Current track

Title

Artist

Upcoming show

WebRadio

12:00 am 12:00 am

 

Upcoming show

WebRadio

12:00 am 12:00 am

 

Ταινίες της εβδομάδας: «Μάντεψε ποιος ήρθε για τα γενέθλιά σου»

Written by on 11 Μαρτίου 2020


Η κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινά από τις 12/03 υπέστη τις συνέπειες των μέτρων πρόληψης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19. Για το λόγο αυτό, η μία και μοναδική νέα ταινία της εβδομάδας φέρει τον τίτλο «Μάντεψε ποιος ήρθε για τα γενέθλιά σου». Στην γαλλική αυτή ταινία, του Cédric Kahn πρωταγωνιστεί η Κατρίν Ντενέβ, η οποία υποδύεται μία 70χρονη μητέρα που γιορτάζει τα γενέθλιά της και υποδέχεται τα παιδιά της στο σπίτι της στην εξοχή. Η αναπάντεχη επίσκεψη από τη μικρότερη και για καιρό απούσα κόρη θα φέρει τα πάνω κάτω στην οικογενειακή συγκέντρωση.

Ακόμα, μία σοβιετική ταινία από το 1945, του Φρίντριχ Έρμλερ περιγράφει τα σχέδια μάχης του Κόκκινου Στρατού στο Στάλινγκραντ κατά τη διάρκεια του δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.


Μάντεψε ποιος ήρθε για τα γενέθλιά σου

Σκηνοθεσία: Cédric Kahn

Μια μεγάλη οικογένεια συγκεντρώνεται στο σπίτι της στην νότια Γαλλία για να γιορτάσει τα γενέθλια της μητέρας που γίνεται 70 χρονών. Είναι όλοι εκεί: η μητέρα, ο πατέρας καθώς και οι δυο γιοι τους: ο ένας με την γυναίκα του και τα δύο του παιδιά και ο άλλος με την καινούργια του φίλη από την Αργεντινή, οι οποίοι έχουν φέρει μαζί και μια κάμερα για να καταγράψουν τις όμορφες οικογενειακές στιγμές. Όλα μοιάζουν να πηγαίνουν μια χαρά, μέχρι που χτυπάει το τηλέφωνο και εμφανίζεται η μικρότερη κόρη της οικογένειας, που όλοι έχουν πολύ καιρό να δουν…

Το Σημείο Καμπής

Σκηνοθεσία: Φρίντριχ Έρμλερ

Η ταινία του Fridrikh Ermler βασίστηκε στο σενάριο του Boris Chrskov και μιλά για τα σχέδια μάχης που πραγματοποιούσε ο Κόκκινος Στρατός κατά τη διάρκεια της υπεράσπισης του Στάλινγκραντ από τους ναζί. Μία πολεμική ταινία, στην οποία η σταλινική στρατιωτική στρατηγική δεν παρουσιάζεται μέσα από σκηνές μάχης, αλλά μέσα από την οπτική των ανθρώπων που την συνέλαβαν και την οργάνωσαν.



Source link