Current track

Title

Artist

Upcoming show

WebRadio

12:00 am 12:00 am

 

Upcoming show

WebRadio

12:00 am 12:00 am

 

Προβολή δύο κινηματογραφικών ντοκιμαντέρ από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας

Written by on 7 Αυγούστου 2020


Οι Έλληνες και Φιλέλληνες από όλο τον κόσμο θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε στολίδια της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου, με τη συμμετοχή των ίδιων των δημιουργών. Οι ταινίες προβάλλονται στην ελληνική γλώσσα με υποτίτλους στη ρωσική. Την Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2020, ώρα 19.00, προβολή των κινηματογραφικών ντοκιμαντέρ «Μορφογένεση» και «οι εραστές την τέχνης» του Έλληνα συγγραφέα, σκηνοθέτη, και παραγωγού Χρήστου Καρακάση.

Μορφογένεση -Morphogenesis (c) 2012

Ο αρχιτέκτονας Δημήτρης Μάντικας γεννήθηκε στη Κωνσταντινούπολη το 1951. Ειναι διπλωματούχος της Γαλλικής Κυβερνήσεως ( D.P.L.G ) με σπουδές στην Ecole Nationale Superieure d’ Architecture ( U.P.1 ) των Παρισίων. Το εικοσιπενταετές έργο του περιλαμβάνει κυρίως μελέτες στο νησί της Μυκόνου. Οι αυθεντικές αρχιτεκτονικές του συνθέσεις, η πρωτοτυπία των κατασκευών καθώς και η συμμετοχή του σε διεθνείς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και εκθέσεις συνθέτουν τη μέχρι τώρα πορεία του.

Εμπνευσμένος από το αντικείμενο της επιστήμης του αλλά και τη ζωή του στη Μύκονο, έρχεται σήμερα να μας δώσει το ώριμο απόσταγμα των γνώσεων και των εμπειριών του, μέσα από εκθέσεις γλυπτικής και ζωγραφικής, Χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά, όπως το σίδερο και το γυαλί, δίνει μορφή στη χρυσή τομή της νοημοσύνης ενώ με τη βοήθεια των χρωμάτων ανάγει το ριζόχαρτο της αρχιτεκτονικής στον καμβά της μοντέρνας τέχνης.

Βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Φινλανδίας VAASA 2012
Οργάνωση παραγωγής Βασιλική Κάππα
Σενάριο Σκηνοθεσία Χρήστος Ν. Καρακάσης
Μουσική Φίλιππος Περιστέρης
KOYINTA Production
Ντοκιμαντέρ 25min
Παραγωγή: Κινηματογραφική Εταιρεία Κουίντα
Συνεργάτης-Συμπαραγωγός-Διανομή: Εταιρεία Tickets Tickets

Εραστές της Τέχνης © 2010

Η τέχνη που ενώνει το λόγο και την κίνηση, είναι το θέατρο.Οι άνθρωποι που τελικά μπαίνουν βαθιά στη συνήθεια του θεάτρου δεν έχουν κάτι το χαρακτηριστικό. Αρκεί να παίξεις μια φορά, λένε, στη σκηνή και δε θα μπορείς ποτέ να ξεχάσεις την ομορφιά της εμπειρίας. Οι ερασιτέχνες, το λέει και η λέξη, είναι απλώς ερωτευμένοι με την τέχνη. Είναι τόσο ερωτευμένοι που δεν μπορούν να τη βάλουν στα πλαίσια μιας τυπικής συναλλαγής. Τη φυλάνε μακριά •από την καθημερινή τους ζωή σαν ένα μεγάλο παράνομο έρωτα που μένει για πάντα κρυφός.Χαρακτηριστικό τους είναι το πάθος με το οποίο κάνουν θέατρο,•ο τρόπος που του δίνονται δίχως να περιμένουν κανένα αντάλλαγμα.

Κείμενα Απόδοση Βασιλική Κάππα Μουσική Σύνθεση ΟΜΜΑ Βαγγέλης και Περικλής Μπουλουχτσής Βοηθός Σκηνοθέτη Λαμπρινή Παπαδημητρίου Σενάριο – Σκηνοθεσία Χρήστος Ν. Καρακάσης Forma 16:9 HD Duration 44min Παραγωγή KOYINTA Production – Συνεργάτης-Συμπαραγωγός-Διανομή: Εταιρεία Tickets Tickets

Με το πέρας της προβολής θα έχετε τη δυνατότητα διαδικτυακής επικοινωνίας με τον δημιουργό της, τον Έλληνα σκηνοθέτη Χρήστο Καρακάση!!!

Συνδεθείτε μαζί μας στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο
Αναγνωριστικό συνεδρίου: 825 5584 1816
Κωδικός πρόσβασης: 937891
Την προβολή δύνασθε να παρακολουθήσετε ζωντανά στο youtube κανάλι του Κ.Ε.Π., στον εξής σύνδεσμο



Source link