Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Στρέλλα: Προβολή της ταινίας, παρουσία του σκηνοθέτη Γιάννη Κούτρα στο Ίριδα Visions

Written by on 8 Φεβρουαρίου 2023

[ad_1]

Συνεχίζεται για μία ακόμη εβδομάδα το φεστιβάλ ΙΡΙΔΑ VISIONS – μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α., που συνδιοργανώνουν ο Κινηματογραφικός, ο Φωτογραφικός, ο Θεατρικός και ο Χορευτικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α.). Ανάμεσα σε άλλες εκδηλώσεις το κοινό θα μπορέσει να δει την ταινία Στρέλλα.

Το Σάββατο 11/2 στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο Ίριδα προβολή της ταινίας Στρέλλα παρουσία του σκηνοθέτη Γιάννη Κούτρα.

Ο Γιώργος, 48 ετών, αποφυλακίζεται μετά από 15 χρόνια εγκλεισμού για έναν φόνο που διέπραξε στο χωριό που γεννήθηκε. Το βράδυ της αποφυλάκισής του, διανυκτερεύει σ’ ένα φτηνό ξενοδοχείο στην Ομόνοια. Εκεί γνωρίζει τη Στρέλλα, μια όμορφη νεαρή τρανσέξουαλ πόρνη. Κάνουν έρωτα και δεν αργούν να ερωτευτούν. Οι λογαριασμοί με το παρελθόν όμως είναι ακόμα ανοιχτοί. Μια άλλη «φυλακή» τον περιμένει. Μαζί με τη Στρέλλα, θα πρέπει να βρουν τον δρόμο προς την έξοδο.

Η πρεμιέρα της ταινίας πραγματοποιήθηκε στο 59ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου το Φεβρουάριο του 2009, ενώ έκτοτε η ταινία έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 20 διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ. Ήταν μία από τις 48 υποψήφιες ταινίες για τα European Film Awards 2009. Έκτοτε, έλαβε 4 βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του Α’ γυναικείου ρόλου για τη Μίνα Ορφανού, από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου το 2010. 

Η είσοδος στον κινηματογράφο Ίριδα, θα γίνεται από τη πλευρά της Ακαδημίας με την επίδειξη του email προκράτησης θέσης και παραλαβή του δωρεάν εισιτηρίου.

Η προκράτηση θέσεων ξεκινάει 2 μέρες πριν την προγραμματισμένη εκδήλωση και ώρα 11:00 π.μ. Η προκράτηση ισχύει έως 15 λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Στην συνέχεια η είσοδος γίνεται με σειρά προτεραιότητας.

Την ημέρα της εκδήλωσης θα υπάρχει και αριθμός δωρεάν εισιτηρίων που θα διατίθενται στην είσοδο μέχρι την εξάντληση τους.

[ad_2]

Source link