Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Ο Τέταρτος Χαρακτήρας, της Κατερίνας Πατρώνη

Written by on 12 Μαΐου 2020

[ad_1]

Οι έκτακτες εξελίξεις λόγω της πανδημίας, άλλαξαν την τροπή των φεστιβάλ αλλά και την καθημερινότητά μας και δεν επέτρεψαν την προβολή του νέου ντοκιμαντέρ της Κατερίνας Πατρώνη στο 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης το Μάρτιο. Στη νέα και πρωτόγνωρη παγκόσμια συνθήκη, το φεστιβάλ μεταφέρεται στο διαδίκτυο από τις 19 έως και τις 28 Μαΐου όπου οι χρήστες που βρίσκονται στην Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία να δουν τις ταινίες του προγράμματος δωρεάν.

Απόσπασμα από το Σκηνοθετικό Σημείωμα

Ο κ. Παύλος διασχίζει την πόλη με το λεωφορείο και αναλογίζεται τη ζωή του και όσα θα άλλαζε.
Η Τίνα περιπλανιέται στους δρόμους και αναστοχάζεται το τηλεφώνημα που της καθόρισε τη ζωή.
Ο νεαρός Παύλος μαζεύει σκουπίδια και ψέλνει έχοντας βρει το νόημα της ζωής του στο Θεό.
Μία πόλη που δέχεται τις ιστορίες των κατοίκων της και τις καθρεφτίζει στις όψεις της.

Ένα ντοκιμαντέρ εξομολογήσεων για την απώλεια, την ενοχή, την πίστη και την αναζήτηση της λύτρωσης, Ο Τέταρτος Χαρακτήρας ακολουθεί τις διαδρομές των τριών ηρώων μέσα στο αστικό τοπίο και φανερώνει τη σύνδεση του χρόνου με το ανθρώπινο βίωμα και την πόλη. Η ταινία παρατηρεί τις καθημερινές τελετουργίες των χαρακτήρων ενώ ακούγονται οι ιστορίες τους που διαπλέκονται με τους ήχους της Αθήνας.

Χωρίς σχολιασμό ή συνεντεύξεις, η κινηματογραφική σύνθεση συνυφαίνει τον εξωτερικό δημόσιο χώρο με τον εσωτερικό κόσμο των πρωταγωνιστών και φανερώνει την αμφίδρομη και ενεργητική σχέση τους.

Ο Τέταρτος Χαρακτήραςθα προβληθεί διαδικτυακά, δωρεάν για 400 θεάσεις αποκλειστικά για χρήστες που βρίσκονται εντός της Ελλάδος στις νέες ημερομηνίες του φεστιβάλ, από τις 19 έως και τις 28 Μαΐου.

“(…)Οι φωνές τους διαδέχονται η μία την άλλη σαν αποσπασματικές μουσικές φράσεις από την ίδια συμφωνία, και οι διαφορετικές ιστορίες σα να μετουσιώνονται σε πρισματικές εκδοχές της μίας, εννιαίας, αέναης, υπαρξιακής, ανθρώπινης απορίας. Οι διαφορετικοί άνθρωποι ενώνονται από τον τόπο, αλλά κυρίως από το εσωτερικό βλέμμα στη ζωή με την πρόθεση να έλθουν μπροστά στα μάτια μας σε ‘συνομιλία’(…).

Ο Τέταρτος Χαρακτήρας | Ντοκιμαντέρ | Έγχρωμο | Ελληνικά (Υπότιτλοι: Αγγλικοί) | 85 λεπτά

[ad_2]

Source link