Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Ο Stromae κυκλοφορεί το νέο single «L’enfer» – Εμπνευσμένο από τις προσωπικές μάχες του

Written by on 18 Ιανουαρίου 2022

[ad_1]

Ο Stromae περιγράφει στο «L’enfer» τη μάχη του με τον αυτοκτονικό ιδεασμό.

Ο Stromae αποκαλύπτει το νέο single και music video «L’enfer» από το επερχόμενο άλμπουμ του με τίτλο «Multitude», που θα κυκλοφορήσει από τις Polydor Records / Universal Music στις 4 Μαρτίου.

Το «L’enfer» (μετάφραση: «Κόλαση») είναι ένα φυλαχτό για την καταπολέμηση των πιο σκοτεινών σκέψεων, όπου ο Stromae κινείται επιδέξια σε ένα ευρύ φάσμα συναισθημάτων, εξερευνώντας τα πιο οικεία θέματα. Πρόκειται για μία καταθλιπτική περιδίνηση που ξετυλίγεται μέσα σε λίγα μέτρα, από την καθημερινή πλήξη μέχρι τις πιο σκοτεινές μορφές απόδρασης.

Το τραγούδι παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, ζωντανά, στο γαλλικό ειδησεογραφικό κανάλι TF1 το βράδυ, όπου ο Stromae δημιούργησε μια πραγματική στιγμή performance art σε ζωντανή μετάδοση και εξέπληξε τους τηλεθεατές απαντώντας στην τελευταία ερώτηση της παρουσιάστριας ειδήσεων με τους πρώτους στίχους του «L’enfer». Στη συνέχεια ερμήνευσε ολόκληρο το τραγούδι ενώ καθόταν στη θέση του παρουσιαστή. Δείτε την εμφάνισή του εδώ.

Το «L’enfer» αποτελεί μια ακόμη απόδειξη των ευφυέστατων και βαθυστόχαστων ικανοτήτων του Stromae όχι μόνο ως παραγωγού και μουσικού, αλλά και ως στιχουργού. Η χαρακτηριστική σκοτεινή αίσθηση του χιούμορ που τον χαρακτηρίζει συμβάλλει στην ενίσχυση αυτών των πολύ έντονων συναισθημάτων, καθένα από τα οποία μεταφέρεται από έγχορδα και κρουστά που είναι ρυθμισμένα να τονίζουν τα ρεφρέν.

Ένας κατακλυσμός από αντηχήσεις και στοιχειωμένες φωνές μετατρέπονται σε ελεγεία και όταν το εκδικητικό συνθεσάιζερ εμφανίζεται στο προσκήνιο, ο ακροατής δεν έχει άλλη επιλογή από το να συμμετάσχει στον αγώνα.

Είναι το ‘L’enfer’ ένα παράπονο ή μια κήρυξη πολέμου; Μία λιτή ερμηνεία στο πιάνο ή ένας ύμνος επίκλησης; Ένα τραγούδι για να προβληματιστείς, να χαμογελάσεις μαζί του, να σφίξεις τη γροθιά σου ή να το τραγουδήσεις με όλη τη δύναμη των πνευμόνων σου; Το «L’enfer» είναι όλα τα παραπάνω.

«Έχω σκεφτεί την αυτοκτονία αρκετές φορές και δεν είμαι υπερήφανος γι’ αυτό / Μερικές φορές νιώθεις ότι θα ήταν ο μόνος τρόπος για να τους φιμώσεις»

Το μουσικό βίντεο για το «L’enfer», σε σκηνοθεσία των Julien Soulier, Luc Van Haver, Coralie Barbier και του ίδιου του Stromae, είναι μια ακολουθία πλάνων που ξεκινά από τα μάτια του Stromae.

Καθώς η κάμερα απομακρύνεται, εμφανίζεται μόνος του σε ένα σκηνικό που είναι ταυτόχρονα νηφάλιο και συνταρακτικό στην απεραντοσύνη του. Αυτό το συνεχές zoom out διακόπτεται από τις σκοτεινές σκέψεις του τραγουδιστή που σταδιακά παίρνουν τον έλεγχο. Το music video τελειώνει με μια επιστροφή στα μάτια του τραγουδιστή, όπως ο ατελείωτος βρόχος που μπορεί μερικές φορές να αντιπροσωπεύει τον πόνο και την κατάθλιψη.

Το 2015, μετά από μια sold out περιοδεία σε όλες τις ηπείρους, που περιλάμβανε την headline εμφάνισή του στο διάσημο «Madison Square Garden» της Νέας Υόρκης, και αφού έγινε το αναμφισβήτητο highlight act του φεστιβάλ «Coachella» του 2015, ο καταξιωμένος καλλιτέχνης, συγγραφέας, performer, παραγωγός, σχεδιαστής και σκηνοθέτης Stromae προχώρησε σε ένα διάλλειμα οκτώ ετών.

Το αυτό διάστημα επικεντρώθηκε σε άλλες δημιουργικές προσπάθειες μέσω της εταιρείας του Mosaert μαζί με τους συνιδρυτές της, Coralie Barbier και Luc Van Haver, μεταξύ των οποίων τη δημιουργία βραβευμένων μουσικών βίντεο για ονόματα όπως η Dua Lipa («IDGAF») και η Billie Eilish («Hostage»), ενώ συνέχισε να κυκλοφορεί συλλογές μόδας υψηλών προδιαγραφών.

Τον Οκτώβριο του 2021, ο Stromae επέστρεψε αιφνιδιαστικά στη δισκογραφία, προκαλώντας με μεγάλη χαρά και έκπληξη, με το single «Santé», το οποίο συγκέντρωσε 3,5 εκατομμύρια streams σε μία εβδομάδα και έγινε το πέμπτο πιο δημοφιλές τραγούδι στο Spotify κατά την κυκλοφορία του, ενώ το μουσικό βίντεο για το τραγούδι συγκέντρωσε πάνω από 18 εκατομμύρια προβολές στο YouTube.

[ad_2]

Source link