Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Ο Eminem συναντά τον CeeLo Green στο «The King & I» – Hit Channel

Written by on 17 Ιουνίου 2022

[ad_1]

Το τραγούδι του Eminem για την ταινία «Elvis».

Ο «θεός της rap» συναντά τον βασιλιά του rock ‘n’ roll. Ο Eminem κυκλοφορεί το νέο single «The King & I» με τη συμμετοχή του CeeLo Green για το soundtrack της νέας ταινίας «Elvis» του Baz Luhrmann για τον Elvis Presley.

Το «The King and I» είναι το νεότερο τραγούδι από το soundtrack της ταινίας, το οποίο θα περιλαμβάνει πρωτότυπα τραγούδια και ηχογραφήσεις του Elvis Presley.

Στο soundtrack της ταινίας συμμετέχει ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνών, όπως οι Stevie Nicks, Jack White, Kacey Musgraves, Måneskin, Chris Isaak, Jazmine Sullivan, Tame Impala, Pnau, Denzel Curry, μεταξύ άλλων, όπως και ο πρωταγωνιστής της ταινίας, Austin Butler.

Έχουν ήδη κυκλοφορήσει δύο τραγούδια από το soundtrack του «Elvis»: Το πρωτότυπο τραγούδι «Vegas» της Doja Cat, το οποίο χρησιμοποίησε το «Hound Dog» και το «Tupello Shuffle», ένας φόρος τιμής στην πατρίδα του Elvis Presley από τον Swae Lee και τον Diplo.

Τώρα, ο Eminem ενώνει τις δυνάμεις του με τον CeeLo Green για το δικό του νέο τραγούδι για την ταινία. Το «The King and I» χρησιμοποιεί samples από το «Jailhouse Rock» του Elvis Presley, ενώ στην παραγωγή του τραγουδιού έχει συνεισφέρει ο Dr. Dre.

Eminem

«Έκλεψα τη μουσική των μαύρων», λέει ο Emimen στους στίχους, αναφερόμενος στην κατηγορία που συχνά διατυπώνεται τόσο κατά του Elvis Presley σχετικά με την οικειοποίηση της roots μουσικής του αμερικανικού νότου στο rock ‘n’ roll του, όσο και κατά του ίδιου, για την ανάδειξή του σε μεγαθήριο της rap στη hip hop σκηνή της δεκαετίας του ’90, στην οποία κυριαρχούσαν οι μαύροι καλλιτέχνες.

«Θα σας εξηγήσω όλους τους παραλληλισμούς μεταξύ του Elvis και του εαυτού μου», συνεχίζει.

«Φαίνεται προφανές: πρώτον, είναι χλωμός σαν εμένα/ Δεύτερον, και οι δύο μας χαιρετιστήκαμε ως βασιλιάδες / Αυτός συνήθιζε να ξεσηκώνει το “Jailhouse”, και εγώ συνήθιζα να ξεσηκώνω το “Shelter”», εξηγεί.

Σε άλλο σημείο του τραγουδιού, ο Eminem παραδέχεται: «Έκλεψα τη μουσική των µαύρων, ναι, είναι αλήθεια, ίσως τη χρησιμοποίησα». Ωστόσο, σημειώνει ότι τη χρησιμοποίησε «ως εργαλείο για να καταπολεμήσει τα παιδιά του σχολείου».

Το soundtrack του «Elvis» θα κυκλοφορήσει στις 24 Ιουνίου, μία ημέρα μετά την πρεμιέρα της ταινίας στους ελληνικούς κινηματογράφους, στις 23 Ιουνίου.

[ad_2]

Source link