Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[ad_1]

Ο άντρας των ονείρων μου

Σκηνοθεσία: Μαρία Σρέιντερ

Με σκοπό να χρηματοδοτήσει τις έρευνες της, μια επιστήμονας δέχεται την πρόταση να πάρει μέρος σε ένα απίστευτο πείραμα. Για τρεις εβδομάδες θα πρέπει να συγκατοικήσει με ένα ανθρωποειδές ρομπότ, τον Τομ, ο οποίος είναι σχεδιασμένος για να ικανοποιεί κάθε της ανάγκη! Στην εποχή του ChatGPT και των online ραντεβού με ΑΙ εφαρμογές έρχεται στους κινηματογράφους μια επίκαιρη ταινία – σχόλιο για τη σχέση του ανθρώπου με την τεχνητή νοημοσύνη. Η Μαρία Σρέντερ, σκηνοθέτις του «Unorthodox» και ο κούκλος -κυριολεκτικά και μεταφορικά– Νταν Στίβενς του «Downton Abbey» μπαίνουν στην αρένα των ευφάνταστων κομεντί για τις σύγχρονες σχέσεις, στοχαζόμενοι παιχνιδιάρικα πάνω σε έννοιες όπως η ανθρώπινη κατάσταση και η (ανεκπλήρωτη) επιθυμία.

Utama, Το Σπίτι μας

Σκηνοθεσία / Σενάριο: Αλεχάντρο Λοάιζα Γκρίσι

Στα ορεινά της Βολιβίας, ένα ηλικιωμένο ζευγάρι Κέτσουα έχει για χρόνια την ίδια καθημερινή ρουτίνα. Όταν μια ασυνήθιστα μακρά ξηρασία απειλεί συνολικά τον τρόπο ζωής τους, ο Βιργίνιο και η Σίσα αντιμετωπίζουν το δίλημμα να αντισταθούν ή να ηττηθούν από το πέρασμα του χρόνου. Με την άφιξη του εγγονού τους Κλέβερ, οι τρεις τους θα αντιμετωπίσουν – ο καθένας με τον δικό του τρόπο – το περιβάλλον, την αναγκαιότητα για αλλαγή και το ίδιο το νόημα της ζωής.

Η Λέιλα και τα Αδέρφια της

Σκηνοθεσία / Σενάριο: Σαΐντ Ρουστάγι

Στα 40 της, η Λέιλα έχει περάσει όλη της τη ζωή φροντίζοντας τους γονείς και τα τέσσερα αδέλφια της. Ενώ έχουν απεγνωσμένη ανάγκη από οικονομική υποστήριξη, η Λέιλα καταστρώνει ένα σχέδιο για να σώσει την οικογένεια από τη φτώχεια, για να ανακαλύψει όμως ότι ο πατέρας τους κρύβει έναν οικογενειακό θησαυρό. Αυτή η αποκάλυψη θα φέρει χάος στην ήδη εύθραυστη δυναμική της οικογένειας και οι πράξεις κάθε μέλους θα τους οδηγήσουν σταδιακά ένα βήμα πιο κοντά στην καταστροφή. Μια ταινία για το βάρος της παράδοσης και τον αναπόδραστο δεσμό της οικογένειας, που εξερευνά τις στιγμές της ζωής που μας φέρνουν κοντά, ακόμα κι όταν όλα φαινομενικά προσπαθούν να μας χωρίσουν. Ένα φιλμ που δείχνει με σπουδαίο τρόπο πώς η οικογένεια μπορεί να είναι ταυτόχρονα κατάρα και ευλογία, μια συνεχής εναλλαγή μεταξύ του συμφέροντος και της ανιδιοτέλειας. Η Λέιλα και τα Αδέρφια της είναι ένας κοινωνικός σχολιασμός με αποχρώσεις δράματος και κωμωδίας παρεξηγήσεων, και όπως αυτές οι αντιφάσεις, συχνά σε κάνει να κλαις από τα γέλια.

John Wick: Κεφάλαιο 4

Σκηνοθεσία: Τσαντ Σταχέλσκι

Ο Τζον Γουίκ (John Wick) βρίσκει τον τρόπο να νικήσει την Υψηλή Τράπεζα. Πριν όμως κερδίσει την ελευθερία του, ο Γουίκ πρέπει να αντιμετωπίσει έναν εχθρό με πανίσχυρες συμμαχίες σε όλη την υφήλιο και δυνάμεις που θα μετατρέψουν παλιούς φίλους σε εχθρούς.

Μια Απροσδόκητη Σχέση

Σκηνοθεσία / Σενάριο: Ζακ Μπραφ

Ο πόνος της απώλειας φέρνει κοντά τον Ντάνιελ (Μόργκαν Φρίμαν) και τη νεαρή Άλισον (Φλόρενς Πιου), επιζώσα μιας ασύλληπτης τραγωδίας που στέρησε τη ζωή της κόρης του Ντάνιελ. Όσο ο Ντάνιελ μεγαλώνει την έφηβη εγγονή του και η Άλισον αναζητά την εξιλέωση, ανακαλύπτουν πως η φιλία, η συγχώρεση και η ελπίδα μπορούν να βρεθούν στα πιο αναπάντεχα μέρη.

Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό

Σκηνοθεσία: Στράτος Μαρκίδης

Η απόφαση της Πόπης να παντρευτεί έναν νεότερο άντρα Γεωργιανής καταγωγής αναστατώνει την μικρή κοινωνία ενός χωριού στην Κω. Τα παιδιά της, η αδερφή της και οι εκκεντρικοί συγχωριανοί δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια, βάζοντας σκοπό να αποτρέψουν τον γάμο, ακόμα κι αν χρειαστεί να φτάσουν στα άκρα.

Οι Ξεχασμένοι

Σκηνοθεσία / Σενάριο: Luciano Onetti, Nicolás Onetti

Εμπνευσμένοι από τη πραγματικά απίστευτη ιστορία του Επεκουέν, μιας λουτρόπολης λίγο έξω από το Μπουένος Άιρες που, από λαοφιλές τουριστικό θέρετρο μετατράπηκε σε πόλη φάντασμα λόγω των πλημμυρών που τη βύθισαν επί 30 ολόκληρα χρόνια κάτω από το νερό, οι αδερφοί Luciano & Nicolás Onetti κάνουν την καλύτερή τους ταινία, χρησιμοποιώντας ως σκηνικό τα πραγματικά ερείπια της πόλης που έχει αρχίσει να βγαίνει στην επιφάνεια, και μας παρουσιάζουν ένα αιματοβαμμένο slasher που κλείνει το μάτι στα κλασσικά Texas Chainsaw Massacre και The Hills Have Eyes, χωρίς να έχει πολλά να ζηλέψει από εκείνα!

Broken Circle

Σκηνοθεσία / Σενάριο: Δημήτριος Κατής

Χιλιάδες χρόνια πριν σε τούτον τον κόσμο σε αυτήν την αρχέγονη Γαία, η χαρά ξελογιάστηκε από τον απατηλό χρόνο που της έστησε μία αδυσώπητη παγίδα. Ήταν όμως ξέγνοιαστα χρόνια, με κυρίαρχο παίχτη το άγνωστο. Η φύση εναρμονισμένη με τον άνθρωπο, ή τουλάχιστον έτσι νόμιζε εκείνος.. Η νεαρή κόρη με άδολη αγάπη για τη ζωή και με πολλά ερωτήματα για τα μυστήρια που την περιβάλλουν, ξεχύθηκε σε μία νοητικά ερωτική αναζήτηση της αλήθειας, με γνώμονα την αμφισβήτηση των εννοιών του κατεστημένου της εποχής. Την παράδοξη αυτή εκδοχή της πορείας της θα περιγράψουμε σε αυτήν εδώ την ιστορία.. ήταν η εποχή όταν τα βασίλεια εναλλάσσονταν από φιλόδοξους ευγενείς και στυγνούς βασιλείς και δυνάστες, αλλά και σοφούς, ήρωες, ημίθεους, δίκαιους και αμερόληπτους.. και τα σύνορα ήταν ρευστά..Μία ιστορία που κανείς δεν γνωρίζει εάν πράγματι ήταν αληθινή ή ήταν ένα όνειρo μέσα σε ένα άλλο.. είναι η αναβαθμισμένη εκδοχή της πραγματικότητας αυτού εδώ του σύμπαντος ..ή ενός άλλου”

Salò, 120 Μέρες στα Σόδομα (επανέκδοση)

Σκηνοθεσία / Σενάριο: Πιερ Πάολο Παζολίνι

H ιστορία του έργου διαδραματίζεται στη Δημοκρατία του Σαλό, ένα εικονικό κρατίδιο που είχαν ιδρύσει οι φασίστες του Μουσολίνι κατά τη διάρκεια του Β’Παγκοσμίου Πολέμου. Οι φασίστεςανακοινώνουν ότι θα αναλάβουν την διαπαιδαγώγηση 9 κοριτσιών και 9 αγοριών και αφού τους παραλαμβάνουν με την συγκατάθεση των οικογενειών τους, τους μεταμορφώνουν σε δούλους,αναγκάζοντάς τους να κάνουν πράγματα που δε θα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν.

Τα Αβγά και τα Πασχάλια

Σκηνοθεσία / Σενάριο: Πιερ Πάολο Παζολίνι

Η Σχολή των Κουνελιών ετοιμάζεται να σημάνει συναγερμό: Ο Λίο, το πονηρό κουνέλι της πόλης, θέλει να εξαλείψει το Πάσχα δια παντός. Συνωμοτεί με τις ύπουλες αλεπούδες και σχεδιάζει να καταστρέψει όλα τα πασχαλινά αβγά. Θα καταφέρουν τα κουνέλια του Πάσχα, Μαξ και Έμμυ, μαζί με τους φίλους τους να τον εμποδίσουν; Με τη βοήθεια της σοφής δασκάλας τους, της κυρίας Ερμιόνης, οι ήρωές μας πρέπει να κατακτήσουν μια μυστηριώδη τεχνική μάχης και να μάθουν τι σημαίνει να εμπιστεύεσαι κάποιον – ακόμα και μια αλεπού. «Τα Αβγά και τα Πασχάλια» είναι μια περιπέτεια με ήρωες κουνελάκια και αντιήρωες μία συμμορία από πονηρές αλεπούδες με αρχηγό έναν ύπουλο υποκινητή… ένα σκανταλιάρικο κουνέλι! Μία διασκεδαστική ταινία κινουμένων σχεδίων για τη σημασία της φιλίας και της συνεργασίας, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι ένα κουνελάκι πρέπει να συνεργαστεί με ένα αλεπουδάκι!

[ad_2]

Source link