Current track

Title

Artist

Upcoming show

WebRadio

12:00 am 12:00 am

 

Upcoming show

WebRadio

12:00 am 12:00 am

 

Οι Slipknot επέστρεψαν με το νέο τραγούδι «The Chapeltown Rag»

Written by on 5 Νοεμβρίου 2021


Ακούστε το νέο τραγούδι των Slipknot.

Οι Slipknot μόλις κυκλοφόρησαν το νέο single «The Chapeltown Rag», το πρώτο τραγούδι τους μετά από δύο χρόνια.

Ο frontman των Slipknot, Corey Taylor, χαρακτήρισε το τραγούδι ως «τιμωρό», λέγοντας ότι αποτυπώνει τι συμβαίνει όταν οι διαστρεβλώσεις των μέσων μαζικής ενημέρωσης αναπαράγονται μαζικά στα social media.

«Είναι κλασικό τραγούδι των Slipknot», δήλωσε ο Corey για το «The Chapeltown Rag», το οποίο είναι εμπνευσμένο από ένα ντοκιμαντέρ του Netflix που παρακολούθησε για τον κατά συρροή δολοφόνο Yorkshire Ripper που δολοφόνησε πολλές γυναίκες στο προάστιο Chapeltown του Δυτικού Yorkshire του Ηνωμένου Βασιλείου στα τέλη της δεκαετίας του 1970.

«Και είναι φρενήρες. Αλλά στιχουργικά, αναφέρεται στις διάφορες παραποιήσεις που μπορούν να συμβούν όταν τα social media συναντούν τα ίδια τα media και στους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους οι διαστρεβλώσεις αυτές μπορούν να προσπαθήσουν να μας τραβήξουν προς διαφορετικές κατευθύνσεις, αλλά και στο γεγονός ότι όλοι γινόμαστε εθισμένοι σε αυτές, κάτι που είναι πολύ, πολύ επικίνδυνο», εξήγησε.

Το «The Chapeltown Rag» ηχογραφήθηκε κατά τη διάρκεια πρόσφατων sessions των Slipknot για ένα νέο άλμπουμ που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα και ορμάει με την ταχύτητα ενός εκτροχιασμένου εμπορικού τρένου για να ξεκοιλιάσει την κουλτούρα του διαδικτύου από μέσα προς τα έξω με την κραυγή: «Όταν όλα είναι θεός στο διαδίκτυο, τίποτα δεν είναι θεός».

Στο ρεφρέν το «The Chapeltown Rag» ο Corey Taylor πειραματίζεται με διάφορες ερμηνευτικές προσεγγίσεις που δεν είχε δοκιμάσει στο παρελθόν.

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν ήμουν καν σίγουρος αν αυτό το κομμάτι θα ήταν το ρεφρέν. Αλλά μου αρέσει ο τρόπος που με τον οποίο εξελίσσεται η συγχορδία και προσδίδει αυτή την περίεργη, χρωματική, μινόρε ατμόσφαιρα, κάτι που δεν είχα κάνει ποτέ πριν. Έπαιξα με αυτό στο “Vermilion” πριν από χρόνια, αλλά ποτέ δεν του είχα δώσει περισσότερη επιθετικότητα. Η αρμονία που δημιούργησα ήταν επίσης τόσο περίεργη που του δίνει αυτή την ελαφρώς δυσαρμονική ατμόσφαιρα, αλλά είναι επίσης πολύ, πολύ μελωδικό και σιγοτραγουδιστό», περιέγραψε.

«Όταν γράφεις και δεν προσπαθείς να κρατήσεις κάποιο συγκεκριμένο είδος δομής, μπορείς να σκίσεις την πληγή και να την αφήσεις να γίνει αυτό που είναι. Έπειτα, προφανώς, το μεγάλο breakdown στο τέλος, όπου απλά ξεφεύγει από τις ράγες, είναι τόσο βαρύ, φίλε», συμπλήρωσε.

Την παραγωγή του «The Chapeltown Rag» έχει φροντίσει ο Joe Baressi, ο οποίος έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τους Avenged Sevenfold, Queens of The Stone Age και Chevelle, μεταξύ πολλών άλλων.

