Current track

Title

Artist

Upcoming show

WebRadio

12:00 am 12:00 am

 

Upcoming show

WebRadio

12:00 am 12:00 am

 

Ο Μανώλης Μητσιάς ερμηνεύει το τραγούδι τίτλων της σειράς «Κρίσιμες Στιγμές»

Written by on 8 Δεκεμβρίου 2021


Για τις «Κρίσιμες Στιγμές» που σφράγισαν ανεξίτηλα ζωές τραγουδά ο Μανώλης Μητσιάς.

Ο Μανώλης Μητσιάς, ένας από τους πιο δυνατούς κρίκους στην αλυσίδα των σπουδαίων ερμηνευτών του λαϊκού πολιτισμού μας, ερμηνεύει το τραγούδι τίτλων της νέας σειράς «Κρίσιμες Στιγμές» της ΕΡΤ.

Το ομότιτλο διήγημα «Κρίσιμες Στιγμές» της Γαλάτειας Καζαντζάκη, με πρωταγωνιστές την Τάνια Τρύπη και τον Άκη Σακελλαρίου και εξαιρετικούς συντελεστές και ηθοποιούς, είναι το τρίτο σπουδαίο έργο της ελληνικής λογοτεχνίας που μεταφέρεται στη μικρή οθόνη, με τη μορφή μίνι σειράς, σε σκηνοθεσία του Μανούσου Μανουσάκη, από τη συχνότητα της ΕΡΤ1.

Στην καρδιά της γερμανικής κατοχής, στα δύσκολα και ταραγμένα χρόνια που σφράγισαν ανεξίτηλα τη ζωή μιας ολόκληρης γενιάς, εκτυλίσσεται η δράση του διηγήματος, με κεντρικούς ήρωες ένα ζευγάρι αστών, τον Δημήτρη (Άκης Σακελλαρίου) και την Ντόρα Καλλιγέρη (Τάνια Τρύπη).

H ζωή του ζευγαριού αλλάζει ριζικά. Για την κυρία Ντόρα, η μία αποκάλυψη διαδέχεται την άλλη: Πρόσωπα, που την εντυπωσιάζουν έρχονται στο σπίτι. Καταστάσεις εναλλάσσονται, που από τη μία την τρομάζουν και από την άλλη τη γεμίζουν ενθουσιασμό και ελπίδα. Κάποια στιγμή έρχεται και το δράμα, που θα σφραγίσει την ύπαρξή της.

Η απελευθέρωση έρχεται, αλλά κάποιοι δεν επιστρέφουν ποτέ. Έφυγαν με την ελπίδα ότι ο κόσμος θα αλλάξει και ότι ο θάνατός τους δεν θα πήγαινε χαμένος.

Αυτές τις «Κρίσιμες Στιγμές» μεταφέρει μουσικά ο Μανώλης Μητσιάς με το πολύτιμο μέταλλο της φωνής στο ομότιτλο τραγούδι που υπογράφουν ο Χρήστος Παπαδόπουλος στη μουσική και ο Βασίλης Γιαννόπουλος στους στίχους.

«Κόσμε άκου να σου πω, τώρα ξέρω γιατί ζω, χάρε πάρε με και με μια μαχαιριά, κόψε με στα δυο… Κόσμε άκου να σου πω, τώρα τι να φοβηθώ, χάρε άπονε αν τολμάς, πάρε με πάνω στο χορό…», τραγουδά ο Μανώλης Μητσιάς και επιβεβαιώνει ότι ανήκει στους ελάχιστους τραγουδιστές που διαθέτουν το χάρισμα να συνυπογράφουν με την ερμηνεία τους ένα τραγούδι.

Το τραγούδι τίτλων της σειράς «Κρίσιμες Στιγμές», που προβάλλεται κάθε στην ΕΡΤ1 κάθε Σάββατο στις 22:00, κυκλοφορεί από τη Minos EMI, a Universal Music Company.



Source link