Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Το κρυφό κόλπο στα ράφια των σουπερμάρκετ – Τι είναι το… shrinkflation (video)

Written by on 29 Αυγούστου 2022

[ad_1]

Μήπως η συσκευασία της αγαπημένης σας σοκολάτας ή παγωτού που μόλις αγοράσατε, σας φαίνεται μικρότερη; Δεν είναι η ιδέα σας. Το λένε shrinkflation και το κάνουν όλοι.

Λόγω της ακρίβειας, οι έμποροι προσπάθησαν να βρουν έναν τρόπο είτε να μην ανεβάσουν καθόλου τις τιμές είτε να τις ανεβάσουν λίγο έτσι ώστε να μην αποτρέψουν τους καταναλωτές από την αγορά των προϊόντων τους.

Πως το πετυχαίνουν όμως αυτό; Μειώνουν, ανεπαίσθητα την συσκευασία και την ποσότητα του προϊόντος.

Για παράδειγμα, μια σακούλα γνωστής αλυσίδας με πατατάκια, μπορεί να έχει την ίδια τιμή, αλλά το περιεχόμενο της συσκευασίας της από 150γρ πλέον είναι 130γρ.

Αυτή τη τακτική, λέγεται shrinkflation και το κάνουν οι περισσότεροι σε πολλά προϊόντα, όπως το χαρτί υγείας και τα απορρυπαντικά.

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Το κρυφό κόλπο στα ράφια των σουπερμάρκετ – Τι είναι το… shrinkflation”,”description”:”Μήπως η συσκευασία της αγαπημένης σας σοκολάτας ή παγωτού που μόλις αγοράσατε, σας φαίνεται μικρότερη; Δεν είναι η ιδέα σας. Το λένε shrinkflation και το κάνουν όλοι.”,”thumbnailUrl”:”https://i3thumbs.glomex.com/dC1jNWN5MW53cGJ5bnQvMjAyMi8wOC8yOS8xNC8xMV81OV82MzBjYzkyZjdlZWQzLmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT7M1S”,”uploadDate”:”2022-08-29T14:14:13.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599y13jvp3arc9&playlistId=v-cmik5ye0pwt5″,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/logo_v@2x.png”,”width”:136,”height”:146}}}

The post Το κρυφό κόλπο στα ράφια των σουπερμάρκετ – Τι είναι το… shrinkflation (video) appeared first on E-STAGE.

[ad_2]

Source link