Current track

Title

Artist

Upcoming show

WebRadio

12:00 am 12:00 am

 

Upcoming show

WebRadio

12:00 am 12:00 am

 

Οι Grey Daze κυκλοφορούν νέο άλμπουμ με τη φωνή του Chester Bennington

Written by on 16 Απριλίου 2022


Οι Grey Daze ήταν το συγκρότημα με το οποίο ξεκίνησε την καριέρα του ο Chester Bennington, πριν τον γνωρίσουμε ως τον τραγουδιστή των Linkin Park.

Οι Grey Daze, το συγκρότημα από το Φοίνιξ που σύστησε στον κόσμο μια από τις πιο αναγνωρίσιμες και αγαπημένες φωνές της ροκ μουσικής, τον Chester Bennington, επιστρέφουν με το άλμπουμ «The Phoenix», το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 17 Ιουνίου από τη Loma Vista Recordings.

Το φλογερό άλμπουμ 10 τραγουδιών, που ηχογραφήθηκε πρόσφατα, εκπληρώνει την υπόσχεση των επιζώντων μελών του συγκροτήματος προς τον Chester Bennington.

«Το “Amends” ήταν πιο συναισθηματικό και στοχαστικό», εξηγεί ο ντράμερ και συνθέτης Sean Dowdell για τη διαφορετική διάθεση και αίσθηση του «The Phoenix», στο οποίο συμμετέχουν επίσης ο Dave Navarro, ο Richard Patrick και οι κόρες του Chester Bennington, Lily και Lila Bennington.

«Νιώθαμε θλίψη όταν το γράφαμε. Τώρα που έχουν περάσει μερικά χρόνια από τότε, είναι πολύ ξεκάθαρο το τι περνούσαμε. Ήμασταν σε διαφορετικό στάδιο θλίψης. Περάσαμε το σοκ και τη θλίψη. Τώρα, επιστρέψαμε στην ευγνωμοσύνη», εξηγεί.

«Έτσι, το “The Phoenix” είναι περισσότερο ένας εορτασμός του φίλου μας, του ταλέντου του και της μουσικής του. Αποτυπώνει την ένταση και την ενέργεια του Chester που ο κόσμος ερωτεύτηκε. Είναι πολύ πιο επιθετικό. Αν αγαπάτε το ουρλιαχτό του Chester, θα αγαπήσετε αυτόν τον δίσκο», συνεχίζει.

Μια πρόγευση του «The Phoenix» έρχεται με την κυκλοφορία του single «Saturation (Strange Love)» και του music video που σκηνοθέτησε ο Marc Silverstein.

Το τραγούδι, ενδεικτικό της αλλαγής στην ενέργεια μεταξύ του «Amends» και του «The Phoenix», αναδεικνύει τον νεότερο Chester Bennington και το ακατέργαστο, εκπληκτικό ταλέντο που ήδη διέθετε.

Όπως σημειώνει ο Sean Dowdell: «Θα εκπλήξει πολλούς ανθρώπους γιατί επιστρέφει στον πυρήνα του Chester. Ένα από τα πράγματα που αγαπούσε ο κόσμος πάνω του ήταν η μοναδική του ικανότητα να κραυγάζει. Και αυτό το τραγούδι σε γυρίζει σε όλα όσα αγαπάς σε αυτή την κραυγή. Νιώθεις αυτή την ένταση και το ωμό συναίσθημα που έδινε σε ό, τι έκανε».

Κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου των Grey Daze, η οποία διήρκεσε από το 1994 έως το 1997, το συγκρότημα ηχογράφησε και κυκλοφόρησε δύο άλμπουμ. Είναι αυτά τα άλμπουμ που χρησιμεύουν ως βάση τόσο για το «Amends» όσο και για το «The Phoenix».

Πριν από τον θάνατο του, τον Ιούλιο του 2017, ο Chester Bennington ανακοίνωσε δημοσίως την επιστροφή των Grey Daze, οι οποίοι θα ηχογραφήσουν της εν πολλοίς ανεξερεύνητη δισκογραφία τους.

Με την έγκριση της χήρας του Chester, Talinda Bennington και σε συνεργασία με τον παραγωγό Esjay Jones, τα επιζώντα μέλη του συγκροτήματος – ο ντράμερ Sean Dowdell, ο μπασίστας Mace Beyers και η κιθαρίστρια Cristin Davis, προχωρήσαν στη δημιουργία του «The Phoenix» για να αποτίσουν φόρο τιμής στον αδικοχαμένο αδελφό και συνεργάτη τους, αλλά και για να παρουσιάσουν στους θαυμαστές μια άλλη διάσταση του δυναμικού τραγουδιστή.

Το 2020, οι Grey Daze κυκλοφόρησαν το άλμπουμ «Amends», το οποίο εκθείασαν μέσα ενημέρωσης όπως τα Rolling Stone, Revolver, Billboard και Kerrang!. Το NME το συνόψισε με τον καλύτερο τρόπο ως «έναν σπουδαίο σύγχρονο ροκ δίσκο με frontman έναν από τους καλύτερους τραγουδιστές στον χώρο».

Στα τέλη του 2020, οι Grey Daze συναντήθηκαν ξανά με τον Esjay Jones για να ηχογραφήσουν εκ νέου και να επεξεργαστούν τα υπόλοιπα 10 κομμάτια που θα γίνονταν το «The Phoenix».





Source link