Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[ad_1]

Επιτέλους οι κινηματογραφικές εβδομάδες ξεκινούν ξανά και οι θερινοί κινηματογράφοι ανοίγουν τις πύλες τους και μας υποδέχονται στους εαυάρους κήπους τους. Η 7η τέχνη βρίσκει ξανά τον σωστό περιβάλλοντα χώρο της και τη μεγάλη οθόνη, όπως άλλωστε της αρμόζει.

Και εμείς σας παρουσιάζουμε τις ταινίες αυτής της εβδομάδας που κάνουν πρεμιέρα στις 21 Μαΐου:

Η Χώρα των Νομάδων (Nomadland)

Σκηνοθεσία: Κλόε Ζάο

Μετά την οικονομική κατάρρευση μίας εταιρείας σε μια πόλη της αγροτικής Νεβάδα, η Fern (Frances McDormand) πακετάρει το Van της και ξεκινάει ένα ταξίδι καθ’οδόν, όπου εξερευνά μια ζωή έξω από τη συμβατική κοινωνία, ως σύγχρονη νομάδα. Η τρίτη ταινία μεγάλου μήκους από την σκηνοθέτιδα Chloé Zhao, «Η Χώρα των Νομάδων», συμπεριλαμβάνει τους αληθινούς νομάδες Linda May, Swankie και Bob Wells ως μέντορες και συντρόφους της Fern στην εξερεύνηση του απέραντου τοπίου της Αμερικανικής Δύσης. 3 Όσκαρ (καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και Α’ γυναικείου ρόλου για τη Frances McDormand), 2 Χρυσές Σφαίρες (Σκηνοθεσίας & Καλυτερης Ταινίας), Χρυσό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ της Βενετίας, Βραβείο Κοινού στο Τορόντο

Μπρος ολοταχώς στη δεκαετία του 1980, καθώς η Wonder Woman, στη νέα της κινηματογραφική περιπέτεια αντιμετωπίζει δύο ολοκαίνουριους εχθρούς: τον Μαξ Λορντ και το Τσιτά. Με την σκηνοθέτη Πάτι Τζένκινς να επιστρέφει στο τιμόνι και την Γκαλ Γκαντότ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, η ταινία “Wonder Woman 1984” είναι το επιτυχημένο σίκουελ της ταινίας “Wonder Woman” της Warner Bros. Pictures, που βασίζεται στο χαρακτήρα της ομώνυμης σούπερ ηρωίδας της DC.

Τρία υπέροχα κορίτσια

Σκηνοθεσία: Ρολάντο Ραβέλο

Οι ξεκαρδιστικές περιπέτειες τριών μπαμπάδων, που προσπαθούν να… συνετίσουν τις ερωτικώς ατίθασες νεαρές θυγατέρες τους! Οι τρεις πενηντάρηδες, φίλοι και συγγενείς, βλέπουν την ήσυχη ζωή τους να τινάζεται στον αέρα με τα καμώματα των κοριτσιών τους: Η Βαλεντίνα, η κόρη του γιάπη δικηγόρου Αρτούρο, παρατάει τον γαμπρό την ημέρα του γάμου τους, για τα μάτια της Άλεξ, μιας απελευθερωμένης μαύρης κοπέλας, βίγκαν και αντικαπνίστριας! Η Μάρτα, η κόρη του αστυνομικού Αντόνιο, τα’ χει φτιάξει με τον Σιμόνε, ένα ζόρικο ράπερ, που καπνίζει χασίς και τα χώνει με τη μουσική του στους «μπάτσους», ενώ η Σάρα, η κόρη του Πόλι, ετοιμάζεται να φύγει για τις Ηνωμένες Πολιτείες για να χαρεί τον έρωτά της με τον Λουίτζι, ένα γυναικά, πρώην συμμαθητή και συνομήλικο του πατέρα της…

Οι Μάγισσες

Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Ζεμέκις

Από τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη, Ρόμπερτ Ζεμέκις (“Forrest Gump”) έρχεται μία φανταστική περιπέτεια βασισμένη στο βιβλίο του Ρόαλντ Νταλ «Οι Μάγισσες». Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι βραβευμένες με Όσκαρ, Αν Χάθαγουεϊ (“Οι Άθλιοι”, “Η Συμμορία των 8”) και Οκτάβια Σπένσερ (“Οι υπηρέτριες”, “Η μορφή του νερού”), μαζί με τον υποψήφιο για Όσκαρ, Στάνλεϊ Τούτσι (“Αγώνες Πείνας” οι ταινίες, “Παραδεισένια Οστά”), την Κριστίν Τσένογουεθ (“Glee”, “BoJack Horseman”) και τον βραβευμένο κωμικό θρύλο, Κρις Ροκ. Ο ανερχόμενος Ζαχίρ Καντίμ Μπρούνο (“Atlanta”) πρωταγωνιστεί επίσης, στο πλευρό του Κόντι Λι-Ίστικ (“Holmes & Watson”).

Έξι Λεπτά πριν τα Μεσάνυχτα

Σκηνοθεσία: Andy Goddard

1939. Ο Thomas Miller είναι δάσκαλος και τελευταία στιγμή προσλαμβάνεται από ένα Αγγλικό κολέγιο για να διδάξει Αγγλικά στις κόρες υψηλόβαθμων στελεχών των Ναζί. Κάτω από το άγρυπνο βλέμμα της διευθύντριας και του αφοσιωμένου της βοηθού τα κορίτσια εξασκούν τα αγγλικά τους προκειμένου στο μέλλον να αντιπροσωπεύσουν το ιδανικό της Γερμανίδας γυναίκας. Όταν εντοπίζεται το πτώμα ενός πρώην δασκάλου πυροδοτεί μια σειρά από γεγονότα με τελική κατάληξη ο Τhomas να κατηγορείται για φόνο.

Πρόστιμο

Σκηνοθεσία: Φωκίωνας Μπόγρης

O Bαγγέλης, απομεινάρι της rave γενιάς, ζει ντιλάροντας κάνναβη. Θα ήθελε μία σταθερή δουλειά, χωρίς ρίσκα. Ο Πέτρος, ένας μπράβος των νοτίων προαστίων. Θέλει σεβασμό και οικογένεια. Η Κατερίνα, άθελά της, θα τους φέρει στο ίδιο σπίτι.

Soul

Σκηνοθεσία: Peter Docter, Kemp Powers

Το Soul, ακολουθεί τον Joe, έναν δάσκαλο μουσικής σε σχολείο, ο οποίος είχε όνειρο να γίνει μέλος μιας μπάντας και να παίζει μουσική στο jazz club, Half Note. Μετά από ένα αναπάντεχο ατύχημα, η ψυχή του οδηγείται σε ένα μέρος που ονομάζεται “You Seminar” και προετοιμάζει όλες τις ψυχές πριν το ταξίδι τους στη Γη. Εκεί με τη βοήθεια μιας νέας ψυχής με το κωδικό όνομα 22, θα επανεκτιμήσει κάποια πράγματα για τη ζωή του πριν επανέλθει για τη στιγμή που πάντα περίμενε.

[ad_2]

Source link