Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Ο Slash κυκλοφορεί το single «The River Is Rising» και ανακοινώνει νέο άλμπουμ

Written by on 24 Οκτωβρίου 2021

[ad_1]

Νέο άλμπουμ από τους Slash ft. Myles Kennedy & The Conspirators.

Μετά από μια δεκαετία ιστορίας και την κυκλοφορία τεσσάρων άλμπουμ, οι Slash ft. Myles Kennedy & The Conspirators δεν έχουν πτοηθεί από κανένα εμπόδιο που έχει βρεθεί στο δρόμο τους, μεταξύ των οποίων μία παγκόσμια πανδημία.

Οι Slash ft. Myles Kennedy & The Conspirators ανακοίνωσαν ότι θα κυκλοφορήσουν το νέο άλμπουμ τους με τίτλο «4» στις 11 Φεβρουαρίου 2022 μέσω της Gibson Records.

Το «4» είναι το πέμπτο σόλο άλμπουμ του Slash και το τέταρτο συνολικά με το συγκρότημά του, που αποτελείται από τους Myles Kennedy (φωνή), Brent Fitz (τύμπανα), Todd Kerns (μπάσο & φωνητικά) και Frank Sidoris (κιθάρα & φωνητικά).

Πρόκειται για ένα δυναμικό ροκ άλμπουμ που έχει ως πηγή ενέργειας αξιομνημόνευτες κιθάρες και συναρπαστικές μελωδίες, μεγαλειώδη ρεφρέν και ακόμα πιο μεγαλειώδη riffs. Το «4» βασίζεται στην κληρονομιά των προηγούμενων δισκογραφικών δουλειών των Slash ft. Myles Kennedy & The Conspirators.

Αυτή η ευαισθησία αποτυπώνεται αμέσως στο πρώτο single, με το οποίο ανοίγει επίσης το άλμπουμ, το «The River Is Rising».

Ο Slash εξηγεί για τη δημιουργία του «The River Is Rising»: «Υπάρχουν δύο ή τρία τραγούδια στο δίσκο που γράφτηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όλα τα υπόλοιπα γράφτηκαν προηγουμένως. Το “The River is Rising” ήταν ένα από τα τελευταία τραγούδια που έγραψα πριν ξεκινήσουμε την προπαρασκευαστική διαδικασία και επειδή ήταν τόσο φρέσκο και είχε ένα συγκεκριμένο groove και ενέργεια, ήταν το πρώτο τραγούδι στο οποίο επιτεθήκαμε πραγματικά. Είναι το νεότερο τραγούδι του δίσκου και όσον αφορά το double-time μέρος, αυτό ήταν κάτι που σκέφτηκα και το έβαλα στο τέλος της ενορχήστρωσης».

«Στη συνέχεια, όταν ήμασταν στην RCA, ο Dave Cobb πρότεινε να το βάλουμε αμέσως μετά το breakdown. Έτσι, πήγαμε κατευθείαν στο γρήγορο μέρος και εγώ απλά άρχισα να παίζω το σόλο της κιθάρας. Ήταν μία από αυτές τις περιπτώσεις που αυτοσχεδιάζαμε, προσπαθούσαμε να βρούμε την ενορχήστρωση και απλά συνέβη», συνεχίζει.

Ο Myles Kennedy προσθέτει: «Οι στίχοι τελικά εξερευνούν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι μπορούν να υποστούν πλύση εγκεφάλου ή να υποβληθούν σε κατήχηση από κάποιο είδος επικίνδυνης ιδέας. Μόλις γυρίσαμε το demo ξανά και ξανά μερικές φορές, προσωπικά ένιωσα σίγουρος ότι είχαμε το εναρκτήριο κομμάτι του άλμπουμ. Για μένα είναι ένα σημαντικό τραγούδι».

Για τις ανάγκες του «4», ο Slash και η μπάντα του ταξίδεψαν στο Νάσβιλ και ηχογράφησαν το νέο άλμπουμ στο ιστορικό «RCA Studio A» με τον παραγωγό Dave Cobb (Chris Stapleton, John Prine, Jason Isbell, Brandi Carlile), δημιουργώντας έναν εκπληκτικό νέο ήχο και ένα νέο στυλ, στοιχεία που ηχογραφήθηκαν ζωντανά στο στούντιο.

Ο Dave Cobb συμμερίστηκε την επιθυμία του συγκροτήματος να ηχογραφήσει τα τραγούδια ζωντανά στο στούντιο, συμπεριλαμβανομένων των σόλο της κιθάρας και των φωνητικών, κάτι που έκανε για πρώτη φορά το συγκρότημα.

Τα προηγούμενα άλμπουμ του συγκροτήματος κατά την τελευταία δεκαετία, τα «Apocalyptic Love», «World On Fire» και «Living The Dream», έκαναν ντεμπούτο στο Top  του Billboard και έφτασαν στο Top 10 σε 12 σημαντικά charts σε όλο τον κόσμο.

Μέχρι σήμερα, τα τρία άλμπουμ των SMKC έχουν αναδείξει 10 διαδοχικά ραδιοφωνικά singles που ανέβηκαν στο Top 5 των charts, έχουν αποτελέσει αφορμή για sold out παγκόσμιες περιοδείες και έχουν αποφέρει στους SLASH και το συγκρότημά του τις καλύτερες κριτικές στην καριέρα τους.

Επιπλέον μέσα ενημέρωσης όπως τα Los Angeles Times, Classic Rock, Guitar World, Loudwire, LA Weekly και άλλα, έχουν αναφέρει ότι τελευταίο τους άλμπουμ, «Living The Dream» (2018), περιέχει τα καλύτερα τραγούδια τους μέχρι σήμερα.

Το «4» είναι το πρώτο άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει από τη νέα δισκογραφική εταιρεία Gibson Records, η οποία έχει την έδρα της στην πόλη προέλευσης της εμβληματικής αμερικανικής μάρκας μουσικών οργάνων Gibson, στο Νάσβιλ των Ηνωμένων Πολιτειών.

Λαμβάνοντας υπόψη την συνεργασία 30 ετών μεταξύ της Gibson και του – βραβευμένου με Grammy και ενταγμένου στο Rock and Roll Hall of Fame – Slash, είναι λογικό το νέο άλμπουμ «4» να κυκλοφορήσει από την Gibson Records.

Σε μια άλλη πρωτοποριακή κίνηση, η Gibson θα τιμήσει το πρώτο στούντιο άλμπουμ των Slash ft. Myles Kennedy And The Conspirators με την Gibson Records με μια περιορισμένη έκδοση της κιθάρας «Slash Les Paul Standard 4 Album Edition» που θα κυκλοφορήσει στις 11 Φεβρουαρίου 2022, την ίδια μέρα με το άλμπουμ.

Μόνο 250 κιθάρες «Slash Les Paul Standard 4 Album Edition» θα κυκλοφορήσουν παγκοσμίως στο www.gibson.com και σε επιλεγμένους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της Gibson, ενώ το πακέτο της κιθάρας περιλαμβάνει επίσης το νέο άλμπουμ «4» των SMKC σε βινύλιο, με μια αποκλειστική θήκη που στο εσωτερικό της περιέχει το βινύλιο, ένα κουτί με πένες για το άλμπουμ «4» σε ποικιλία χρωμάτων (8 πένες), ένα υπογεγραμμένο πορτρέτο της μπάντας των SMKC και ένα αυτοκόλλητο για το άλμπουμ «4».



[ad_2]

Source link