Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Οι ταινίες που θα δούμε στις κινηματογραφικές αίθουσες από την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου

Written by on 3 Νοεμβρίου 2022

[ad_1]

Φύγαμε! – Hit the Road

Σκηνοθεσία / Σενάριο: Πανάχ Παναχί

Ένα Ιρανικό φιλμ που δεν μοιάζει με κανένα άλλο, ένα αστείο όσο και δραματικό μα διαρκώς απολαυστικό road movie, που φέρνει αναπάντεχα κοντά τη μεγάλη παράδοση του Ιρανικού σινεμά και στοιχεία της σύγχρονης ποπ κουλτούρας, με θαρραλέα ματιά και μαεστρική σκηνοθεσία. Η κρυφή, σχεδόν συνομωτική διαδρομή μιας χαοτικής όσο και τρυφερής οικογένειας προς τα σύνορα, με τη συνοδεία των τραγουδιών της Χαγιεντέ και του Έμπί, μας παρασύρει και μας συγκινεί, σε ένα θριαμβευτικό ντεμπούτο που συμμετείχε επίσημα στο Φεστιβάλ Καννών και κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ Λονδίνου.

Emily

Σκηνοθεσία / Σενάριο: Φράνσις Ο’ Κόνορ

Ηταινία διηγείται την «φανταστική» ζωή μιας από τις πιο διάσημες συγγραφείς όλων των εποχών, της Emily Brontë. Μιας επαναστάτριας και αλλόκοτης κοπέλας, η οποία καθώς μεγαλώνει, αυτοπροσδιορίζεται , βρίσκει τη φωνή της και τελικά γράφει το κλασικό έργο «Ανεμοδαρμένα Ύψη». Οι σχέσεις που την ενέπνευσαν όπως η ωμή και παθιασμένη σχέση της με τις αδερφές της. Ο πρώτος της απαγορευμένος έρωτας με τον Weightman , και η στοργική της αγάπη και ο θαυμασμός της για τον αντισυμβατικό αδερφό της Branwell.

Στη Χώρα του Πάγου και τη Φωτιάς

Σκηνοθεσία / Σενάριο: Δήμητρα Ζήρου

Το ντοκιμαντέρ «Στη Χώρα του Πάγου και τη Φωτιάς» είναι εμπνευσμένο από τη σύγχρονη ζωή των αυτοχθόνων κατοίκων της Ευρωπαϊκής Αρκτική ζώνης, των Sámi, ευρέως γνωστoί ως Λάπωνες. Μετά από δεκαπέντε χρόνια έρευνας και φωτογράφησης του Ευρωπαïκού αρκτικού τοπίου και των αυτοχθόνων κατοίκων του, η σκηνοθέτης Δήμητρα Ζήρου ξεκινά ένα ντοκιμαντέρ εμπνευσμένο από τη μακρινή αυτή γη και τους ανθρώπους της. Δύο παράλληλες ιστορίες ξετυλίγουν σταδιακά την καθημερινή ζωή δύο πολύ διαφορετικών ανθρώπων: της 87χρονης Sara, και του 7χρονου Mihka που ζουν στην Guovdageaidnu – Kautokeino. μια μικρή απομακρυσμένη πόλη στη μέση της Νορβηγικής Αρκτικής τούνδρας. Η ταινία παρατηρεί τη ζωή τους κατά τη διάρκεια ενός έτους, μέσα από τις εναλλαγές των εποχών και το πέρασμα από το διαρκές καλοκαιρινό φως, στο Αρκτικό σκοτάδι.

Άμστερνταμ

Σκηνοθεσία / Σενάριο: Ντέιβιντ Ο. Ράσελ

Άμστερνταμ, η νέα ταινία του βραβευμένου σκηνοθέτη/σεναριογράφου Ντέιβιντ Ο. Ράσελ, με φόντο τη δεκαετία του ’30. Μια συναρπαστική και εξαιρετικά περίτεχνη ιστορία που συνυφαίνει πανέξυπνα τα ιστορικά δεδομένα με τη μυθοπλασία σε μια μοναδική κινηματογραφική εμπειρία από τα studios 20th Century Studios και New Regency. Η συγκλονιστική επική ταινία μυστηρίου όπου παρακολουθούμε τρεις πολύ καλούς φίλους που βρίσκονται ξαφνικά μπλεγμένοι στις πιο σοκαριστικές μυστικές συνωμοσίες στην ιστορία της Αμερικής.

Ανώνυμη Κλήση

Σκηνοθεσία / Σενάριο: Ρομουάλντ Μπουλανζέ

Μπορεί μία κλήση να αλλάξει τα πάντα; Ο βραβευμένος με Όσκαρ Μελ Γκίμπσον (Braveheart) πρωταγωνιστεί σε ένα ψυχολογικό θρίλερ σε σενάριο και σκηνοθεσία του Ρομουάλντ Μπουλανζέ (Connectés). Η «Ανώνυμη Κλήση» (On the line) είναι μια ταινία με γερές δόσεις αγωνίας και ένα ανελέητο κυνήγι ενάντια στον χρόνο.

Το Κρεματόριο (Επανέκδοση)

Σκηνοθεσία / Σενάριο: Γιουράι Χερτς

Ένα από τα πιο παράδοξα φιλμ του τσεχοσλοβάκικου νέου κύματος. Μια Μαύρη Κωμωδία Τρόμου, που κινείται στη λεπτή γραμμή ανάμεσα στην ταινία τρόμου και την πολιτική σάτιρα. Μια αξέχαστη ταινία, ένας μακάβριος χορός που εκτελείται με σχολαστική κομψότητα.

Η Πριγκίπισσα Αλάνι

Σκηνοθεσία / Σενάριο: Ζουλιάν Φουρνέ

ΗΠιλ είναι μια νεαρή ορφανή που ζει στη μεσαιωνική πόλη Ομιχλούπολη. Μια μέρα, ο Τρίσταν, ο άκαρδος αντιβασιλέας, καταριέται τον Ρόλαντ, διάδοχο του θρόνου, και τον μεταμορφώνει σε «γατόκοτα» (μισό κοτόπουλο, μισό γάτα). Για να σώσει τον Ρόλαντ και το βασίλειο, η Πιλ ξεκινά μια αναζήτηση για το αντίδοτο. Ο Κρόμπαρ, ένας άγαρμπος φρουρός με καλή καρδιά, ο Κουδουνάκιας, ένας νεαρός γελωτοποιός, και η παρέα των τριών κουναβιών της, την ακολουθούν. Από το Καταραμένο Δάσος έως το Λαγκάδι του Θηρίου, η Πιλ και η απίθανη συντροφιά της θα ζήσουν τη μεγαλύτερη περιπέτεια. Και θα βρουν την οικογένεια που δεν είχαν ποτέ.

[ad_2]

Source link