Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[ad_1]

Black Panther: Wakanda Forever

Σκηνοθεσία / Σενάριο: Ράιαν Κούγκλερ

Mετά τον θάνατο του Βασιλιά T’Challa, η Βασίλισσα Ramonda (Angela Bassett), η Shuri (Letitia Wright), ο M’Baku (Winston Duke), η Okoye (Danai Gurira) και οι Dora Milaje, πολεμούν για να προστατεύσουν το έθνος τους από τις παγκόσμιες δυνάμεις. Ενώ οι κάτοικοι της Wakanda προσπαθούν να προχωρήσουν, οι ήρωες πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις του και με τη βοήθεια της War Dog Nakia (Lupita Nyong’o) και του Everett Ross (Martin Freeman), να χαράξουν ένα νέο μονοπάτι για το Βασίλειο της Γουακάντα.

Τα Ίχνη της Βίας

Σκηνοθεσία: Γιαν Ματουζίνσκι

Πολωνία, 1983. Η χώρα συγκλονίζεται από την υπόθεση του Γκζέγκος Πσέμικ, μαθητή που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από την πολιτοφυλακή. Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, η ταινία ακολουθεί την ιστορία του μοναδικού μάρτυρα του ξυλοδαρμού, ο οποίος εν μια νυκτί γίνεται ο νούμερο ένα εχθρός του κράτους. Το καταπιεστικό καθεστώς χρησιμοποιεί ολόκληρο τον μηχανισμό του – μυστικές υπηρεσίες, πολιτοφυλακή, Μέσα ενημέρωσης και δικαστήρια – ώστε να στριμώξει τον ίδιο και άλλους ανθρώπους σχετικούς με την υπόθεση, όπως τους γονείς του, αλλά και τη μητέρα του Γκζέγκος Πσέμικ.

Όσα Φέρνει η Ζωή

Σκηνοθεσία: Μάικλ Μόρις

Η Λέσλι, μια Τεξανή μητέρα που παλεύει να προσφέρει στον γιο της τα απαραίτητα, κερδίζει το λαχείο και μια ευκαιρία για καλή ζωή κάνει τη εμφάνισή της. Ωστόσο, λίγα χρόνια αργότερα, τα χρήματα έχουν τελειώσει και η Λέσλι έχει ξεμείνει να παλεύει με τον εθισμό της στο ποτό στην προσπάθεια της να αποφύγει τον πόνο που άφησε πίσω της. Με την γοητεία της να εξαντλείται και δίχως να έχει πού να πάει, η Λέσλι έρχεται αντιμέτωπη με τις συνέπειες των πράξεων της, αναζητώντας μια δεύτερη ευκαιρία για εκείνη και τον γιο της.

Dodo

Σκηνοθεσία / Σενάριο: Πάνος Χ. Κούτρας

Ένα παράξενο πουλί που εξαφανίστηκε από τον πλανήτη πριν από χιλιάδες χρόνια, θα κάνει ανέλπιστα την εμφάνισή του στην Αθήνα, μέσα στην πολυτελή κατοικία μιας οικογένειας η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής. Η αντίστροφη μέτρηση για την χρεοκοπία έχει αρχίσει και μέσα στις λίγες ώρες που απομένουν μέχρι τον γάμο της κόρης τους, τα όρια ανάμεσα στη λογική και την τρέλα θα δοκιμαστούν και η κατάσταση θα βγει σύντομα εκτός ελέγχου.

Λεονόρα αντίο

Σκηνοθεσία / Σενάριο: Πάολο Ταβιάνι

Ο Πιραντέλλο πέθανε το 1936, στα 69 του χρόνια, αφήνοντας ακριβείς οδηγίες: ούτε κηδεία ούτε γιορτή. Το μόνο που ήθελε ήταν η τέφρα του να καταλήξει σε έναν βράχο της πατρίδας του, της Σικελίας. Τελικά έγιναν τρεις κηδείες… Η ταινία Λεονόρα αντίο αφηγείται την ιστορία του περιπετειώδους ταξιδιού της τέφρας του Πιραντέλλο από τη Ρώμη στο Αγκριτζέντο της Σικελίας, εν μέσω τραγελαφικών περιστατικών, δοσμένων με χιούμορ αλλά και ποίηση από τον Ταβιάνι, με την υποβλητική μουσική του Πιοβάνι, σε μία γοητευτικά μαυρόασπρη ταινία, που μόνο στα τελευταία της λεπτά γίνεται έγχρωμη.

ΣαμΣαμ

Σκηνοθεσία: Τανγκί ντε Κερμέλ

Ο ΣαμΣαμ φαίνεται να έχει όλα όσα ονειρεύεται ένας κοσμικός ήρωας: ηρωικούς γονείς, κάμποσους υπερ-φίλους και τον δικό του ιπτάμενο δίσκο για να εξερευνήσει το διάστημα… Αλλά το μόνο που του απομένει είναι πραγματικές υπερδυνάμεις! Όταν η Μέγκα, η νέα κουλ συμμαθήτρια του, ισχυρισθεί ότι μπορεί να του μάθει υπερδυνάμεις, ο ΣαμΣαμ βλέπει στο μυστήριο κορίτσι την ευκαιρία να ανακαλύψει επιτέλους τις υπεράνθρωπες δυνάμεις του. Μαζί θα ξεκινήσουν μια κοσμική περιπέτεια όπου θα μάθουν πως η φιλία και το κουράγιο ίσως να είναι οι καλύτερες υπερδυνάμεις που θα μπορούσε να έχει.

[ad_2]

Source link