Οι Slipknot θα παρουσιάσουν ζωντανά για πρώτη φορά το «The Chapeltown Rag» στο φεστιβάλ τους «Knotfest» στο Λος Άντζελες το βράδυ της Παρασκευής 5 Νοεμβρίου. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί μέσω livestream, δίνοντας στους θεατές πρόσβαση τόσο στην ηχογραφημένη έκδοση όσο και στη ζωντανή εκτέλεση του «The Chapeltown Rag» από τους Slipknot μέσα σε λίγες μόνο ώρες από την πρεμιέρα του.

Οι Slipknot προανήγγειλαν το «The Chapeltown Rag» με ένα μοναδικό και καινοτόμο τρόπο καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας.

Εν αγνοία των επισκεπτών, βασικοί στίχοι από το «The Chapeltown Rag» κοσμούσαν το Knotfest.com, τον διαδικτυακό κόμβο του συγκροτήματος για τα νέα, την κοινότητα και το επίσημο fan club τους. Όταν οι χρήστες έκαναν κλικ στους στίχους, κατέληγαν στο www.thechapeltownrag.com.

Προξενώντας την περιέργεια των επισκεπτών, το www.thechapeltownrag.com περιείχε μια σειρά από εννέα φιλικά προς το περιβάλλον NFTs που φιλοξενήθηκαν στο ουδέτερο ως προς τον άνθρακα WAX Blockchain. Νέα ψηφιακά NFTs κυκλοφορούσαν κάθε μέρα αυτή την εβδομάδα. Όταν συμπληρώθηκε το σύνολο των NFTs, αποκαλύφθηκε η πρώτη ματιά στο εξώφυλλο καθώς και ένα απόσπασμα του «The Chapeltown Rag». Οι θαυμαστές που συγκέντρωσαν και τα εννέα δωρεάν εξαργυρώσιμα tokens θα πρέπει να μείνουν συντονισμένοι για διάφορες ειδικές επιλογές εξαργύρωσης και προσφορές κατά τη διάρκεια της κυκλοφορίας του επόμενου άλμπουμ των Slipknot.

«Οι Slipknot βρίσκονται στην αιχμή του δόρατος και αξιοποιούν την τεχνολογία με νέους και δημιουργικούς τρόπους για να συνεργαστούν με τους θαυμαστές τους», δήλωσε ο Lee Jenkins, product manager της WAX. «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που επέλεξαν την WAX για αυτή την πρωτοβουλία που παρουσιάζει έναν νέο τρόπο αξιοποίησης της τεχνολογίας blockchain», πρόσθεσε.

Το τελευταίο άλμπουμ των Slipknot, «We Are Not Your Kind», κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2019 και έκανε ντεμπούτο στο Νο. 1 του αμερικανικού Billboard 200. Το άλμπουμ έκανε επίσης ντεμπούτο στο Νο. 1 σε Ηνωμένο Βασίλειο, Μεξικό, Αυστραλία, Καναδά, Ιαπωνία, Ιρλανδία, Βέλγιο, Πορτογαλία και Φινλανδία, καθώς και στο Top 5 σε Γερμανία, Γαλλία, Νορβηγία, Ιταλία, Αυστρία, Σουηδία, Ελβετία, Ολλανδία, Πολωνία, Ισπανία και Νέα Ζηλανδία.

Οι Slipknot ολοκληρώνουν αυτή τη στιγμή την περιοδεία «Knotfest Roadshow», στην οποία συνοδεύτηκαν από τους Killswitch Engage, Fever 333 και Code Orange. Η περιοδεία ξεκίνησε μετά την συναυλία της μπάντας στο «Knotfest Iowa» στην πατρίδα της, στο Des Moines Αϊόβα, στις 25 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρώνεται στις 5 Νοεμβρίου στο «Knotfest Los Angeles».

Το Σάββατο 23 Ιουλίου 2022 οι Slipknot θα επιστρέψουν στην Ελλάδα για ένα μοναδικό και ισοπεδωτικό show στο πλαίσιο του «Release Athens» στην Πλατεία Νερού. Η συναυλία τους στην Αθήνα επρόκειτο αρχικά να πραγματοποιηθεί το 2020, ωστόσο αναβλήθηκε δύο συνεχόμενες χρονιές λόγω της πανδημίας.





Source link