Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Οι ταινίες που θα δούμε στις κινηματογραφικές αίθουσες από την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου

Written by on 15 Δεκεμβρίου 2022

[ad_1]

Zombi Child

Σκηνοθεσία / Σενάριο: Mπερτράν Μπονελό

Αϊτή, 1962. Ένας άνδρας επιστρέφει από τους νεκρούς μόνο για να βρεθεί σκλάβος σε μια φυτεία ζαχαροκάλαμων. Μισό αιώνα μετά, σε ένα έγκριτο σχολείο του Παρισιού, η εγγονή του ομολογεί ένα παλιό οικογενειακό μυστικό στις νέες φίλες της, χωρίς να υπολογίζει τα όσα αδιανόητα πρόκειται να ακολουθήσουν.

Χειροπαλαιστής

Σκηνοθεσία / Σενάριο: Γιώργος Γούσης

Ο Παναγιώτης, ένας χειροπαλαιστής που ζει στην επαρχία, δεν αντέχει άλλο τη νοοτροπία της μικρής κοινωνίας και αποφασίζει να μετακομίσει στην Αθήνα για να κυνηγήσει τα όνειρά του και να ασχοληθεί πιο επαγγελματικά με το άθλημα της χειροπάλης. Εκεί, οι επιλογές του και τα νέα προβλήματα που θα συναντήσει, θα τον φέρουν αντιμέτωπο σε αγώνα μπρα ντε φερ με τον πιο δύσκολο αντίπαλό, τον εαυτό του.

Délicieux, Το Πρώτο Εστιατόριο

Σκηνοθεσία / Σενάριο: Ερίκ Μπενάρ

Στη Γαλλία του 1789, λίγο πριν την Επανάσταση, η γαστρονομία αποτελεί αυστηρά τομέα των αριστοκρατών. Πράγματι, το κύρος ενός αριστοκρατικού οίκου εξαρτάται αποκλειστικά από την ποιότητα και τη φήμη του τραπεζιού του. Οπότε, όταν ο ταλαντούχος μάγειρας Μανσερόν σερβίρει ένα μη εγκεκριμένο πιάτο δικής του εμπνεύσεως, οι επιπτώσεις είναι σκληρές και απολύεται γοργά. Ο πληγωμένος Μανσερόν απαρνιέται το πάθος του και αποσύρεται σε ένα περιφερειακό πανδοχείο. Αλλά όταν καταφθάνει μια μυστηριώδης γυναίκα και προτείνει να γίνει μαθητευόμενή του, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για μια τρελά απολαυστική ιστορία αναζωπυρωμένου πάθους, καθοδήγησης και εκδίκησης… και της δημιουργίας του πρώτου εστιατορίου.

Ραμπιγιέ Κουρνάζ εναντίον Τζορτζ Μπους

Σκηνοθεσία: Αντρέας Ντρέσεν

Η μάχη για την απελευθέρωση του γιου της Μουράτ από το Γκουαντάναμο εκτοξεύει την Τουρκάλα νοικοκυρά Ραμπιγιέ Κουρνάζ από το σπίτι της στη Βρέμη κατευθείαν στον κόσμο της πολιτικής και μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο της Ουάσινγκτον έχοντας στο πλευρό της τον δικηγόρο ανθρωπίνων δικαιωμάτων Μπέρναρντ Ντόκε. Ο συγκρατημένος, ψύχραιμος δικηγόρος και η οξύθυμη Τουρκάλα μητέρα με το πονηρό χιούμορ αγωνίζονται δίπλα-δίπλα για την απελευθέρωση του Μουράτ.

[ad_2]

Source link