Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Τα Πασχαλινά, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη από την ομάδα Enigma στο θέατρο Σοφούλη

Written by on 14 Μαρτίου 2024

[ad_1]

Θέατρο – Χορός / Νέα

Την παράσταση «Τα Πασχαλινά» σκηνοθετεί και ερμηνεύει ο Κυριάκος Δανιηλίδης. Συμμετέχει ο Δημήτρης Μπουζούδης.

Λίγα λόγια για το έργο:

Η παράσταση «Τα Πασχαλινά» αποτελείται από τα διηγήματα «Πάσχα ρωμέϊκο», «Τ’ αερικό στο δέντρο», «Υπό την βασιλικήν δρυν» και «Η άκληρη» του μεγάλου Σκιαθίτη συγγραφέα Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Με φόντο τη γιορτή του Πάσχα και τον ερχομό της άνοιξης, ο Αφηγητής, με όχημα τον λόγο του Σκιαθίτη συγγραφέα και λιτά σκηνικά μέσα, διηγείται ιστορίες και αναμνήσεις μιας άλλης εποχής. Ευλαβικοί περίπατοι στις φτωχογειτονιές της Αθήνας μέσα στο ανοιξιάτικο τοπίο, ο πρώτος παιδικός έρωτας του συγγραφέα για μια βασιλική βελανιδιά και ιστορίες ανθρώπων της υπαίθρου, με τη συνοδεία μουσικών σχολίων και προβολές εικόνων από τα τέλη 19ου μέχρι τις αρχές 20ού αιώνα, συνθέτουν την παράσταση.

Συντελεστές:

  • Σκηνοθεσία – Ερμηνεία – Μουσική επιμέλεια: Κυριάκος Δανιηλίδης
  • Συμμετέχει ο Δημήτρης Μπουζούδης
  • Σκηνικά – Κοστούμια: Αναστασία Αστερίου
  • Φωτισμοί – Ήχος: Ανέστης Ατακτίδης
  • Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Κασελίμη
  • Προβολή – Επικοινωνία: Κατερίνα Νικολάου
  • Φωτογραφίες: Γιώργος Ηλιόπουλος
  • Παραγωγή: Εταιρεία Θεάτρου Enigma

Ομάδα Θεάτρου ENIGMA:

Η Ομάδα Θεάτρου Enigma δημιουργήθηκε το 2014 από τον ηθοποιό Κυριάκο Δανιηλίδη. Από το 2015 στο δυναμικό της ομάδας προστέθηκε η ηθοποιός Αστερόπη Χαριτίδου, ενώ από το 2021 η ομάδα λειτουργεί με τη μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας.

Κύριο στόχο της ομάδας αποτελεί η προώθηση και ευρύτερη διάδοση της θεατρικής τέχνης και η εν γένει έρευνα του θεάτρου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διοργανώνει και πραγματοποιεί θεατρικές παραστάσεις, θεατροπαιδαγωγικές δράσεις, εργαστήρια θεάτρου και σεμινάρια για παιδιά και ενηλίκους.

Συνεργάστηκε με τους Δήμoυς Θεσσαλονίκης, Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Κορδελιού-Εύοσμου και το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών.

Έχει παρουσιάσει τις παραστάσεις:

Ο επαγγελματίας του Ν. Κοβάτσεβιτς, Το τάβλι του Δ. Κεχαΐδη, Κατάσταση μη αναστρέψιμος, Δάφνες και πικροδάφνες των Δ. Κεχαΐδη-Ε. Χαβιαρά, Γης αερικά, Ταξίδι στον χρόνο της Α. Αστερίου και τη θεατροπαιδαγωγική δράση Χριστούγεννα στην Συννεφοχώρα.

[ad_2]

Source link