Current track

Title

Artist

Upcoming show

WebRadio

12:00 am 12:00 am

 

Upcoming show

WebRadio

12:00 am 12:00 am

 

Οι Scorpions κυκλοφορούν το νέο τραγούδι «Hammersmith» – Hit Channel

Written by on 14 Αυγούστου 2022


Το «Hammersmith» ήταν bonus track στη βρετανική έκδοση του άλμπουμ «Rock Believer» των Scorpions.

Οι Scorpions κυκλοφόρησαν στις ψηφιακές υπηρεσίες το νέο τραγούδι «Hammersmith».

Το «Hammersmith» αναφέρεται στον ιστορικό χώρο εκδηλώσεων που βρίσκεται στην ομώνυμη συνοικία του Λονδίνου και έχει φιλοξενήσει ονόματα όπως οι The Who, Queen, AC/DC, Motörhead, Metallica και Scorpions.

Το τραγούδι αρχικά εμφανίστηκε bonus track στη βρετανική έκδοση του τελευταίου άλμπουμ «Rock Believer» των Scorpions.

Το «Hammersmith» δεν είναι μόνο ένας ύμνος σε έναν εμβληματικό μουσικό χώρο, αλλά και ένα σύγχρονο μανιφέστο, που δείχνει πόσο ενθουσιασμό εξακολουθούν να έχουν για το hard rock, τις ρίζες της καριέρας τους και το αυθεντικό metal.

«Το τραγούδι μας γυρίζει πίσω σε μια εποχή που παίζαμε στα μικρότερα κλαμπ, και απλά ονειρευόμασταν να μπορέσουμε να εμφανιστούμε στο ναό του ροκ, το «Hammersmith Odeon»», λέει ο τραγουδιστής των Scorpions, Klaus Meine

Η μουσική του ‘Hammersmith», την οποία υπογράφουν ο ιδρυτής/κιθαρίστας των Scorpions Rudolf Schenker, ο ντράμερ Mikkey Dee και ο Magnus Ax, δίνει στον Klaus Meine μια μεγάλη ευκαιρία να αποδείξει ότι όχι μόνο μπορεί να τονίσει τέλεια τις μπαλάντες ανάμεσα στα σπουδαία τραγούδια των Scorpions, αλλά και ότι η ροκ φωνή του είναι απίστευτη.

Μετά από ένα σχεδόν σκληρό ξεκίνημα, στο οποίο ο εξαιρετικός πρώην ντράμερ των Motörhead, Mikkey Dee, ξεσπάει, ακολουθεί ο καταιγιστικός ήχος της κιθάρας, ανοίγοντας το σκηνικό για την εμφάνιση του Klaus Meine.

Το «Hammersmith» είναι σίγουρα ένα τραγούδι πολύ ιδιαίτερο στο νέο ρεπερτόριο των Scorpions.

Μια από τις κορυφαίες στιγμές είναι όταν ο κιθαρίστας Matthias Jabs παίζει αριστοτεχνικά μέχρι το τραγούδι να φτάσει στο φινάλε του. Όπως συνοψίζει ο Klaus Meine: «Ροκάρει τρελά!»

Το «Rock Believer» των Scorpions κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο. Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε κυρίως στα Peppermint Park Studios στο Ανόβερο της Γερμανίας και η μίξη του έγινε στα θρυλικά Hansa Studios στο Βερολίνο της Γερμανίας από τον υποψήφιο για Grammy ηχολήπτη Michael Ilbert.

Οι Scorpions αρχικά σκόπευαν να ηχογραφήσουν το άλμπουμ τους στο Λος Άντζελες με τον παραγωγό Greg Fidelman, ο οποίος έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τους Slipknot και τους Metallica.

Ωστόσο, λόγω της πανδημίας, μέρος της αρχικής δουλειάς έγινε με τον Fidelman εξ αποστάσεως και στη συνέχεια οι Scorpions επέλεξαν να επιμεληθούν οι ίδιοι τις ηχογραφήσεις με τη βοήθεια του ηχολήπτη τους Hans-Martin Buff.



Source link