Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[ad_1]

Σκάρλετ

Σκηνοθεσία / Σενάριο: Πιέτρο Μαρτσέλο

Στη βόρεια Γαλλία, η Ζουλιέτ μεγαλώνει μόνη, μαζί με τον πατέρα της, βετεράνο του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Παθιασμένη με το τραγούδι και την μουσική, η μοναχική νεαρή κοπέλα γνωρίζει έναν μάγο που της υπόσχεται πως τα πορφυρά πανιά θα την πάρουν μια μέρα μακριά από το χωριό της κι έκτοτε η Ζουλιέτ δεν παύει να πιστεύει στην εκπλήρωση αυτής της προφητείας.

Παρίσι Ξανά

Σκηνοθεσία / Σενάριο: Αλίς Βινοκούρ

Ένα σαββατιάτικο, φθινοπωρινό βράδυ, η Μία βιώνει μια επίθεση σε ένα παρισινό μπιστρό. Τρεις μήνες μετά, πασχίζει να θυμηθεί τι ακριβώς συνέβη το μοιραίο βράδυ και πώς να ανακτήσει τη ζωή της για να βρει ξανά την ευτυχία. Όμως δεν είναι πια η ίδια και το Παρίσι δεν είναι πια το ίδιο… Η Μία βλέπει την πόλη της με νέα μάτια, κι αυτό είναι το πρώτο βήμα προκειμένου όχι μόνο να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, αλλά και να αλλάξει ριζικά τη ζωή της. Η ταινία δεν μιλά για την τρομοκρατία καθεαυτή, ούτε για τα κίνητρα των δραστών, αλλά για τις συνέπειές της στους απλούς ανθρώπους την επόμενη μέρα, και το πώς αυτοί διαχειρίζονται (ή δεν διαχειρίζονται) το σοκ. Για τις ουλές που αφήνει στις ψυχές των θυμάτων. Ωστόσο είναι προφανές πως παραπέμπει στο μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων που σημάδεψαν ανεξίτηλα το Παρίσι το 2015 (από το Σαρλι Εμπντό, μέχρι το Μπατακλάν).

Ξεριζωμένοι

Σκηνοθεσία / Σενάριο: Ελένη Αλεξανδράκη

Επτά ιστορίες ξεριζωμών. Επτά εξομολογήσεις. Ένα ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο της ανελέητης πολιτικής. Από τον ελληνικό εμφύλιο μέχρι τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, από τα χρόνια του Φράνκο μέχρι τα χρόνια του Covid 19, από το γαλλικό νησί Ρεϋνιόν στον Ινδικό Ωκεανό μέχρι τη Σιβηρία, πολλά παιδιά ξεριζώθηκαν βίαια από το φυσικό τους περιβάλλον για πολιτικούς λόγους. Μέσα από τις μαρτυρίες τους, αναδύονται τρομερές και συχνά άγνωστες πτυχές της ιστορίας. To ντοκιμαντέρ της Ελένης Αλεξανδράκη πραγματεύεται επτά ιστορίες για βίαιες μετακινήσεις στην ιστορία.

Εξορία

Σκηνοθεσία / Σενάριο: Βασίλης Μαζωμένος

Υπερρεαλιστικό δράμα, με στοιχεία μαύρης κωμωδίας. Ο Άρης, ένας απελπισμένος Έλληνας, προσπαθεί να φύγει από τη χώρα, μέσω μιας βάρκας. Αφού διασώζεται από βέβαιο πνιγμό, από άντρες των θαλασσίων συνόρων, επιστρέφει, όπου αγωνίζεται να επιβιώσει ανορθόδοξα. Βιώνει όλες τις «αμαρτίες» και τις ακρότητες ενός ανθρώπου έξω από το Σύστημα. Κλέβει, γίνεται σκλάβος και σκοτώνει. Είναι αυτή η ιστορία ενός σύγχρονου Οδυσσέα ή ο εφιάλτης ενός συνηθισμένου ανθρώπου;

65

Σκηνοθεσία / Σενάριο: Σκοτ Μπεκ & Μπράιαν Γουντς

Μετά από μια καταστροφική συντριβή σε έναν άγνωστο πλανήτη, ο πιλότος Mils (Άνταμ Ντράιβερ) ανακαλύπτει ότι στην πραγματικότητα είναι εγκλωβισμένος στη Γη… 65 εκατομμύρια χρόνια πριν. Έχοντας μόνο μια ευκαιρία να διασωθούν, ο Mils και ακόμη μια επιζήσασα, η Koa (Αριάνα Γκρίνμπλατ), πρέπει να διασχίσουν ένα άγνωστο έδαφος γεμάτο επικίνδυνα προϊστορικά πλάσματα σε έναν πρωτόγνωρο αγώνα επιβίωσης.

Shazam! Η οργή των θεών

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Φ. Σάντμπεργκ

H New Line Cinema παρουσιάζει την ταινία «Shazam! Η οργή των θεών» συνεχίζοντας την ιστορία του έφηβου Μπίλι Μπάτσον, ο οποίος χρησιμοποιώντας τη μαγική λέξη “Shazam” μεταμορφώνεται στο ενήλικο alter ego του, τον Shazam. Τα αστέρια της ταινίας «Shazam! Η οργή των θεών» επιστρέφουν με τους ηθοποιούς Ζάκαρι Λίβαϊ (“Thor: Ragnarok”) στο ρόλο του Shazam, Άσερ Έιντζελ (“Andi Mack”) στο ρόλο του Μπίλι Μπάτσον, Τζακ Ντίλαν Γκρέιζερ (“ΤΟ ΑΥΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2”) στο ρόλο του Φρέντι Φρίμαν, Άνταμ Μπρόντι (“Πολλά Υποσχόμενη Γυναίκα”) στο ρόλο του σούπερ ήρωα Φρέντι, Ρος Μπάτλερ (“Η Ράια και ο τελευταίος δράκος”) στο ρόλο του σούπερ ήρωα Γιουτζίν, Μέγκαν Γκουντ (“Day Shift”) στο ρόλο της σούπερ ηρωίδας Ντάρλα, Ντ. Τζ. Κοτρόνα (“G.I. Joe: Αντίποινα”) στο ρόλο του σούπερ ήρωα Πέδρο, Γκρέις Φάλτον (“Annabelle: Creation”) στο ρόλο της Μαίρη Μπρόμφιλντ/ σούπερ ηρωίδας Μαίρη, Φέιθ Χέρμαν (“Αυτοί Είμαστε”) στο ρόλο της Ντάρλα Ντάντλεϊ, Ίαν Τσεν (“Ένας αληθινός φίλος”) στο ρόλο του Γιουτζίν Τσόι, Τζόβαν Άρμαντ (“Second Chances”) στο ρόλο του Πέδρο Πένα, Μάρτα Μίλανς (“White Lines”) στο ρόλο της Ρόζα Βάσκεζ, Κούπερ Άντριους (“The Walking Dead”) στο ρόλο του Βίκτορ Βάσκεζ, και Ντζιμόν Χούνσου (“Ένα ήσυχο μέρος 2”) στο ρόλο του Μάγου.

[ad_2]

Source link