Current track

Title

Artist

Upcoming show

WebRadio

12:00 am 12:00 am

 

Upcoming show

WebRadio

12:00 am 12:00 am

 

Στάθης Δρογώσης: Μπαμπάδες Μονάχοι – e-Stage.gr

Written by on 30 Σεπτεμβρίου 2020


Νέα κυκλοφορία

Η μουσική  μιλά στις ψυχές των ανθρώπων και έχει την δύναμη να αφυπνίζει συνειδήσεις. Ταυτόχρονα είναι δεδομένο πως το καλό των παιδιών μας ενώνει όλους – δίχως πόλωση και δίχως διαχωρισμούς – στοιχείο το οποίο αποκτά κομβική σημασία όταν μιλάμε για τα παιδιά των διαζυγίων και τα παιδιά εκτός γάμου.

Στο πλαίσιο αυτό ο Στάθης Δρογώσης, εμπνευσμένος από βιώματα φίλων του αποξενωμένων γονέων και αφουγκραζόμενος την αναγκαιότητα προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών, συνέθεσε με ευαισθησία και αγάπη- ένα τραγούδι για την αγάπη.

Με αφορμή τη λαχτάρα των γονιών να είναι κοντά στο παιδί τους – παρά το χωρισμό, ο Στάθης θέλει να μιλήσει σε όλους τους γονείς πατέρες και μητέρες, πάνω από όλα όμως να ευαισθητοποιήσει και να συμβάλει με το τραγούδι του στον αγώνα που κάνουν συλλογικότητες γονέων για  να έρθουν θετικές αλλαγές στη νομοθεσία για τα παιδιά μας.

Η αποξένωση παιδιού-γονέα, το απεχθές φαινόμενο της Γονεϊκής Αποξένωσης αποτελούν ζητήματα στα οποία η Κοινωνία των Πολιτών στέκεται πλέον απέναντι με αποφασιστικότητα και από τη σύναξη αυτή των συνειδήσεων ανθρώπων καλής πίστης, οι καλλιτέχνες πρέπει και αυτοί να δώσουν το στίγμα και τη δύναμη της ψυχής που απαιτείται.

Σήμερα η αναγκαιότητα για μεταρρύθμιση των κανόνων που σχετίζονται με την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών μέσω των ειδικότερων ρυθμίσεων του  οικογενειακού δίκαιου, καθιστά τη μουσική και την τέχνη αναγκαίο πυλώνα και καταλύτη στην προσπάθεια για ένα δικαιότερο αύριο για τα παιδιά και τους γονείς.

Κάθε παιδί έχει δικαίωμα να ανατρέφεται και από τους δύο γονείς του, ανεξάρτητα από την ύπαρξη νομικού δεσμού των τελευταίων – το λένε οι διεθνείς συμβάσεις, οι νόμοι, οι φορείς, η Κοινωνία των Πολιτών, η απτή πραγματικότητα. Αυτό μας τραγουδάει ο Στάθης με το τραγούδι “Μπαμπάδες μονάχοι”. 

Δείτε το video:

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!



Source link