Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Οι Balthazar κυκλοφορούν το single «Halfway» πριν τις εμφανίσεις τους στην Ελλάδα

Written by on 16 Φεβρουαρίου 2020

[ad_1]

Το «Halfway» έρχεται μερικές εβδομάδες πριν τις δύο εμφανίσεις των Balthazar στην Ελλάδα.

Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του δίσκου «Fever» που αγαπήθηκε πολύ από το ελληνικό κοινό, οι Balthazar επιστρέφουν με το νέο τραγούδι «Halfway».

Το βελγικό συγκρότημα πέρασε όλη την προηγούμενη χρονιά περιοδεύοντας.

Η συνεχής επαφή των δύο δημιουργών και τραγουδιστών του συγκροτήματος, Maarten Devoldere και Jinte Deprez, ενδυνάμωσε τη δημιουργικότητα τους αλλά και τον τρόπο που γράφουν τα τραγούδια.

Στα φωνητικά βρίσκεται ο Jinte, έντονα επηρεασμένος από την old school R&B, ενώ Marteen και η υπόλοιπη μπάντα παίζουν μερικές εξαιρετικές αρμονίες που έχουν αποδειχθεί εδώ και πολλά χρόνια ως χαρακτηριστικό γνώρισμα ενός από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα του Βελγίου.

Μόνο εύκολο δεν ήταν το μουσικό ταξίδι των Balthazar, καθώς ο Marteen Devoldere και o Jinte Deprez προσπαθούσαν να συνυπάρξουν καλλιτεχνικά από το σχολείο.

Η ιστορία τους λοιπόν ξεκινά το 2004 και ακροβατεί ανάμεσα στις indie rock επιρροές τους και τη λατρεία για την κλασική ποπ και τον Serge Gainsbourg.

Οι Balthazar έχουν ξεκινήσει την ευρωπαϊκή τους περιοδεία που φυσικά περιλαμβάνει και δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα. Το Σάββατο 21 Μαρτίου θα τραγουδήσουν στο «Principal Club Theater» της Θεσσαλονίκης και την Κυριακή 22 Μαρτίου θα εμφανιστούν στο «Fuzz Club» στην Αθήνα.

Πιο ώριμοι από ποτέ, οι Βέλγοι θα παρουσιάσουν ένα ζεστό γλυκόπιοτο απόσταγμα που τιμά της ρίζες τους και θα ανεβάσουν τη θερμοκρασία με μια southern πινελιά, ξεσκονίζοντας το θρόνο της indie pop για να στρογγυλοκαθίσουν.

Το single «Halfway» κυκλοφορεί από την Play It Again Sam και την PIAS.

[ad_2]

Source link