Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Ο Δημήτρης Μουκατζής αποκαλύπτεται στο e-stage μιλώντας για το νέο του τραγούδι και τη συνεργασία με τον Λάκη Λαζόπουλο!

Written by on 21 Μαρτίου 2022

[ad_1]

Ο Δημήτρης Μουκατζής είναι ένας ανερχόμενος καλλιτέχνης, ο οποίος από τα πρώτα του κιόλας βήματα κατάφερε να ξεχωρίσει και να μας κεντρίσει το ενδιαφέρον. Τον συναντήσαμε, λοιπόν, και μας μίλησε για την πρώτη του επαφή με το τραγούδι – από την θέση του ψάλτη – καθώς και για την εξέλιξή του μέσα από συνεργασίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες.

«Το ότι έψελνα στην παιδική μου ηλικία έχει να κάνει με το οικογενειακό μου περιβάλλον, συγκεκριμένα με τη μητέρα μου με την οποία πηγαίναμε μαζί στην εκκλησία. Εκεί ανακάλυψαν και τη φωνή μου, όσο για τα βήματα μου στο χώρο ήρθαν εντελώς ξαφνικά».

Ο δρόμος της δισκογραφίας, για τον Δημήτρη Μουκατζή, πρόεκυψε μέσα από μία σειρά συγκυριών σε συνδυασμό, όμως, με το πάθος του για τη μουσική.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει: «Εργαζόμουν στο παλιό Ζόναρς. Εκεί μια μέρα, λοιπόν, ο κύριος Λαζόπουλος μιλούσε με το προσωπικό ρωτώντας μας με το τι άλλο ασχολούμαστε. Εγώ του απάντησα τραγουδάω – που μου λέει; Στο μπάνιο μου αποκρίθηκα, μόνο εκεί έχω το θάρρος να το κάνω. ‘Όταν βρεις το θάρρος, μου είπε, γράψε ένα τραγούδι και στείλε μου να το ακούσω. Μετά από τρεις μήνες έστειλα ένα τραγούδι και τότε με σύστησε στον Νίκο Μωραΐτη που μου έγραψε το πρώτο μου τραγούδι, με τον Βασίλη Γαβριηλίδη, και έτσι υπέγραψα με τον Γιώργο Αρσενάκο στην Panik Records».

Ενώ είπε χαρακτηριστικά: «Δεν ονειρευόμουν από τα παιδικά μου χρόνια να γίνω τραγουδιστής πιστεύω όμως πως όταν αγαπάς κάτι και σε αγγίζει στην ψυχή, υποσυνείδητα το προκαλείς να έρθει στη ζωή σου για να μπορέσεις να το ονειρευτείς και συνειδητά».

Ο Δημήτρης Μουκατζής στο παρελθόν εργαζόταν ως σερβιτόρος σε νυχτερινά κέντρα. Έτσι, είχε την ευκαιρία να παρακολουθεί live τους καλλιτέχνες, το στήσιμο τους, τον τρόπου που επικοινωνούσαν με τον κόσμο και φυσικά να ξεχωρίσει τους αγαπημένους του.

«Εκείνο που κατανόησα μέσα από τη δουλειά αυτή είναι πως ο κάθε καλλιτέχνης μέσα από το χαρακτήρα του προσθέτει στοιχεία στο δημιούργημά του και αυτό τον κάνει μοναδικό. Από αυτούς που είδα από κοντά – γιατί ασφαλώς δεν τους είδα όλους και θαυμάζω κι άλλους πάρα πολλούς – θα ξεχωρίσω ως προς τη φωνή τους και το χαρακτήρα τους τον Γιάννη Πάριο, τον Αντώνη Ρέμο και την Πάολα».

Ενώ όταν τον ρωτήσαμε με ποιους καλλιτέχνες θα ήθελε να συνεργαστεί επί σκηνής, τόνισε το εξής: «Πιστεύω ότι πρωτίστως η χημεία είναι η πιο καλή προϋπόθεση για να συμβεί και κάτι μαγικό επί σκηνής καθώς επίσης είναι πολύ σημαντικό ένας καλλιτέχνης που πρωτοβγαίνει τώρα στη σκηνή να περιβάλλεται από ανθρώπους που να μην ‘απειλούνται’ από την παρουσία του αλλά να κάνουν ότι μπορούν για να ενισχύσουν το ηθικό του. Θα ήταν μεγάλη τιμή μου να συνεργαστώ με κάποιον από τους προηγούμενους τρεις καλλιτέχνες που ανέφερα».

