Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Οι ταινίες που θα δούμε στις κινηματογραφικές αίθουσες από την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου

Written by on 23 Φεβρουαρίου 2023

[ad_1]

Μικρή μου Σολάνζ

Σκηνοθεσία / Σενάριο: Αξέλ Ροπέρ

H Σολάνζ είναι 13 χρονών, περίεργη για τα πάντα και γεμάτη ζωή, αν και υπερβολικά συναισθηματική. Λατρεύει τους γονείς της κι όταν αυτοί αρχίζουν να απομακρύνονται και να τσακώνονται, το ενδεχόμενο ενός διαζυγίου τη συγκλονίζει και ο κόσμος της αρχίζει να καταρρέει… Για να κρατήσει την οικογένειά της ενωμένη, θα παλέψει και θα υποφέρει.

Γυναικείες Κουβέντες

Σκηνοθεσία / Σενάριο: Σάρα Πόλεϊ

Το 2010, οι γυναίκες μιας απομονωμένης θρησκευτικής κοινότητας παλεύουν να συμβιβάσουν την πραγματικότητά τους με την πίστη τους. Παρόλο που πολλές διαφωνούν μεταξύ τους σε βασικά πράγματα, πρέπει να αποφασίσουν πώς θα μπορούσαν να προχωρήσουν μαζί, για να χτίσουν έναν καλύτερο κόσμο για τις ίδιες και τα παιδιά τους.

Θολή Γραμμή

Σκηνοθεσία: Μένιος Καραγιάννης

Ένα αγόρι κι ένα κορίτσι προσπαθούν να βρουν «τι είναι αυτό που το λένε αγάπη», σε μια εικονογράφηση που προσπαθεί να αποτυπώσει τον κατακερματισμό των σκέψεων, των αισθήσεων, των αντιθέσεων και των συνθέσεων που φέρνουν δυο ανθρώπους από μακριά… πιο κοντά. Οι συναντήσεις τους και οι μοναχικές τους στιγμές, λόγια που δεν ολοκληρώνονται και άλλα που εκστομίζονται σαν απλή πρόζα, θυμοί και αγάπες, καθημερινότητες και μνήμες, τραγούδια και α καπέλα ρίμες, όλα μοιάζουν σαν σκηνές από μια σχέση που δεν τη βλέπουμε ποτέ ολόκληρη, παρά μόνο κομματιασμένη, στις κρίσεις της και στις ήρεμες στιγμές της, στο τέλος της ή τελικά στην αρχή της.

To πιο όμορφο αγόρι του κόσμου

Σκηνοθεσία / Σενάριο: Κριστίνα Λίντστρομ & Κρίστιαν Πέτρι

1971. Ο Λουκίνο Βισκόντι, μετά από μαραθώνιο κάστινγκ σε ολόκληρη την Ευρώπη, ανακαλύπτει στη Στοκχόλμη τον δεκαπεντάχρονο Μπγιερν Άντρεσεν, ιδανική φιγούρα για να ενσαρκώσει τον «Τάτζιο» στον «Θάνατο στην Βενετία». Γυρίζει την ταινία και ανακηρύσσει τον μικρό Σουηδό ως «το πιο όμορφο αγόρι του κόσμου». 50 χρόνια μετά, ο Μπγιερν, ξαναζεί την ταραγμένη παιδική του ηλικία αλλά και τις απίστευτες περιπέτειες που βίωσε μετά τα γυρίσματα στην υπόλοιπη ζωή του, σε μια τελευταία προσπάθεια να ξορκίσει τους δαίμονες που τον κατατρέχουν.

Missing

Σκηνοθεσία: Γουίλ Μέρικ & Νικ Τζόνσον

Όταν η μητέρα της Τζουν (Storm Reed) εξαφανίζεται ενώ κάνει διακοπές με το νέο της αγόρι, η Τζουν την αναζητά παντού. Εγκλωβισμένη μίλια μακριά στο Λος Άντζελες και με τις προσπάθειές της να παρεμποδίζονται από τη διεθνή γραφειοκρατία, χρησιμοποιεί όλη την τελευταία τεχνολογία που έχει στα χέρια της για να καταφέρει να τη βρει πριν είναι πολύ αργά. Καθώς σκάβει βαθύτερα, τα ψηφιακά στοιχεία δημιουργούν περισσότερες ερωτήσεις παρά απαντήσεις. Όταν η Τζουν ξετυλίγει του κουβάρι των μυστικών που κουβαλούσε η μαμά της, ανακαλύπτει ότι ποτέ δεν την ήξερε πραγματικά.

Το Παιχνίδι των 100 Κεριών

Σκηνοθεσία / Σενάριο:

«Το Παιχνίδι των 100 Κεριών», είναι μια νέα συναρπαστική horror ανθολογία με τον πολυτάλαντο Nicolas Onetti (What the Waters Left Behind, Abrakadabra) που ενορχηστρώνει μια ομάδα ταλαντούχων δημιουργών και μας παραδίδει μια ποικιλόμορφη ορχήστρα τρόμου! Τις 7 ιστορίες σκηνοθέτησαν οι Victor Català, Brian Deane, Oliver Lee Garland, Tony Morales, Nicholas Peterson, Daniel Rübesam και Christopher West, με τον Guillermo Lockhart (Voces Anónimas) να αναλαμβάνει να τις δέσει γύρω από το… παιχνίδι των 100 κεριών.

Αργοναύτες: Η οργή του Ποσειδώνα

Σκηνοθεσία: Νταβίντ Αλό, Έρικ Τοστί, Ζαν-Φρανσουά Τοστί

Η ευφάνταστη ταινία κινουμένων σχεδίων «Αργοναύτες: Η οργή του Ποσειδώνα» μας προσκαλεί να ταξιδέψουμε με την Πάτι, ένα ευφυέστατο και περιπετειώδες θηλυκό ποντικάκι, και τον κολλητό της γάτο Σαμ στον μαγικό κόσμο της Αρχαίας Ελλάδας. Με συνοδοιπόρο τον τώρα πια ηλικιωμένο Ιάσονα, οι χαριτωμένοι ήρωες θα ζήσουν μία επική περιπέτεια αντιμέτωποι με τα πιο αλλόκοτα και επικίνδυνα πλάσματα της μυθολογίας. Μία ξεκαρδιστική και σπαρταριστή ταινία για όλη την οικογένεια από τη θεότρελη ομάδα της Ζουγκλοπαρέας και της Πριγκίπισσας Αλάνι.

[ad_2]

Source link