Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Οι ταινίες που θα δούμε στις κινηματογραφικές αίθουσες από την Πέμπτη 13 Απριλίου

Written by on 13 Απριλίου 2023

[ad_1]

Suzume

Σκηνοθεσία / Σενάριο: Μακότο Σινκάι

Στην άλλη πλευρά της πόρτας, βρισκόταν ο Χρόνος στο σύνολό του – Η ταινία anime “Suzume” είναι η ιστορία ενηλικίωσης της 17χρονης Suzume, που λαμβάνει χώρα σε διάφορες χτυπημένες από την καταστροφή περιοχές της Ιαπωνίας, η οποία καλείται να κλείσει τις πόρτες που προκαλούν τον όλεθρο. Το ταξίδι της Suzume ξεκινάει σε μία ήρεμη πόλη στο Kyushu, στη νοτιοδυτική Ιαπωνία, όταν συναντάει έναν νέο άνδρα που της λέει, «Ψάχνω μία πόρτα». Αυτό που βρίσκει η Suzume είναι μία μονή, φθαρμένη πόρτα, η οποία στέκεται μόνη της στη μέση ενός ερειπωμένου χώρου, σαν κάτι να την προστάτεψε απ’ ό,τι ήταν αυτό που διέλυσε τα πάντα το χώρο. Σαν υπνωτισμένη από τη δύναμή της, η Suzume πάει να πιάσει το πόμολο… Πόρτες αρχίζουν να ανοίγουν η μία μετά την άλλη σε όλη την Ιαπωνία, αφανίζοντας όσους βρίσκονται κοντά. Η Suzume πρέπει να κλείσει αυτές τις πόρτες για να αποτρέψει τη μεγαλύτερη επικείμενη καταστροφή.

Ο Μαγικός Αυλός

Σκηνοθεσία / Σενάριο: Φλόριαν Ζιγκλ

Ο Μαγικός Αυλός όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί και ακούσει στο φιλόδοξο σκηνοθετικό ντεμπούτο του Φλόριαν Ζιγκλ. Η διάσημη όπερα του Μότσαρτ μεταφέρεται στον κινηματογράφο με μία συναρπαστική περιπέτεια φαντασίας, ζωντανεύοντας τη διαχρονική μουσική με καθηλωτικές εικόνες, γερές δόσεις μαγείας και ένα θαυμαστό ταξίδι ανάμεσα σε δύο κόσμους. Ο Τζακ Γουλφ (The Witcher) κλέβει την παράσταση στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ το λαμπερό καστ περιλαμβάνει τον Ίγουαν Ρέον (Game of Thrones), τον βραβευμένο με Όσκαρ Φ. Μάρεϊ Έιμπραχαμ (Amadeus) μαζί με σπουδαίους ερμηνευτές της όπερας. Ένα σύγχρονο παραμύθι που συνδυάζει την ασύλληπτη μουσική του Μότσαρτ με τις ταινίες φαντασίας και μυστηρίου. Μία εξαιρετική μοντέρνα απόδοση της όπερας του Μότσαρτ.

Συγγραφέας Κατά Λάθος

Σκηνοθεσία / Σενάριο: Μάικλ Μάρεν

Ένας διάσημος συγγραφέας με το όνομα Σράιβερ είναι προσκεκλημένος στο λογοτεχνικό φεστιβάλ που διοργανώνει ένα κολλέγιο. Όμως, η πρόσκληση έχει κατά λάθος παραδοθεί σε έναν κακότυχο μάστορα με το ίδιο επίθετο, ο οποίος δεν έχει πιάσει ποτέ βιβλίο στα χέρια του. Παρ΄όλα αυτά, δέχεται την πρόσκληση και πηγαίνει στο φεστιβάλ, όπου τον καλωσορίζουν εγκάρδιοι θαυμαστές και άλλοι συγγραφείς. Ξεκινάει μάλιστα ένα ειδύλλιο με μία καθηγήτρια, μέχρι που εμφανίζεται ο πραγματικός συγγραφέας, που αποκαλύπτει την όλη απάτη. Ο άψογος Μάικλ Σάνον (Το Καταφύγιο) πρωταγωνιστεί σε μία απολαυστική και καυστική κωμωδία για τη φήμη και το σύνδρομο του απατεώνα. Το λαμπερό καστ συμπληρώνεται από τους Κέιτ Χάντσον (Σχεδόν Διάσημοι), Ντον Τζόνσον (Στα Μαχαίρια), Μ. Έμετ Γουόλς (Blade Runner) και Ζακ Μπραφ (Garden State). Ένα κεντημένο σενάριο με δυνατούς διαλόγους, ενδιαφέροντες χαρακτήρες και εξαιρετικές ερμηνείες σε σκηνοθεσία και σενάριο του Μάικλ Μάρεν (A Short History of Decay).

[ad_2]

Source link