Το πρώτο του τραγούδι με τίτλο «Αν Είσαι Λάθος Μου» ήταν μόνο η αρχή! Μία νέα επιτυχία γεννιέται με το ζεϊμπέκικο «Στο Ίδιο Μαγαζί», σε μουσική Βασίλη Γαβριηλίδη και στίχους Λάκη Λαζόπουλου, έχοντας στο πλευρό σου την Panik Records. Μίλησέ μας γι’ αυτό… «Είναι μία μεγάλη στιγμή για εμένα η οποία συνοδεύεται από την τιμή που μου έκαναν τόσο μεγάλοι και σημαντική δημιουργοί, με τη σφραγίδα της Panik και του Γιώργου Αρσενάκου. Έχω να πω μόνο ευχαριστώ στον Βασίλη Γαβριηλίδη, στον Λάκη Λαζόπουλο και στον Κωσταντίνο Ρήγο όπως και στον Νίκο Μωραΐτη που στήριξαν και στηρίζουν το εγχείρημά μου αυτό – το όνειρο μου αυτό».



Πως είναι να συνεργάζεσαι με καταξιωμένους ανθρώπους του χώρου σε τόσο νεαρή ηλικία;

«Είναι μεγάλη ευτυχία όταν συνεργάζεσαι με αυτούς τους ανθρώπους – δασκάλους του χώρου ειδικά όταν σε έχουν αγκαλιάσει με τόση αγάπη. Αυτό που δημιουργεί όλο αυτό είναι ένας δρόμος που δεν είχα φανταστεί ποτέ και τώρα πλέον είναι στο χέρι μου να τον πορευτώ».

Θεωρείς ότι η επιτυχία μπορεί να αλλάξει το χαρακτήρα σου;

«Θεωρώ πως τον χαρακτήρα μας τον αλλάζουν οι στόχοι που βάζουμε και οι σκέψεις που κάνουμε, εάν σκεφτόμαστε θετικά και σωστά τίποτα δεν μπορεί να μας αλλάξει! Οπότε όταν πετύχουμε, αυτή η χαρά το μόνο που θα προσφέρει είναι να μας κάνει ακόμη καλύτερους».

Εμφανίστηκες στον τελικό του Just the 2 of Us, τον Δεκέμβριο του 2021, για να παρουσιάσεις το νέο σου τραγούδι. Πως ήταν η εμπειρία να τραγουδάς για το πανελλήνιο τηλεοπτικό κοινό;

«Η πρώτη μου εμφάνιση στην τηλεόραση, στον τελικό του Just the 2 of Us, ήταν φανταστική αλλά το εξαιρετικά μεγάλο άγχος μου μπλόκαρε τα ακουστικά στ’ αυτιά μου και δεν άκουγα εξαιρετικά καλά με αποτέλεσμα να ζημιώσω την συνολική αίσθηση για το τραγούδι. Στεναχωρήθηκα γι’ αυτό, αλλά τι άλλο μπορώ να κάνω από το να σταθώ όρθιος πάλι στις επάλξεις. Καμιά φορά η ζωή σου δίνει μαθήματα ακόμα και όταν εσύ θέλεις να πάρεις την μεγαλύτερη χαρά σου… Θέλω σε κάθε περίπτωση να ευχαριστήσω τον κύριο Κοκλώνη και όλους αυτούς που με εμπιστεύτηκαν».

Ποια είναι τα επόμενά σου βήματα; Και ποιο είναι το μεγαλύτερο σου όνειρο;

«Τα επόμενά μου βήματα θα αποκαλυφθούν όταν είναι η ώρα τους! Το μεγαλύτερό μου όνειρο είναι να αποκαλύψω τον καλύτερό μου εαυτό, τον οποίο ακόμη ούτε εγώ δεν γνωρίζω… απλά φαντάζομαι».

Η περίοδος της πανδημίας και ειδικότερα του εγκλεισμού ήταν κάτι που πήγε πίσω τα βήματα σου ή σου προσέφερε περισσότερο χρόνο στο να εξελιχθείς;

«Η περίοδος της πανδημίας δεν πήγε πίσω τα βήματα μου, αντιθέτως με βοήθησε στο να εξελίξω την φωνή μου διότι έκανα μαθήματα φωνητικής με την αγαπημένη μου δασκάλα, Αμαλία Βίνος. Γενικότερα, η πανδημία μέσα σε όλο αυτό το κακό που προκάλεσε στην κοινωνία, θεωρώ πως μας έφερε αντιμέτωπους με τον εαυτό μας λόγω των πολλών ωρών που περνούσαμε στο σπίτι και προσωπικά με έκανε να σκεφτώ και να δω πιο καθαρά τα πράγματα».

Κλείνοντας, θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για τον χρόνο σου και να σου ζητήσω να μοιραστείς μαζί μας το δικό σου quote. Αυτή τη φράση/σκέψη που σου δίνει ώθηση να μην το βάζεις κάτω και να εξελίσσεσαι συνεχώς.

«Επιθυμώ να φτάσω τον καλύτερό μου εαυτό στο κομμάτι που αγαπάω. Αυτή η φράση είναι που με κάνει να σκέφτομαι θετικά και να φαντάζομαι τις στιγμές που θέλω να ζήσω και όλο αυτό μόνο εξέλιξη περιέχει. Θέλω αυτές οι στιγμές να εκπλήξουν ακόμα και τον εαυτό μου!!!».

[ad_2]

Source link