Current track

Title

Artist

Upcoming show

WebRadio

12:00 am 12:00 am

 

Upcoming show

WebRadio

12:00 am 12:00 am

 

«Ποτέ δεν φοβήθηκα τον θάνατο, δεν με ενοχλεί καθόλου»

Written by on 9 Ιουνίου 2023


Οι σκέψεις του τραγουδιστή των Judas Priest για τη ζωή και τον θάνατο.

Ο Rob Halford των Judas Priest, ο οποίος πάλεψε με τον καρκίνο του προστάτη κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δήλωσε ότι έχει συμφιλιωθεί με την ιδέα του θανάτου.

«Τις τελευταίες εβδομάδες το σκέφτομαι αυτό», είπε σε μία νέα συνέντευξή του στο περιοδικό Metal Hammer.

«Γίνομαι 72 ετών φέτος, και συνειδητοποιείς γρήγορα ότι τα 72 δεν απέχουν και πολύ από τα 80, ειδικά όταν τόσο μεγάλο μέρος του κόσμου μας περιστρέφεται γύρω από τριετείς κύκλους ανάλογα με τα άλμπουμ», συνέχισε.

Διαφήμιση

«Έτσι, ειλικρινά, μου έχουν απομείνει μόνο δύο τέτοιοι κύκλοι. Πρέπει πραγματικά να σκεφτείς πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις αυτή την πραγματικότητα», ανέφερε.

«Ποτέ δεν φοβήθηκα τον θάνατο – δεν με ενοχλεί καθόλου – αλλά αυτό με το οποίο πρέπει να συμφιλιωθώ είναι ότι κάποια στιγμή δεν θα μπορώ να κάνω αυτό που αγαπώ, και αυτό σε κάνει να θέλεις να ζήσεις για πάντα», πρόσθεσε.

Ο Robert Halford μίλησε για την απόφασή του να δημοσιοποιήσει τη μάχη του με τον καρκίνο του προστάτη κατά τη διάρκεια μίας εμφάνισής του στο podcast «Prostate Cancer Uncensored» τον Ιούλιο του 2022.

Μετά από ερώτηση του οικοδεσπότη του podcast και κιθαρίστα Jay Jay French των Twisted Sister, ο οποίος έχει δώσει μάχη με την ίδια ασθένεια, αποκάλυψε πότε ανακάλυψε για πρώτη φορά ότι είχε καρκίνο στον πραστάτη.

«Τα επίπεδα του PSA (του ειδικού προστατικού αντιγόνου) είχαν αρχίσει να αυξάνονται πολλά, πολλά χρόνια πριν κάνω τελικά ένα τσεκ-απ με τον γιατρό μου. Και είδε τις αιματολογικές εξετάσεις και μου είπε: “Φίλε, αυτά τα νούμερα είναι πολύ υψηλά. Θα σε πάω στον άνθρωπό μου”», θυμήθηκε.

«Ήταν περίπου 10 χρόνια πριν όταν τα επίπεδα του PSA μου άρχισαν να αυξάνονται», συμπλήρωσε ο τραγουδιστής των Judas Priest.

Ο Rob Halford εξήγησε επίσης πώς επεξεργάστηκε τη διάγνωσή του και αν επέλεξε να το κρατήσει για πολύ καιρό για τον εαυτό του προτού το μοιραστεί με τους πιο κοντινούς του ανθρώπους.

«Είμαι γκέι [Γέλια]. Εμείς οι γκέι, τα λέμε χύμα – τα λέμε χύμα. Αυτό μπορεί να ακούγεται λίγο περίεργο, αλλά είναι ένα κομμάτι της προσωπικότητάς μου και της σεξουαλικής μου ταυτότητας μου. Δεν κρύβω τίποτα», είπε.

«Και ένα κομμάτι της νηφαλιότητάς μου είναι να ζεις την ημέρα σου με τον πιο αληθινό και ειλικρινή τρόπο που θεωρείς κατάλληλο για τον εαυτό σου. Σίγουρα, αν δεν θέλεις να μοιραστείς κάποια πράγματα, δεν χρειάζεται να το κάνεις», συνέχισε.

«Όμως, θεώρησα ότι όλη αυτή η εμπειρία ήταν κάτι που ήθελα πραγματικά να δημοσιοποιήσω. Τούτου λεχθέντος, το κρατήσαμε κρυφό στο συγκρότημα, για την επιχειρηματική πλευρά των πραγμάτων, μέχρι να έρθει η κατάλληλη στιγμή για να μιλήσω γι’ αυτό», αποκάλυψε.

Ο Rob Halford, ο οποίος είναι νηφάλιος εδώ και 37 χρόνια, μίλησε επίσης στη νέα συνέντευξή του στο Metal Hammer για τις προσπάθειές του να απεξαρτηθεί από τις ναρκωτικές ουσίες και το αλκοόλ.

Διαφήμιση

«Ήμουν τυχερός που σε όλη μου τη ζωή περιτριγυριζόμουν από στοργικούς ανθρώπους που έλεγαν: “Πρέπει να περιορίσεις το ποτό, φίλε”, και εγώ απαντούσα: “Όχι, αυτό ακριβώς κάνουμε”, ειδικά στη μουσική», σχολίασε.

«Είναι αυτή η ηλίθια σκέψη ότι “αν δεν πιεις ένα ποτό, δεν περνάς καλά”, “αν δεν πάρεις κόκα, δεν περνάς καλά”, και όλα αυτά είναι γελοία. Αλλά εκείνη η συγκεκριμένη στιγμή, όταν είπα μέσα μου “χρειάζομαι βοήθεια”, ήταν το μεγαλύτερο κομμάτι της προσπάθειάς μου», συνέχισε.



Source link