Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Το καλοκαίρι συνεχίζεται στο Cinobo με Ερίκ Ρομέρ

Written by on 21 Σεπτεμβρίου 2021

[ad_1]

Μπορεί το καλοκαίρι να έφτασε στο τέλος του, το Cinobo όμως δίνει τη δυνατότητα στους συνδρομητές του να παρατείνουν τις μέρες και τις νύχτες θερινής ραστώνης μέσα από τις 6 ταινίες του Ερίκ Ρομέρ που προστέθηκαν στην πλατφόρμα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στο πλαίσιο του αφιερώματος του Cinobo στον μεγάλο δημιουργό.

Ο «λογοτέχνης» της Nouvelle Vague, ο άνθρωπος που μετέτρεψε τις ιστορίες του σε ταινίες γιατί σύμφωνα με τον ίδιο δε θα μπορούσε να τις γράψει τόσο καλά ως μυθιστορήματα, χρησιμοποίησε συχνά το καλοκαίρι ως την εποχή που αυτές οι αδυναμίες γίνονται μεγαλύτερες και οι αποφάσεις πιο τολμηρές.

Το Γόνατο της Κλερ (Claire’s Knee)

Όρκοι ζωής μπορούν να πατηθούν, σχέσεις και φιλίες να διαλυθούν, ενώ την ίδια στιγμή νέοι έρωτες να γεννηθούν και νέα ξεκινήματα να αλλάξουν τη ζωή των ηρώων του χάρη σε μια στιγμή θάρρους που άλλη εποχή δεν θα ευνοούσε. Συλλέγοντας αυτό το πρωτότυπο και περιπαικτικό σύμπαν που εκτείνεται σε όλη τη φιλμογραφία του, το Cinobo συνεχίζοντας τις αναζητήσεις του στον παγκόσμιο κλασικό κινηματογράφο, παρουσιάζει τις 6 καλοκαιρινές ιστορίες του σκηνοθέτη, ως μία νοητή και δροσερή σινεφίλ συνέχεια των διακοπών, για να μη χρειαστεί να τελειώσουν ποτέ.

Αναλυτικά οι ταινίες

Η Συλλέκτρια (The Collector)

Ερίκ Ρομέρ

Μάχη των φύλων, κόντρες και σεξ σε μέρες θερινής ραστώνης, στην πρώτη έγχρωμη «Ιστορία Ηθικής» του Ρομέρ. Απαραίτητη παρέα για τις καλοκαιρινές περιπλανήσεις μας.

Το Γόνατο της Κλερ (Claire’s Knee)

Ερίκ Ρομέρ

Λογοτεχνικά παιχνίδια, έρωτες, απιστίες και ερωτήματα ηθικής. Το καλοκαιρινό classic του Ερίκ Ρομέρ που μοιάζει σαν ένα δροσερό καλοκαιρινό γεύμα με καλό γαλλικό κρασί.

 

Ιστορίες του Καλοκαιριού (A Summer’s Tale)

Ερίκ Ρομέρ

Το τρίτο μέρος του κύκλου των “Τεσσάρων Εποχών” είναι αφιερωμένο στο καλοκαίρι, στην εποχή-συνώνυμη με το έργο του Ρομέρ. Νιάτα, ανεμελιά και …αισθηματικά μπερδέματα.

 

Pauline at the Beach (Η Πολίν στην Πλαζ)

Ερίκ Ρομέρ

Με τρία βραβεία στο Φεστιβάλ Βερολίνου το ’83, ακόμα ένα εξέχον δείγμα του ρομερικού σινεμά, με αραχνοϋφαντους διαλόγους και την αβασταχτη ελαφρότητα της νιότης.

Η Πράσινη Αχτίδα (The Green Ray)

Ερίκ Ρομέρ

Χρυσός Λέοντας στη Βενετία το ’86 για ένα από τα διαμάντια της φιλμογραφίας του Ρομέρ, μια ταινία τόσο σπάνια και πολύτιμη, όσο η θρυλική πράσινη αχτίδα στο ηλιοβασίλεμα.

 

Στον Αστερισμό του Λέοντα (Sign of the Lion)

Ερίκ Ρομέρ

Ένας Αμερικανός στο (μποέμ) Παρίσι των ‘50s, πρόκληση, ηθική, και η ζωή ως παιχνίδι της τύχης. Το ντεμπούτο του Ρομέρ σε παραγωγή Σαμπρόλ και με cameo από τον Γκοντάρ!

[ad_2]

Source link