλος «Τρελέ ερωτά μου». Πιστεύω πως όλοι το έχουμε βιώσει έναν τρελό έρωτα στην ζωή μας,έτσι λοιπόν μπήκα στην διαδικασία να “παντρέψω” ερωτικούς στίχους  με ρυθμό Rumba και κάπως έτσι γεννήθηκε το τραγούδι αυτό.

  Το «Χάνομαι», μία δυναμική ερωτική μπαλάντα… Πώς την εμπνεύστηκες;

Τις περισσότερες φορές, σχέσεις των ανθρώπων, τελειώνουν έτσι απλά, από έναν απλό εγωισμό, αλλά στο τέλος, η αγάπη, πάντα μένει. Το συγκεκριμένο τραγούδι, γράφτηκε σκεπτόμενος αυτές τις σχέσεις, που έχουν ένα άδοξο τέλος και θέλοντας μέσα από αυτό να περάσω ένα μήνυμα, πως μια η αληθινή αγάπη, δεν σκορπάει σαν την στάχτη.

 Για τις ανάγκες του βιντεοκλίπ, σε βλέπουμε στο τέλος, να είναι άστεγος… Έχεις βιώσει δύσκολες στιγμές στη ζωή σου, βγάζοντας με δυσκολία τα ως προς το ζην;

Έχω βιώσει κάποιες δύσκολες στιγμές στην ζωή μου, όπως ο περισσότερος κόσμος, αλλά  σε μικρό βαθμό.

Βιοποριστικά, το τραγούδι και οι live εμφανίσεις, ήταν μονόδρομος, ή επαγγελματικά, έχεις ασχοληθεί και με άλλα πράγματα;

Είχα ασχοληθεί παλαιότερα με τον χώρο του θεάματος, από άλλη σκοπιά όμως, ως τεχνικός, σχεδιαστής και προγραμματιστής φωτισμού. Με αυτή μου την ιδιότητα είχα την τιμή να συνεργαστώ με αρκετούς Έλληνες αλλά και ξένους καλλιτέχνες.

 Έχεις συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα. Και Έλληνες και ξένους; Τι έχεις να θυμάσαι από κάποιους, με παραδείγματα;

Είναι πολλές οι όμορφες στιγμές που έχω να θυμάμαι, και έχω κρατήσει απ’ όλους τους καλλιτέχνες που έχω συνεργαστεί, αυτό όμως που έχω να θυμάμαι από κάποιους είναι η ταπεινότητα η αγάπη και ο σεβασμός για την δουλειά τους.

Ποια είναι το μότο της ζωής σου;

   Μόνο χαμόγελο και αισιοδοξία.

 Με ποιους καλλιτέχνες, ονειρεύεσαι μία συνεργασία; 

                Γιάννης Πάριος, Σταμάτης Γονίδης, Γιώργος Θεοφάνους και άλλοι πολλοί.

Τι ρόλο παίζει η μουσική και το τραγούδι στη ζωή σου;

Η μουσική και το τραγούδι, είναι ένα κομμάτι στην ζωή μου, πολύ ξεχωριστό, που αγαπάω και με εκφράζει απόλυτα. Είναι βαθιά εσωτερική ανάγκη, όπως το να χαλαρώσεις, μετά από μια δύσκολη μέρα. Ε, εγώ ακόμη και σ αυτή τη δύσκολη μέρα, χαλαρώνω με το τραγούδι και τη μουσική.

Που θέλεις να φτάσεις καλλιτεχνικά;

Καλλιτεχνικά, αυτό που θα ήθελα ,είναι να μπορέσω μέσα από την δουλειά μου, να καταφέρω να αναδείξω τα τραγούδια μου και να τα αγαπήσει ο κόσμος.



[ad_2]

Source link