Current track

Title

Artist

Upcoming show

WebRadio

12:00 am 12:00 am

 

Upcoming show

WebRadio

12:00 am 12:00 am

 

Οι ταινίες της εβδομάδας: «22 Ιουλίου» και «Ένα Ντιβάνι στην Τυνησία»

Written by on 23 Ιουλίου 2020


Η κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινάει από αύριο (23/07) φέρνει στη μεγάλη οθόνη μία από τις ανατριχιαστικότερες ιστορίες του 21ου αιώνα. 22 Ιουλίου, πριν από εννιά χρόνια έγινε η τρομοκρατική επίθεση στο νησί Utoya της Νορβηγίας και ο σκηνοθέτης Erik Poppe δείχνει τον τρόμο με ένα μονοπλάνο μεγάλης διάρκειας. Η ταινία Ένα Ντιβάνι στην Τυνησία μας ταξιδεύει στις πολύχρωμες ταράτσες μιας πόλης γεμάτης αντιθέσεις και πολιτισμικές παρανοήσεις.

Μια οικογένεια μετακομίζει από την επαρχία στην Οδό Μαλασάνια 32, στη Μαδρίτη, αλλά το διαμέρισμα επιφυλάσσει τρομακτικές εκπλήξεις. Επίσης, οι λάτρεις των σινεφίλ ταινιών θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την Κρυφή Γοητεία της Μπουρζουαζίας, του μετρ του σουρεαλιστικού κινηματογράφου, Λουίς Μπουνιουέλ στη μεγάλη οθόνη.


22 Ιουλίου

Σκηνοθεσία: Erik Poppe

Στις 22 Ιουλίου του 2011, πάνω από 500 παιδιά δέχτηκαν επίθεση στην κατασκήνωση του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος σε ένα νησί έξω από το Όσλο από έναν ακροδεξιό, οπλισμένο με καραμπίνα τρομοκράτη. Νωρίτερα την ίδια μέρα, είχε βομβαρδίσει ένα κυβερνητικό κτίριο. Στη συνέχεια πήρε τον δρόμο για το νησί Utoya. Η δεκαοχτάχρονη Kaja και οι φίλοι της βρίσκονται στην κατασκήνωση και προσπαθούν να αφομοιώσουν την είδηση της βομβιστικής επίθεσης στο Όσλο, ακούγονται πυροβολισμοί στο νησί. Η Kaja προσπαθεί να επιβιώσει. Λεπτό προς λεπτό.

Ένα Ντιβάνι στην Τυνησία

Σκηνοθεσία: Μανέλ Λαμπιντί

Μετά από χρόνια σπουδών στο Παρίσι, η ψυχαναλύτρια Selma επιστρέφει στην πατρίδα της, αποφασισμένη να κυνηγήσει το όνειρό της και να ανοίξει το δικό της ιατρείο. Από μια πολύχρωμη, κυριολεκτικά και μεταφορικά, ταράτσα στην Τυνησία του 21ου αιώνα, ξεκινά μια ιστορία αντιθέσεων, αντιφάσεων και πολιτισμικών συγκρούσεων.

Οδός Μαλασάνια 32

Σκηνοθεσία: Αλμπέρτ Πίντο

Στα τέλη της δεκαετίας του ’70, η οικογένεια Ολμέδο αγοράζει ένα παλιό διαμέρισμα στην Οδό Μαλασάνια 32, στη Μαδρίτη. Αφήνουν πίσω το χωριό τους για να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή στην πόλη. Όμως υπάρχει κάτι που η οικογένεια Ολμέδο δεν γνωρίζει: στο διαμέρισμα που αγόρασαν, δεν είναι μόνοι…Κάτι τους απειλεί και θα χρειαστεί να αμυνθούν μέχρι τέλους, για να σώσουν τις ζωές τους.

Έλα Όπως Είσαι

Σκηνοθεσία: Richard Wong

Τρεις νεαροί φίλοι με διαφορετικές αναπηρίες, ξεκινούν παρέα με μια νοσοκόμα ένα road trip προς το Μόντρεαλ προκειμένου να χάσουν την παρθενιά τους. Remake της βέλγικης παραγωγής Hasta la Vista που το 2011 είχε κερδίσει το Βραβείο Κοινού της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Το Κλαμπ των Χωρισμένων

Σκηνοθεσία: Μίκαελ Γιούν

Να μπει κανείς ή να μη μπει; Ιδού η απορία για ένα «κλαμπ» που ισχυρίζεται ότι «όλοι οι καλοί χωράνε»! Αποτέλεσμα ένα ντελίριο γέλιου που την οδηγεί κατ’ ευθείαν στην πρώτη θέση της κωμωδίας του καλοκαιριού.

Η Κρυφή Γοητεία της Μπουρζουαζίας

Σκηνοθεσία: Luis Buñuel

Η υπόθεση της ταινίας περιλαμβάνει μία σειρά από επεισόδια, τα οποία περιγράφουν την αδυναμία μίας παρέας αστών να ολοκληρώσουν ένα γεύμα, εξαιτίας αναπάντεχων και παράδοξων εμποδίων. Το 1973, απέσπασε το Βραβείο Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, καθώς και το βραβείο καλύτερης ταινίας της Γαλλικής Ένωσης Κριτικών (βραβείο Μελιέ).



Source link